Home TOP NEWS To “who is who” της Λέγκιας, της Ντρίτα και της Λίνφιλντ

To “who is who” της Λέγκιας, της Ντρίτα και της Λίνφιλντ


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας(10/8) η κλήρωση για τον Β’προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Αραράτ Αρμενίας θα βρεί στον δρόμο της την Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) ή τη νικήτρια του ζευγαριού Ντρίτα (Κόσοβο) ή Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδίας).

Να σημειώσουμε ότι, η κληρωτίδα έβγαλε γηπεδούχο την αντίπαλο του «τριφυλλιού» και το επίσης μονό παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 25 ή 26 Αυγούστου.

Πάμε να δούμε όμως το “who is who” των τριών ομάδων που πιθανών θα βρει στον δρόμο της η ομάδα μας.

Λέγκια Βαρσοβίας

Η Λέγκια Βαρσοβίας μπορεί να θεωρηθεί ως το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς αποτελεί έναν αξιόλογο αντίπαλο.

Η Λέγκια είναι ομάδα της Πολωνίας η οποία ιδρύθηκε το 1916. Η έδρα της είναι το «Stadion Miejski Legii Warszawa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego», χωρητικότητας 32.000 περίπου φιλάθλων.

Προπονητής της Πολωνικής ομάδας είναι ο 40χρονος Αλεξάντερ Βούκοβιτς ο οποίος κάθεται στον πάγκο της ομάδας από το 2019. Στις πολωνικές εγχώριες διοργανώσεις, η εν λόγω ομάδα κατέκτησε 14 πρωταθλήματα, 19 κύπελλα και 5 Σούπερ Καπ.

Να σημειώσουμε ότι αν σε περίπτωση που η Λέγκια τεθεί αντιμέτωπη με την ΟΜΟΝΟΙΑ τότε ο Χένινγκ Μπεργκ που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας μας θα τεθεί αντίπαλος κόντρα σε μια ομάδα στην οποία διετέλεσε προπονητής την σεζόν 2014-15, με την οποία κατέκτησε και πρωτάθλημα.

Ντρίτα

Η Ντρίτα είναι ομάδα του Κοσόβου και ιδρύθηκε το 1947. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ως έδρα της το «Gjilan City Stadium» το οποίο είναι χωρητικότητας περίπου 8.000 φιλάθλων.

Στον πάγκο των Κοσοβάρων βρίσκεται ο Ardian Nuhiu. Η Ντρίτα στις εγχώριες διοραγνώσεις έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.

Λίνφιλντ

Η Λίνφιλντ είναι μια ομάδα γνώριμη εδώ στην Κύπρο αφού αγωνίστηκε στο παρελθόν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με την ΑΕΛ.

Στην Β.Ιρλανδία η Λίνφιλντ θεωρείται από τις μεγάλες δυνάμεις αφού κατέκτησε 51 πρωταθλήματα και 9 κύπελλα.

Η εν λόγω ομάδα θεωρείται ιστορική αφού ιδρύθηκε το μακρινό 1886. Η Λίνφιλντ αγωνίζεται στο «Windsor Park» το οποίο είναι χωρητικότητας περίπου 19.000 χιλιάδων φιλάθλων και στο τιμόνι της τεχνικής ηγείας είναι  ο David Healy.