Home TOP NEWS Post Game: Οι πινελιές Λένον, το ατομικό και ομαδικό ανέβασμα, οι παρατηρήσεις...

Post Game: Οι πινελιές Λένον, το ατομικό και ομαδικό ανέβασμα, οι παρατηρήσεις και τα αρνητικά


Δεν παρουσίασε εξωπραγματικά πράγματα χθες το απόγευμα η ΟΜΟΝΟΙΑ, υπήρξαν ωστόσο κάποια θετικά από την εμφάνιση της απέναντι στην ΠΑΕΕΚ. Και μέσα από ένα σύντομο δείγμα 4 παιχνιδιών, με τον Νιλ Λένον στον πάγκο, βγαίνουν και τα πρώτα συμπεράσματα. Ο Βορειο-Ιρλανδός επιδιώκει να κάνει την ομάδα του πιο δημιουργική, πιο παραγωγική και ουσιαστική στην επίθεση, πράγμα το οποίο, βάση και των συνθηκών, το καταφέρνει.

Θέλει την ταχύτητα στο παιχνίδι, την γρήγορη εκδήλωση και ολοκλήρωση των προσπαθειών στο επιθετικό τρίτο. Οι 12 τελικές προσπάθειες στο χθεσινό παιχνίδι δεν είναι πολλές, ωστόσο πέραν από αυτές υπήρξαν και πολλές προϋποθέσεις που έμειναν ημιτελείς. Η ομάδα σημείωσε χθες τα περισσότερα τέρματα σε φετινό αγώνα πρωταθλήματος με τους δύο επιθετικούς κορυφής που χρησιμοποιήθηκαν, Μάταβς και Τσέποβιτς, να σκοράρουν.

Γκολ πέτυχε και ο Μιξ, το δεύτερο του φετινό, ο οποίος μαζί με τον Μπασιρού συνέθεσαν ένα καλό δίδυμο στον χώρο του κέντρου.

Είχαν πολύ καλή παρουσία οι δύο ακραίοι αμυντικοί. Ο Ψάλτης δείχνει πλέον να παίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση, ανταποκρίνεται πολύ καλά στη δεξιά γραμμή και ανεβαίνει συνεχώς για να πλαισιώσει τον εξτρέμ που βρίσκεται μπροστά του. Χθες είχε και συμμετοχή στο τρίτο γκολ της ομάδας με την ωραία κάθετη που έβγαλε στον Λοϊζου.

Σε ότι αφορά στον Λοϊζο, πήρε πάνω του κάποιες προσπάθειες, είχε την ασίστ στο 3ο γκολ που σημείωσε ο Τσέποβιτς ενώ μπορούσε να σκοράρει κι αυτός στο πρώτο ημίχρονο όμως ήταν άτυχος. Το ανέβασμα της απόδοσης του είναι σημαντικό και μπορεί να δώσει ώθηση στην ομάδα.

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση παρουσιάζεται και ο Λέτσιακς ο οποίος ήταν μέσα σε αρκετές επιθετικές προσπάθειες ενώ είχε συμμετοχή σε δύο από τα 4 χθεσινά γκολ.

Υπήρξαν σίγουρα και κάποια πράγματα τα οποία χρήζουν παρατηρήσεων από τον Λένον. Δεχθήκαμε δύο πολύ εύκολα γκολ, σε φάσεις στις οποίες η ομάδα δεν δεχόταν πίεση. Ειδικά το πρώτο προήλθε από ασυνεννοησία του δίδυμου στην άμυνα.

Στα αρνητικά καταγράφεται ο τραυματισμός του Ζαχαρίου. Σε μία περίοδο στην οποία ο Παναγιώτης άρχισε να ανακτά ψυχολογία και να γίνεται πρωταγωνιστής, χθες κατέγραψε μία υπέροχη ασίστ στο πρώτο γκολ ενώ γενικότερα η παρουσία του ήταν ξανά πολύ καλή, ήρθε ο τραυματισμός του.

Ήταν υπερβολική ή καλύτερα άδικη η αποβολή του Χούμποτσαν τον οποίο θα στερηθεί ο Λένον στον επαναληπτικό με την ΑΕΛ.

Χθες πάντως είδαμε για πρώτη φορά τον Λένον να ανεβάζει, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τον τόνο της φωνής του προς τους ποδοσφαιριστές του αλλά και να ζει πάλι πολύ έντονα το παιχνίδι. Θέλει να βλέπει τους παίκτες του να περιορίζουν τα λάθη ενώ είναι φανερό πως επιδίωξη του είναι να κάνει την ομάδα πιο απρόβλεπτη. Ενδεικτικό αυτού το γεγονός ότι τα χθεσινά γκολ προήλθαν με δημιουργία από δεξιά, από αριστερά και από τον κεντρικό διάδρομο.

Από κει και πέρα βλέπουμε την ομάδα να είναι στο γήπεδο πλέον με άλλο αέρα ενώ σίγουρα αυτή η νίκη θα ανεβάσει και τη ψυχολογία ενόψει των αγώνων που ακολουθούν.

Στόχος τώρα είναι να πάρουμε άλλη μία νίκη, κόντρα στον Ολυμπιακό, πριν το παιχνίδι με την ΑΕΛ.