Home SPORTS NEWS Μένει στο «Άνφιλντ» και το μεγαλώνει… (Video)

Μένει στο «Άνφιλντ» και το μεγαλώνει… (Video)


Η Λίβερπουλ θα συνεχίσει τελικά να παίζει στο «Άνφιλντ», όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της αγγλικής ομάδας, αλλά η ιστορική έδρα των «κόκκινων» θα μεγαλώσει… Τα σχέδια για νέο γήπεδο στο «Στάνλεϊ Παρκ» εγκαταλείφθηκαν και η διοίκηση της Λίβερπουλ σκοπεύει να επεκτείνει τη χωρητικότητα του νυν γηπέδου της στις 60.000 θέσεις, αντί των 45.522 που έχει τώρα.


Το «Άνφιλντ» αποτελεί έδρα των «κόκκινων» από το 1892, όταν «μετακόμισε» απ’ αυτό η Έβερτον. Ανήμερα της επετείου των δυο χρόνων ιδιοκτησίας του συλλόγου από τη Fenway Sports Group (FSG), η διοίκηση των «κόκκινων» έδωσε τέλος σε μια διαμάχη ετών και στο σενάριο της μετοίκησης στο «Στάνλεϊ Παρκ»!

Η ανακατασκευή θα κοστίσει περίπου 150 εκατομμύρια λίρες. Το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ και ο σύλλογος παρουσίασαν τα σχέδια για την «αναγέννηση» του γηπέδου και της γύρω περιοχής, με τα έργα να αναμένεται να ξεκινήσουν το 2014. Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο του Λίβερπουλ…

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα τεράστιο βήμα μπροστά για την περιοχή του Άνφιλντ. Όλοι στον ποδοσφαιρικό σύλλογο γνωρίζουν τη σημασία της σημερινής ημέρας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των «κόκκινων», Ίαν Έϊρ και συμπλήρωσε: «Η Λίβερπουλ γιόρτασε τα 120 χρόνια της το 2012 στο Άνφιλντ και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Άνφιλντ είναι το πνευματικό σπίτι του συλλόγου. Η προτίμησή μας ήταν πάντα να μείνουμε στο Άνφιλντ».

Η επέκταση του «Άνφιλντ», η οποία θα αυξήσει τη χωρητικότητά του, που τώρα είναι 45.500 θέσεις, θα έχει ως αποτέλεσμα να κατεδαφιστούν κάποια σπίτια κοντά στο γήπεδο, ενώ θα καταρτιστούν σχέδια ανάπλασης σε ένα μεγάλο μέρος της γύρω περιοχής. «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο, αλλά πιο σημαντικά για τους κατοίκους. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, καθώς πρέπει να αγοραστεί η έκταση, να εγκριθούν τα σχέδια και τα λοιπά, αλλά αυτή είναι μια σημαντική στιγμή», συμπλήρωσε ο Έϊρ.

Η αναδόμηση του γηπέδου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αναμένεται να κοστίσει περίπου 185 εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει το 2014. «Η Λίβερπουλ γιόρτασε τα 120 χρόνια ιστορίας της το 2012 στο Anfield και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως αυτό είναι το πνευματικό σπίτι του συλλόγου – προτίμησή μας ήταν πάντα να παραμείνουμε στο Anfield», ανακοίνωσε σχετικά ο γενικός διευθυντής του συλλόγου Ιαν Εϊρ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr