Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η ΟΜΟΝΟΙΑ για την μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής: “Λογαριάσατε λάθος με...

Η ΟΜΟΝΟΙΑ για την μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής: “Λογαριάσατε λάθος με το νου σας εμπόροι…”

Η ΟΜΟΝΟΙΑ με ανάρτηση της στα ΜΚΔ κάνει αναφορά και καταδικάζει την Τουρκική εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή στον τόπο μας, η οποία φέτος συμπληρώνει 49 ολόκληρα χρόνια.


Η ανάρτηση:

“Λογαριάσατε λάθος με το νου σας εμπόροι, δε μετριέται πατρίδα λευτεριά με τον πήχη, κι αν μικρός είναι ο τόπος και το θέλει και μπορεί.”

20 Ιουλίου 1974, η δεύτερη αποφράδα ημέρα του δίδυμου εγκλήματος, η εισβολή της Τουρκίας μετά το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου της ΕΟΚΑ Β και της Χούντας των Αθηνών.

Η Ομόνοια Λευκωσίας καταδικάζει την Τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή στον τόπο μας. Δυστυχώς 49 ολόκληρα χρόνια το μικρό νησί μας ακόμη παραμένει υπό κατοχή, ακόμη ταυτοποιούνται οστά αγνοουμένων, ενώ οι πρόσφυγες πρώτης γενιάς όλο και λιγοστεύουν. Η ολοκλήρωση του Νατοϊκού σχεδίου με την απόβαση της Τουρκίας επέφερε νεκρούς, αιχμάλωτους, εγκλήματα πολέμου, προσφυγιά.

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε πως τούτος ο τόπος δεν είναι αρκετός για όλους ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας, γλώσσας. Καθήκον μας εκ γενετής να κάνουμε το όνομα μας πράξη, να επικρατήσει ΟΜΟΝΟΙΑ σε όλο το νησί, από άκρη σε άκρη, για μία πατρίδα, ένα λαό.