Home SPORTS NEWS Βρίσκει ηγέτη!

Βρίσκει ηγέτη!


Ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που εντόπισαν όλοι όσοι «μυρίζουν» ποδόσφαιρο για το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού αφορούσε την έλλειψη προσωπικοτήτων. Η αρνητική εισήγηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα για την ανανέωση συμβολαίου του Γιώργου Καραγκούνη και το… σπρώξιμο στη διοίκηση για να απομακρύνει τον Κώστα Κατσουράνη, έφεραν τεράστιο κενό στα αποδυτήρια και φυσικά εντός του αγωνιστικού χώρου. Όσοι ήξεραν πρόσωπα και καταστάσεις στα πράσινα αποδυτήρια πόνταραν σε δύο ποδοσφαιριστές: στον Βίκτορ Βιτόλο και στον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Ειδικά ο Ισπανός μέσος δείχνει και εν τοις πράγμασι ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναλάβει ηγετικό ρόλο.

Τα γκολ του από τη βούλα του πέναλτι στους τελευταίους δύο αγώνες είναι το λιγότερο. Ο Βιτόλο βγαίνει μπροστά το τελευταίο διάστημα σε όλα τα επίπεδα. Πριν καν έρθουν τα θετικά αποτελέσματα, ο Βιτόλο είχε κάνει δύο φορές δήλωση για το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού και τις ευθύνες που έχουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και πρέπει να αναλάβουν. Πολλοί τις άκουσαν, λίγοι τις πρόσεξαν.

Ο Βιτόλο για όσους δεν γνωρίζουν είναι ο άνθρωπος που απευθύνονται όλοι όσοι θέλουν να μεταφερθεί κάτι στη λάτιν κοινότητα του Παναθηναϊκού. Δεν είναι και λίγοι. Ζέκα, Τοτσέ, Βελάσκες, Φορναρόλι, Πίντο. Πριν από καιρό, όταν είχε συζητηθεί μεταξύ κάποιων παικτών το ενδεχόμενο να μιλήσουν στον Φερέιρα για να βρεθεί μια λύση στην κακή αγωνιστική εικόνα, ο Βιτόλο ήταν ο… εκπρόσωπος της παροικίας των ισπανόφωνων.

Γενικώς ο Βιτόλο δεν κρύβεται. Φάνηκε ξεκάθαρα όταν πήρε τη μπάλα δύο φορές μέσα από τα χέρια του Σισοκό για να εκτελέσει το πέναλτι. Και όπως είπε και ο Χουάν Ρότσα «είναι πολύ δύσκολο όταν έχεις χάσει το πρώτο πέναλτι, να αναλάβεις να εκτελέσεις και δεύτερο. Ελλείψει του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος εκτελεί συνήθως τα πέναλτι, ο Παναθηναϊκός δεν είχε κλασικό εκτελεστή. Το πήρε πάνω του ο Βιτόλο, αγκάλιασε δύο φορές τον Σισοκό για να του δείξει ότι δεν είναι προσωπικό και άκουσε το όνομά του για πρώτη φορά από τον κόσμο του Τριφυλλιού.

Φέτος είναι η χρονιά του Βιτόλο. Διανύει μακράν της προηγούμενης την καλύτερη περίοδό του στον Παναθηναϊκό. Και όμως ο Φερέιρα τον προόριζε για τον πάγκο! Ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε να αποκτηθεί ο Σο ώστε να είναι αυτός ο βασικός αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού με παρτενέρ του τον Ζέκα. Ο Βιτόλο θα ήταν στον πάγκο. Το μόνιμο πρόβλημα του Σο έκανε τον Βιτόλο τον πλέον αναντικατάστατο παίκτη του Τριφυλλιού. Όταν κατέστη σαφές ότι ο Βιτόλο θα έπρεπε να βγάλει σερί αγώνων δίχως ανάσα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που θυμήθηκαν το πρόβλημα στο γόνατό του, το οποίο τον ταλαιπώρησε στον ΠΑΟΚ αλλά και πέρυσι στην αρχή της σεζόν.

Υπάρχει και ένα άλλο πρόσωπο του Βιτόλο που δεν ξέρει πολύς κόσμος. Ο φιλανθρωπικός του χαρακτήρας. Ο Ισπανός έχει βοηθήσει για να φτιαχτεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Τενερίφη ένας σύλλογος για παιδιά με προβλήματα υγείας, τον οποίο επιχορηγεί ετησίως ενώ διοργανώνει φιλικό κάθε Χριστούγεννα, στο οποίο συμμετέχουν προσωπικότητες του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Από το πουθενά ο Παναθηναϊκός βρίσκει μια ισχυρή προσωπικότητα ο οποίος εξελίσσεται σε ηγετική φυσιογνωμία.

 

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr