Home SPORTS NEWS Το πάνω χέρι στη Μαδρίτη

Το πάνω χέρι στη Μαδρίτη


Το Σαντιάγο Μπερναμπέου φιλοξενεί το συναρπαστικότερο μαδριλένικο ντέρμπι των τελευταίων χρόνων. Η Ρεάλ υποδέχεται την Ατλέτικο για πρώτη φορά μετά απο 13 χρόνια ούσα χαμηλότερα στην καταταξη. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ασφυκτιά στο πρωτάθλημα μετά και απο την ήττα στη Σεβίλλη απο τη Μπέτις και θέλει να αλλάξει το κλίμα υπερ της.

Οι 8 βαθμοί διαφοράς της Ατλέτικο καταδεικνουν και τη δυναμική της. Οι «ροχιμπλάνκος» θέλουν τη νίκη για να συνεχίσουν στο κυνήγι της Μπαρσελόνα αλλά και να κρατήσουν το καλό πρόσωπο που έχουν με προπονητή τον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Η εβδομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν δύσκολη. Με συνεχείς ερωτήσεις απο δημοσιογράφους για το αν τον εμπιστεύεται η διοίκηση και για το αν θα μείνει στη Μαδρίτη και μετά το τέλος της σεζόν. Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο Πορτογάλος έχει δώσει βάση μόνο στην κατάκτηση του 10ου κυπέλλου πρωταθλητριών.

Στο παιχνίδι κατεβαίνει με αρκετά προβλήματα. Μαρσέλο, Ραούλ Αλμπιόλ, Εσιέν και Ιγκουαίν είναι τραυματίες, αναγκαζόμενος να φέρει στην πρώτη ομάδα τον 17χρονο Χοσέ Ρονρίγκεθ. Οι 11 που θα χρησιμοποιήσει επίσης γνωστοί. Ίσως με μοναδικό ερώτημα να είναι η χρήση του Οζίλ ή του Μόντριτς. Αυτό που θέλει να δει ο Special One είναι να δει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει έπειτα απο 3 παιχνίδια αφλογιστίας.

Απο την άλλη πλευρά η Ατλέτικο θέλει να τελειώσει το αρνητικό σερί των 23 ματς δίχως νίκη. Η τελευταία ήταν το 1999. Ο Μάριο Σουάρες επιστρέφει και παίρνει τη θέση του Τιάγκο, ενώ ο Φαλκάο θα πλαισιωθεί με τους Ντιέγκο Κόστα, Κόκε και Αρντά. Μοναδικός απών ο τραυματίας Κριστιάν Ροντρίγκες.

Μερικά… τιπ για το ντέρμπι. Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει 6 νίκες κόντρα στην Ατλέτικο, την ίδια ώρα που ο Σιμεόνε δεν έχει χαρεί ποτέ σε μαδριλένικο ντέρμπι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα συμμετάσχει για 8η φορά κόντρα στους ροχιμπλάνκος, έχοντας στα προηγούμενα επτά παιχνίδια ισάριθμα γκολ. Ο Φαλκάο πατάει για πρώτη φορά το χορτάρι του Μπερναμπέου, αφού πέρυσι ήταν τραυματίας. Στο Βιθέντε καλδερόν πέτυχε το μοναδικό γκολ της ομάδας του, ενω μέχρι στιγμής έχει βρει δίχτυα 14 φορές.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr