Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πορεία στην Ευρώπη: Αράου 1993

Πορεία στην Ευρώπη: Αράου 1993

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ως πρωταθλήτρια αγωνίστηκε το καλοκαίρι του 1993 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπου αντιμετώπισε την Ελβετική Ααράου.


Με 18 χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό της, η ΟΜΟΝΟΙΑ υποδέχτηκε τους Ελβετούς στο Μακάρειο Στάδιο στις 18 Ιουλίου, πετυχαίνοντας μία σημαντική νίκη με 2-1. Στο 15′ ο Κιζιλασβίλι, μετά από σέντρα του Τούτιτς, με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα στο 61’, πάλι με τον Κιζιλασβίλι με δυνατό σουτ. Η ομάδα μας δεν χάρηκε το γκολ της για πολύ καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι σκόραραν σε αντεπίθεση με τον Ρατίνιο.

Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στον πρώτο αγώνα: Ανδρέας Χαρίτου, Γιάννος Καλοθέου, Ανδρέας Γιατρού (46′ Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης»), Γιώργος Χριστοδούλου, Ευαγόρας Χριστοφή, Κώστας Πέτσας, Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Κώστας Μαλέκκος (71′ Χρύσανθος Χρυσάνθου), Ντάβιντ Κιζιλασβίλι, Νεντίμ Τούτιτς, Πανίκος Ξιούρουππας.

Ο επαναληπτικός του «Μπρούκλιφελντ» έγινε με την παρουσία 8356 θεατών. Το 2-1 του πρώτου αγώνα ναι μεν έδινε προβάδισμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά οι Ελβετοί φρόντισαν νωρίς να το εξαφανίσουν. Μόλις στο 6′ ο Στίελ με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ για την Ααράου και στο 38′ ο Χέλντμαν με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-0, το οποίο ήταν το τελικό σκορ που θα άφησε εκτός συνέχειας την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο δεύτερο παιχνίδι: Ανδρέας Χαρίτου, Γιάννος Καλοθέου, Ευαγόρας Χριστοφή, Κώστας Πέτσας, Χρύσανθος Χρυσάνθου, Κώστας Μαλέκκος (65′ Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος»), Ντάβιντ Κιζιλασβίλι, Νεντίμ Τούτιτς (56′ Γιώργος Σαββίδης), Πανίκος Ξιούρουππας.

Απο επίσημη ιστοσελίδα