Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Φίλαθλος της ομάδας μας υπέστη ανακοπή – Σώθηκε από τo Medical Team

Φίλαθλος της ομάδας μας υπέστη ανακοπή – Σώθηκε από τo Medical Team

Σωτήρια ήταν η παρέμβαση της ιατρικής ομάδας του ΓΣΠ στο ΟΜΟΝΟΙΑ – Αποέλ. Σύμφωνα με ανάρτηση του κυκλοφορεί στα ΜΚΔ φίλαθλος της ομάδας μας υπέστη ανακοπή και το Medical Team του γηπέδου του έσωσε την ζωή.


Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση:

«Ψες σώθηκε μια ζωή στο στάδιο ΓΣΠ. Εδώ και αρκετά χρόνια στο στάδιο ΓΣΠ υπάρχει οργανωμένη ομάδα από άρτια εκπαιδευμένους νοσηλευτές και ιατρούς σε κάθε κερκίδα του σταδίου. Το Medical Team, όπως ονομάζεται, φέρει μαζί τσάντα πρώτων βοηθειών με εξειδικευμένα υλικά αλλά και ασφαλώς απινίδωση και ασύρματο. Σε διάστημα 2 ετών έγιναν λοιπόν 2 επιτυχημένες προσπάθειες διάσωσης σε συνανθρώπους μας που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή ενόσω παρακολουθούν ποδοσφαιρικό αγώνα. Η προηγούμενη σε φίλαθλο της Ανόρθωσης σε αγώνα με την Γάνδη και ψες σε φίλαθλο της Ομόνοιας. Και στις δύο περιπτώσεις αν η καρδιακή ανακοπή συνέβαινε οπουδήποτε αλλού ή πιθανότητα επιβίωσης τους θα ήταν ελάχιστη. Συγχαρητήρια λοιπόν στην ομαδική δουλειά και οργάνωση όπως επιτελείται στο ΓΣΠ το οποίο πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα στάδια. Συγχαρητήρια στους Stewart που βοήθησαν στον έλεγχο της σκηνής από παρευρισκόμενος και στην μετέπειτα μεταφορά. Ασφαλώς, συγχαρητήρια στην ομάδα ιατρών και νοσηλευτών του σταδίου όπου με την ενδοεπικοινωνια που διαθέτουν είχαν ειδοποιηθεί και προσήλθαν για βοήθεια στη σκηνή. Οι δύο συνάνθρωποι μας επιβίωσαν την καρδιακή ανακοπή λόγω της αμεσότητας και της οργανωμένης αντιμετώπισης όπου σε διάστημα 2 λεπτών έγινε έναρξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χορήγηση του πρώτου ηλεκτροσόκ.

Συγχαρητήρια στην ηγεσία του ΓΣΠ. Cyprus Resuscitation Council κυπριακό συμβούλιο Αναζωογόνησης George Yiapanas Κυριάκος Κυριάκου».