Home TOP NEWS Τοποθετήθηκε η ΚΟΠ για το πρόγραμμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Τοποθετήθηκε η ΚΟΠ για το πρόγραμμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ


Εξέφρασε με επίσημο τρόπο το παράπονο της η ΟΜΟΝΟΙΑ για το πρόγραμμα των αγώνων της έτσι όπως έχει οριστεί από την ομοσπονδία. Το γεγονός ότι είναι η ομάδα με τα περισσότερα παιχνίδια από τις υπόλοιπες ομάδες, είναι στοιχείο που δικαιολογεί το παράπονο της ομάδας μας, η οποία όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο μας θέμα, έχει το πιο πιεστικό πρόγραμμα, στο διάστημα που ακολουθεί, από τους ανταγωνιστές της για το πρωτάθλημα.

Σήμερα η ιστοσελίδα protathlima.com επικοινώνησε με την ΚΟΠ για να λάβει επίσημη θέση για την αντίδραση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλής, ανέφερε:

«Το αγωνιστικό πρόγραμμα αυτής της χρονιάς είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν από την Πανδημία. Πέραν από τις ενδιάμεσες αγωνιστικές που είχαν προγραμματιστεί από την αρχή, συνεχώς προκύπτουν αναβολές αγώνων και εκ νέου ορισμοί τους, σε διαθέσιμες ημερομηνίες ενώ είχαμε και δύο αναβολές αγώνων λόγω Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Επιπλέον, για τον καθορισμό του προγράμματος, λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις της αστυνομίας και των τηλεοπτικών καναλιών που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων,  για ζητήματα τηλεοπτικού προγραμματισμού.

Ένα άλλο στοιχείο που δυσκολεύει τον καταρτισμό  του αγωνιστικού προγράμματος, είναι η εισαγωγή του VAR, με δεδομένο ότι γίνεται να προσπάθεια να ορίζονται, εκεί που είναι δυνατόν, μόνο δύο αγώνες κάθε αγωνιστική μέρα,  έτσι ώστε να διεξάγονται με τη στήριξη του συστήματος του VAR.

Σαφώς το πρόγραμμα φέτος είναι πιεστικό για τις ομάδες, τους διαιτητές, τους αθλητικούς συντάκτες και όλους τους συντελεστές διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Το πρόγραμμα καταρτίζεται με στόχο την ομαλή διεξαγωγή και τις δυνατότητες που υπάρχουν, λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω. Η θέση κατάταξης της κάθε ομάδας δεν είναι κριτήριο.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε πως ο Απόλλων Λεμεσού θα αγωνιστεί σε 6 αγώνες σε διάστημα 20 ημερών. Ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί σε 7 αγώνες σε διάστημα 22 ημερών, ο Ολυμπιακός σε 5 αγώνες σε διάστημα 14 ημερών και η Πάφος 3 αγώνες σε 7 ημέρες.

Ανάλογο είναι το πρόγραμμα και για τις υπόλοιπες ομάδες».