Home SPORTS NEWS Ρότσα: «Γιατί να μην κάνει και φέτος θαύμα ο Παναθηναϊκός;»

Ρότσα: «Γιατί να μην κάνει και φέτος θαύμα ο Παναθηναϊκός;»


Αποφεύγοντας κάθε είδους υπερβολή, ο Χουάν Ρότσα δεν έμεινε για πολύ στη νίκη επί της Μάριμπορ, κρατώντας και πάλι χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών.

«Όταν νικάς είναι πάρα πολύ όμορφο και όταν παίζεις κάπως ένα καλό ποδόσφαιρο είναι ακόμα καλύτερα. Όπως ήρθαν τα αποτελέσματα ελπίζουμε αλλά εκείνο το ματς με την Τότεναμ είναι αρκετά μακριά. Θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα. Ίσως εσείς μπορείτε να κρίνετε και καλύτερα από μένα εάν υπάρχει βελτίωση. Βλέπω ότι ανταποκρίθηκαν σε κάποια πράγματα και έχουμε σημάδια βελτίωσης στο επιθετικό ποδόσφαιρο, στην κατοχή της μπάλας, στις θέσεις. Δυστυχώς δεν έχουμε πολύ χρόνο», είπε αρχικά ο Ρότσα.

Ενόψει της τελευταίας αναμέτρησης του ομίλου με την Τότεναμ όπου θα κριθεί η πρόκριση, ο Ρότσα θύμισε τι έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός στο παρελθόν. «Ανήκω στον Παναθηναϊκό και ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγάλη ιστορία. Έχει κάνει πολλά αποτελέσματα απέναντι σε μεγάλους συλλόγους. Όταν φτάσει εκείνο το παιχνίδι ελπίζουμε να είμαστε καλύτεροι. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει θαύματα στην Ευρώπη. Γιατί όχι και φέτος;».

Σε ερώτηση γιατί επέλεξε να βάλει την ίδια 11άδα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε: «Επέλεξα την ίδια 11άδα γιατί έπρεπε να κρατήσουμε το πρώτο δείγμα. Να έχουμε μια βάση για να κάνουμε το πρώτο βήμα. Δεν υπήρχε άλλος λόγος. Είναι πολλά τα παιχνίδια τώρα. Για την Κυριακή έχουμε πρόβλημα με τον Κουίνσι, την απουσία του Βιτόλο αλλά εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε ποιοι θα παίζουν. Δεν έχουμε πολύ χρόνο ούτε να ξεκουραστούμε ούτε να κάνουμε την προπόνηση που θέλουμε».

Όσο για τα όσα συνέβησαν με τις εκτελέσεις των πέναλτι, ο Ρότσα υπογράμμισε: «Ούτε καν εγώ δεν σκέφτηκα ποτέ ποιος θα εκτελέσει ένα πέναλτι. Το έκανε αυτός που έχει εμπιστοσύνη εκείνη την ώρα. Ο Βιτόλο έχει σκοράρει αρκετές φορές. Ο Σισοκό ήθελε και αυτός. Η δεύτερη πρωτοβουλία είναι δύσκολη. Μετά από ένα χαμένο πέναλτι είναι πιο δύσκολο να αναλάβεις να εκτελέσεις και δεύτερο».

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που επέμενε στα προβλήματα τραυματισμών και στις απουσίες, ο Ρότσα δεν στέκεται εκεί. Δεν με προβληματίζει ποιος θα αντικαταστήσει τον Βιτόλο στο ματς με τον Πλατανιά γιατί δεν μπορώ να μείνω με τις απουσίες. Εάν το κάνω αυτό χάνω κάποια άλλα πράγματα. Όποιος και να παίξει μπορεί να τα καταφέρει. Θα βρούμε τη λύση».

Ενόψει του αγώνα με τον Πλατανιά ο Ρότσα στάθηκε στην παρουσία του Άγγελου Αναστασιάδη στον αντίπαλο πάγκο. «Ελπίζουμε να είμαστε καλά την Κυριακή γιατί έχουμε μόνο δύο μέρες. Στον πάγκο του Πλατανιά είναι ένας πολύ καλός μου φίλος με φιλία που κρατάει πάρα πολλά χρόνια. Θα είμαστε αντίπαλοι μόνο 90 λεπτά. Χρειαζόμαστε να πάρουμε τη νίκη γιατί έχουμε μείνει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα. Με την ίδια σοβαρότητα και συγκέντρωση θέλουμε να κερδίσουμε.»

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr