Home SPORTS NEWS Πρόταση σταθμός για τις κίτρινες κάρτες

Πρόταση σταθμός για τις κίτρινες κάρτες


Στη αποκάλυψη πως σκέπτεται την αντικατάσταση των κίτρινων καρτών με ολιγόλεπτες αποβολές κατά την διάρκεια ενός αγώνα, όπως δηλαδή συμβαίνει στο ράγκμπι, προέβη ο Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε στην ισπανική εφημερίδα «As» και αναφέρθηκε ακόμα μια φορά στις αλλαγές που έρχονται στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Προτείνοντας και την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ των κυπελλούχων των χωρών!

Σε ότι αφορά στο πειθαρχικό κομμάτι ο Μισέλ Πλατινί ανέφερε πως με την αλλαγή που θέλει να κάνει σκοπεύει να πετύχει δικαιότερη τιμωρία των ποδοσφαιριστών που παραβαίνουν τους κανονισμούς! Βέβαια θα πρέπει να καθοριστεί για ποιες παραβάσεις θα τιμωρούνται οι παίκτες με κίτρινη…

Για τις αλλαγές στα ευρωπαϊκά Κύπελλο ο πρόεδρος της UEFA δεν έκρυψε πως θέλει να… ανοίξει το Τσάμπιονς Λιγκ, και στους νικητές των διοργανώσεων του Κυπέλλου σε κάθε χώρα. Να θυμίσουμε ότι έχει περάσει εκ πρώτης φάσεως η πρότασή του να παίζει κερδίσει στο μέλλον εισιτήριο στη διοργάνωση και η νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ.

«Θα γίνει όπως γίνεται στο ράγκμπι, τιμωρώντας τον παίκτη που έχει παραβεί έναν κανονισμό με 10 ως 15 λεπτά αποβολή», ανέφερε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και συνέχισε: «Είναι μια ιδέα. Τώρα πρέπει να ωριμάσει και να δούμε αν είναι για το καλό του παιχνιδιού. Είναι μια πρόταση που πρέπει να δοκιμαστεί πρώτα»!

Ο Μισέλ Πλατινί πιστεύει πως οι ολιγόλεπτες αποβολές θα ήταν πιο δίκαιη τιμωρία, καθώς υπογράμμισε: «Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα που ωφελείται είναι η αντίπαλη στο ίδιο ματς και όχι κάποια τρίτη, λόγω της μεταφοράς καρτών σε άλλα ματς».

Να θυμίσουμε πως με το υπάρχον πειθαρχικό σύστημα, ο παίκτης που τιμωρείται με κόκκινη κάρτα ή με δύο κίτρινες σε ένα αγώνα αποβάλλεται και δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Επίσης, ένας παίκτης που συμπληρώνει συγκεκριμένο αριθμό κίτρινων καρτών, τιμωρείται με τη μη χρησιμοποίησή του σε κάποιο μελλοντικό ματς!

Ο Μισέλ Πλατινί επισήμανε ακόμα πως θα είναι καλό ένας τερματοφύλακας, ο οποίος υποπίπτει σε πέναλτι να μην αποβάλλεται, όταν ο αντίπαλος είναι σε προφανή θέση για γκολ, κάτι που συμβαίνει τις περισσότερες φορές. «Είναι υπερβολικό να αποβάλλεται ο τερματοφύλακας. Το πέναλτι από μόνο του είναι αρκετά αυστηρή τιμωρία», υπογράμμισε…

«Πιστεύω ότι όλοι στη FIFA και την UEFA συμφωνούν, εκτός από μια ή δυο χώρες που δεν θέλουν αυτές τις αλλαγές», είπε ο ακόμα ο Μισέλ Πλατινί για ενδεχόμενες αντιδράσεις…

Ο πρόεδρος της UEFA πρότεινε να μπορούν να προκρίνονται στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι νικητές των κατά τόπους εγχώριων κυπέλλων και έτσι τα κριτήρια επιλογής των ομάδων για τη συμμετοχής του διοργάνωση να μην περιορίζονται στη θέση που τερματίζει ένας σύλλογος στο πρωτάθλημα της χώρας του…
«Συμφωνώ με αυτή την πρόταση την οποία έχουμε κουβεντιάσει πάρα πολλές φορές, αλλά κάθε φορά όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσουμε την πρόταση οι περισσότερες χώρες διαφωνούν με το να καταλαμβάνει τη μία θέση τους στο Τσάμπιονς Λιγκ ο νικητής του κυπέλλου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μισέλ Πλατινί.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr