Home SPORTS NEWS Παρελθόν και επίσημα ο Ροσέλ

Παρελθόν και επίσημα ο Ροσέλ


Την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο της Μπαρτσελόνα υπέβαλλε, όπως αναμενόταν την Πέμπτη (23/1) κατά τη διάρκεια του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, ο Σάντρο Ροσέλ, είδηση που ανακοίνωσε κι επίσημα η ομάδα της Καταλονίας, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Ο πρώην πλέον ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα» έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας, λόγω της απόφασης του Ανώτατου Δικαστή στο δικαστήριο της Μαδρίτης, Πάμπλο Ρουθ, να τον καλέσει να λογοδοτήσει σχετικά με τη φημολογούμενη υπεξαίρεση χρημάτων στη μεταγραφή του Νεϊμάρ, για την οποία τον κατηγορεί ο Ζόρντι Κάσες, διοικητικό στέλεχος των Καταλανών. Επίσης, στάθηκε στην ταλαιπωρία της οικογένειάς του για να δικαιολογήσει την παραίτηση και ζήτησε από τον κόσμο την στήριξη του Μπαρτομέου, ο οποίος θα μείνει στην προεδρία έως το 2016.

«Νιώθουμε πολύ δυνατοί να συνεχίσουμε. Ζητώ την στήριξη από τα μέλη, αφού οι προκλήσεις που είχαμε καθορίσει παραμένουν εν ισχύ» είπε με την σειρά του ο νέος πρόεδρος, ξεκαθαρίζοντας ότι «θα είμαστε απόλυτοι στην υπεράσπιση και απαίτηση του πλήρους σεβασμούς προς τον σύλλογό μας. Αποχωρώ γιατί δεν θέλω χτυπήματα κάτω από τη ζώνη εις βάρος μου να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον σύλλογο» τόνισε ο Ροσέλ.

«Σας πληροφορούμε ότι σήμερα, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στις 18:00 (σ.σ. ώρα Ισπανίας), θα λάβει χώρα έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στα γραφεία του συλλόγου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα.

Ο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου Φλορέτα, διάδοχος του Σάντρο Ροσέλ στην προεδρία, είναι ο άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του απελθόντος προέδρου και, από το 2010, συμμετείχε ενεργά σε μεταγραφές, παραχωρήσεις και ανανεώσεις συμβολαίων, με την ιδιότητα του αθλητικού αντιπροέδρου. Ο Μπαρτομέου είναι μέλος και εκτελεστικός σύμβουλος των εταιρειών ADELTE Group (μηχανική υποστήριξη για λιμάνια και αεροδρόμια, παγκόσμια πρωτοπόρος στην κατασκευή οχημάτων μεταφοράς μεγάλων φορτίων) και EFS (όμιλος εταιρειών υπηρεσιών διατήρησης ηλεκτρομηχανικών τμημάτων).

Υπήρξε επιπλέον μέλος της διοίκησης της Μπάρσα από το 2003 έως το 2005, ως υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ. Στις αρχές Ιουνίου του 2005, μαζί με τον Σάντρο Ροσέλ και τον Τζόρντι Μόις, παραιτήθηκε λόγω διαφορών με τον τότε πρόεδρο, Τζουάν Λαπόρτα. Ο 40ός πρόεδρος στην ιστορία της Μπάρσα είναι μέλος του συλλόγου από μικρό παιδί. Το 2010, ο αριθμός ταυτότητας ήταν γύρω στο 19.000 και έκτοτε έχει κατέβει και άλλο.

Αύριο το απόγευμα θα λάβει μέρος νέα Συνέντευξη Τύπου από τον νέο ιδιοκτήτη των πρωταθλητών Ισπανίας ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε: «Πρώτη μου επιθυμία να συνεχιστεί το ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι το 2016. Το μέλλον του Καμπ Νου θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα μας. Θα δώσουμε βάση στη σταθερή άμυνα και θα απαιτήσουμε το μέγιστο σεβασμό προς το σύλλογο.»

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr