Home SPORTS NEWS Λαμπάδα στο μπόι τους!

Λαμπάδα στο μπόι τους!


Μελίνα Ντισλιάν

Όσοι νομίζουν πως το ύψος στο ποδόσφαιρο είναι ένα πλεονέκτημα που το έχουν μόνο οι τερματοφύλακες, κάνουν τεράστιο λάθος. Με μία πιο προσεκτική ματιά στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, θα συνειδητοποιήσουμε πως υπάρχουν κάποιοι αμυντικοί, μέσοι και επιθετικοί, των οποίον το ύψος θα ζήλευαν ακόμα και οι μεγαλύτεροι τερματοφύλακες του κόσμου. To pamesports.gr παρουσιάζει τα…  μπασκετικά κορμιά της φετινής Σούπερ Λίγκας, με την ΑΕΚ, τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις αυτής της κατηγορίας. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως κάποιους από τους παίκτες των ομάδων αυτών, θα τους ήθελαν απεγνωσμένα και αρκετές ΚΑΕ.

ΟΦΗ

Θανάσης Παπάζογλου 1.95 cm

Λάζαρος Χαριτωνίδης 1.90

Όσο και να θελήσει κάποιος να μην τον παρατηρήσει, δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει. Βλέποντας τον κόσμο από τα 195 εκατοστά, ο Θανάσης Παπάζογλου και το επιβλητικό παρουσιαστικό του έχουν κάνει τους πάντες στην Κρήτη να μιλάνε για έναν γίγαντα, με τον συμπαίκτη του Λάζαρο Χαριτωνίδη, τον 23χρονο αμυντικό, να ακολουθεί με ύψος 1,90.

ΑΕΚ

Ιάγκο Φερνάντεζ 1,94

Μαυρουδής Μπουγαϊδης 1.91 cm

Όταν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ άκουγαν το καλοκαίρι για το νέο μεταγραφικό τους απόκτημα, τον Ιάγκο Φερνάντεζ, σίγουρα δεν περίμεναν να δούνε τον θεόρατο αυτό παίκτη. Με ύψος 1.94, ο Πορτογάλος αμυντικός χαρακτηρίζεται ως κολώνα στα μετόπισθεν και δικαιολογημένα αποτελεί μία από τις μόνιμες επιλογές των προπονητών του, στο αρχικό σχήμα. Αυτός που τον ακολουθεί είναι ο 19χρονος Μαυρουδής Μπουγαϊδης, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη αγγίξει τα 191 cm.!

ατρομητος

Νιάζι Κούτσι 1.92

Ματίας Ιγκλέσιας 1.90 cm

Μπορεί ο Ατρόμητος να θεωρείται μία από τις όχι και τόσο ψηλές ομάδες του πρωταθλήματος, ωστόσο Νιάζι Κούτσι και Ματίας Ιγκλέσιας, ανεβάζουν αρκετά το μέσο όρο. Ο Φιλανδός επιθετικός αποδεικνύει στον Ατρόμητο πως οι ψηλοί δεν είναι και τόσο άχαροι, αφού παρά το 1.92 cm διατηρεί συχνή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, ταλαιπωρώντας τους αντιπάλους αμυντικούς. Στην περίπτωση του Ματίας Ιγκλέσιας και των 190 εκατοστών του, δεν χωράει αμφιβολία πως στο κέντρο των Περιστεριωτών, υπάρχει μία άκρως υπολογίσιμη μονάδα.

ΞΑΝΘΗ

Μάρκο Μαρκόφσκι 1.91 cm

Σπύρος Βάλλας 1.90 cm

Ανέκαθεν η Ξάνθη ήταν μία ομάδα στην οποία οι ψηλοί παίκτες απουσίαζαν. Πόσο μάλλον όταν μιλούσαμε για τα χαφ και τους επιθετικούς, εκεί όπου μικροκαμωμένοι Αργεντίνοι και Βραζιλιάνοι είχαν την τιμητική τους. Ωστόσο η έλευση του Μάρκο Μαρκόφσκι πριν από τρία χρόνια στην ομάδα άλλαξε κάπως την εικόνα, με τον Σέρβο σκόρερ να κοιτάει τον κόσμο από τα 191 εκατοστά. Αυτός που τον ακολουθεί είναι ο αρχηγός της Ξάνθης Σπύρος Βάλλας, που είναι κατά ένα εκατοστό πιο κοντός.

αστερασ τριπολησ

Πάπα Καλίφα Σανκαρέ 1,91 cm

Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι 1,90 cm

Έχοντας τον τίτλο μίας από τις πιο ψηλές ομάδες στο πρωτάθλημα, οι διοικούντες τον  Αστέρα Τρίπολης μπορούν να καυχιούνται όχι μόνο για την εξαιρετική τους φετινή πορεία στη Σούπερ Λίγκα, αλλά και για τα δυνατά κορμιά που ήρθαν στο σύλλογο για να υπερασπιστούν τα μετόπισθεν. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός Πάπα Καλίφα Σανκαρέ αποτελεί με το παρουσιαστικό του, τον φόβο και τον τρόμο των αντίπαλων επιθετικών και η μέχρι στιγμής παρουσία του στα ματς της ομάδας, δικαιώνει τον τίτλο της….  εγγύησης στην άμυνα. Παρτενέρ του στα μετόπισθεν είναι ο Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι, με τον Αργεντίνο να βλέπει τους συμπαίκτες του από τα 191 εκατοστά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δημήτρης Σιόβας 1.92 cm

Το ότι αποτελεί έναν από τους παίκτες του Ολυμπιακού που φέτος θα μας απασχολήσει πολύ με την παρουσία του και την απόδοσή του, είναι κάτι που το ξέραμε όλοι. Ωστόσο έπρεπε να βάλει και ένα γκολ κόντρα στην Κέρκυρα προκειμένου να καταλάβουμε πως εκτός από ένας αμυντικός με… επιθετικές εμπνεύσεις, είναι και ο ψηλότερος παίκτης του Ολυμπιακού, αφού ακόμα και οι τερματοφύλακες της ομάδας, είναι πιο κοντοί από αυτόν (Κάρολ 1,88 και Μέγιερι 1,87). Ο λόγος για τον Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος με το 1.92 που έχει, αποτελεί μία παρουσία που μόνο απαρατήρητη δεν περνάει.

αρης

Θανάσης Κανούλας 1,90 cm

Μπορεί φέτος να μην έχει πάρει τις συμμετοχές που θα ήθελε, ωστόσο όσες φορές έχει αγωνιστεί έχει τραβήξει τα βλέμματα όλων για τα σωματικά του προσόντα. Με ύψος στο 1.90 και αρκετά γρήγορη αντίληψη των φάσεων, ο 20χρονος επιθετικός του Άρη περιμένει την ευκαιρία προκειμένου να αποδείξει πως εκτός από σωματικά προσόντα έχει και ποδοσφαιρικά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αντρέ Πίντο 1.94 cm

Ερχόμενος στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, η διοίκηση του Τριφυλλιού ήξερε ότι θα βασιστεί σε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία του παιχνιδιού του. Ένα από αυτά είναι το ύψος του και οι εναέριες μονομαχίες που δίνει, βγαίνοντας σχεδόν πάντα νικητής. Ο Αντρέ Πίντο με το 1.94 που διαθέτει, αποτελεί μία από τις βασικότερες επιλογές των εκάστοτε προπονητών του στην άμυνα και τις περισσότερες φορές καταφέρνει να τους δικαιώσει.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Νίκος Ζιάμπαρης 1,95 cm

Με μία πρώτη ματιά πρέπει να αποτελεί τον πιο ψηλό παίκτη της Σούπερ Λίγκας μαζί με τον Θανάση Παπάζογλου του ΟΦΗ. Τα 195 εκατοστά που διαθέτει έχουν εντυπωσιάσει τους πάντες στην Κέρκυρα και αν σκεφτεί κανείς ότι είναι στα 21, τότε είναι λογικό ο Νίκος Ζιάμπαρης να αποτελεί εξαίρεση στη φετινή ομάδα των Φαιάκων, η οποία έχει μέσο όρο ύψους τα 181,2 εκατοστά.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Πολ Κεϊτά 1,94 cm

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στα τελευταία παιχνίδια να δείχνει μία αγωνιστική ανάκαμψη και να έχει εντυπωσιάσει τους φιλάθλους με το θέαμα που προσφέρουν οι παίκτες, ωστόσο ο Πολ Κεϊτά  τους έχει εντυπωσιάσει λόγω… ύψους. Αν και είναι μόλις 20 χρονών, ο νεαρός μέσος από τη Σενεγάλη δείχνει να βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό και το ύψος του αποτελεί σίγουρα τον κρυφό άσσο στο μανίκι του. Οι εναέριες μονομαχίες του, οι κερδισμένες κεφαλιές και οι σωστές απομακρύνσεις του είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της σκληρής δουλειάς αλλά και των 194 εκατοστών που διαθέτει.

Βέροια

Κάρλο Κόστλι 1,91 cm

Αν και επιθετικά δεν έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής τη Βέροια όσο θα ήθελαν οι διοικούντες την ομάδα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιβλητική του παρουσία στα αντίπαλα καρέ. Ο Κάρλο Κόστλι, με ύψος 1,91 cm αποτελεί τον γίγαντα της Βασίλισσας, με τον τερματοφύλακα Κοτταρίδη να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τον επιθετικό από την Ονδούρα.

Λεβαδειακός

Τζάκσον Μεντί 1.92 cm

Τα χέρια τους από ικανοποίηση τρίβουν οι διοικούντες τον Λεβαδειακό για την επιλογή τους να φέρουν στην ομάδα τον Τζάκσον Μεντί. Τον 25χρονο Γάλλο ο οποίος με την μέχρι τώρα παρουσία του στο αριστερό άκρο της άμυνας, κατάφερε και πήρε τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Με ύψος 1.92 εκατοστά και παρουσία που ταλαιπωρεί αρκετά τους επιθετικούς των αντίπαλων ομάδων, ο Μεντί Τζάκσον θεωρείται δικαίως ένα από τα φετινά λαχεία του Λεβαδειακού.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr