Home SPORTS NEWS Ανατροπές και ρεκόρ (Vids)

Ανατροπές και ρεκόρ (Vids)


Του Γιάννη Λιαλιάτση

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο στο «Ματζέσκι» ο φωτεινός πίνακας έγραφε «Ρέντιγκ-Αρσεναλ 4-0». Όχι, δεν ήταν αστείο, ούτε λάθος. Οι «βασιλικοί» είχαν βάλει τις βάσεις για μια αντίστοιχη του προσωνύμιου τους νίκη και συνάμα πρόκριση στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Αντ’ αυτού, έπειτα από 120 λεπτά αγώνα… κατάφεραν να ηττηθούν με το μεγαλοπρεπές 7-5 στην παράταση! Απίστευτη ανατροπή, η μεγαλύτερη που καταγράφηκε ποτέ στην ιστορία της διοργάνωσης, με τα 12 συνολικά γκολ να αποτελούν ρεκόρ τερμάτων σε έναν αγώνα.

Στο ερώτημα πότε συνέβη αντίστοιχη περίπτωση στην Ελλάδα, η απάντηση ήρθε εύκολα στο νου. Έτυχε άλλωστε να ήμουν παρών. Τέλη Μαΐου γινόταν η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ολυμπιακός εναντίον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη, αναμέτρηση… αδιάφορων βαθμολογικά που μόνο ως τέτοια δεν καταγράφηκε τελικά. Βλέπετε, οι Κρητικοί είχαν ηττηθεί μερικές ημέρες πριν στον τελικό του Κυπέλλου από τους ερυθρόλευκους με 4-2. Βέβαια η εξέλιξη του ματς έως τις αρχές του δεύτερου μέρους δεν έδειχνε σημάδια εκδίκησης καθώς οι γηπεδούχοι προηγούνταν 4-0. Το σκορ είχε ανοίξει ο σπουδαίος Λάγιος Ντέταρι στο αντίο του, έπειτα πανηγύρισαν ο Μητρόπουλος, ο Κωφίδης κι ο Τσιαντάκης στο 48’. Λίγο αργότερα ο Μαρινάκης μείωσε, στο 65 ο Βέρα έκανε το 4-2. Ο χρόνος κυλούσε το ματς είχε φτάσει στο 85’ κι όλα έδειχναν ότι απλώς ο ΟΦΗ μείωσε την έκταση της διαφαινόμενης ήττας. Εκεί όμως άρχισε το… θρίλερ. Ο Μπατσινίλας γράφει το 4-3, στο 87’ ο Χάιμε Βέρα ισοφαρίζει και στο 90’ ο Βάβουλας με εκτέλεση φάουλ πετυχαίνει την απόλυτη ανατροπή. Όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει στο Ελληνικό πρωτάθλημα…

Επιστρέφοντας στο Λιγκ Καπ η εν εξελίξει διοργάνωση από το ξεκίνημα της έχει να επιδείξει εντυπωσιακά σκορ. Στον πρώτο γύρο Ντέρμπι και Σκάνθορπ έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν 7-6. Στο τέλος της παράτασης το σκορ ήταν 5-5!

Στον ίδιο γύρο η Μπάρνσλεϊ νίκησε εκτός έδρας την Ροτσντέιλ 4-3, με το ίδιο σκορ επικράτησε η Σουίντον στην έδρα της Στόουν στο δεύτερο γύρο. Στη φάση των 32 η Αρσεναλ είχε συντρίψει την Κόβεντρι με 6-1 και η Τσέλσι την Γουλβς 6-0. Τέλος στους «16» εκτός του αγώνα Ρέντιγκ-Αρσεναλ στο Στάμφορντ Μπριτζ η Τσέλσι πήρε εκδίκηση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατακτώντας την πρόκριση στην παράταση με 5-4, παρότι βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ.

Η ντουζίνα από γκολ που μπήκαν στο γήπεδο της Ρέντιγκ, αποτελούν νέο ρεκόρ στην ιστορία του Λιγκ Καπ. Το αμέσως προηγούμενο ήταν τα 11 στην αναμέτρηση Γουίκομπ-Αστον Βίλα 3-8 που είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 2005.

Στο FA CUP το ρεκόρ έχει 15 γκολ και έγινε το μακρινό 1926 όταν η Μάντσεστερ Σίτι είχε διαλύσει την Κρίσταλ Πάλας με 11-4. Το δεύτερο μεγαλύτερο ανήκει στην… παθούσα Ρέντιγκ η οποία το 1894 είχε διασυρθεί από την Πρέστον με 18-0!.

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 4-5

Ρέντινγκ – Άρσεναλ 5-7

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr