Home SPORTS NEWS Έμεινε στο μηδέν με Καμπάλα ο ΠΑΟ

Έμεινε στο μηδέν με Καμπάλα ο ΠΑΟ

1294049


Ο απαράδεκτος Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με την Καμπάλα χωρίς να παίξει μπάλα, άφησε ανοιχτή την ρεβάνς, αλλά θα αποκλειστεί μόνο αν το… θελήσει ο ίδιος! Φόβοι για μεγάλη ζημιά του Λουντ.
Έτσι έπαιξε

Έχοντας στο μυαλό του προφανώς την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναιτωλικό το βράδυ της Δευτέρας στο Αγρίνιο, ο Γιάννης Αναστασίου άφησε στον πάγκο τους Μπεργκ, Νίνη και Λαγό, δίνοντας ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια με την Μπριζ.

Σε διάταξη 4-2-2-2 με τους δύο πίσω από τους επιθετικούς να παίζουν πάνω στην γραμμή, ο Στιλ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Βέμερ και δίδυμο στα στόπερ ο Ταυλαρίδης με τον Κουτρουμπή. Ζέκα και Πράνιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Καρέλης αριστερά, Καλτσάς δεξιά και μπροστά ο Λουντ με τον Πέτριτς. Οι κινήσεις του Φινλανδού ήταν λίγα μέτρα πίσω από τον Κροάτη.

Τραγικός

Σε ένα ματς με αντίπαλο την άσημη και χαμηλής δυναμικότητας Καμπάλα(για την τρίτη ομάδα της… ποδοσφαιρομάνας του Αζερμπαϊτζάν μιλάμε για να μην τρελαθούμε) θα περίμενε κανείς έναν Παναθηναϊκό που θα έμπαινε στο γήπεδο και θα κυριαρχούσε, θα πίεζε και θα έδειχνε την δεδομένη ανωτερότητα του. Καμία σχέση, όμως.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου με εξαίρεση το δοκάρι του Πέτριτς(16′) και το σουτ του Καρέλη(40′) παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, εκτός τόπου και χρόνου. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Καρέλης και Καλτσάς από τα άκρα δεν μπήκαν στο κλίμα του ματς, Πράνιτς και Ζέκα είχαν ελάχιστες επιθετικές πρωτοβουλίες στον άξονα ενώ και οι δύο ακραίοι μπακ(Νάνο, Βέμερ) δεν είχαν καμία απολύτως ουσία στα «ανεβάσματά» τους. Καμία συγκέντρωση, καθόλου καθαρό μυαλό. Η πίεση ψηλή έφερε κάποια κλεψίματα, τα οποία χαραμίστηκαν από πρόχειρες μεταβιβάσεις στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου.

Η κακή και φοβισμένη εικόνα του Παναθηναϊκού έδωσε την ευκαιρία στους Αζέρους να το… πιστέψουν, να βγουν από το καβούκι τους και να φτάσουν κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Ντοντό(29′) που τελικά πέρασα πάνω από την εστία του Στιλ.
Μια σούπερ προβληματική εικόνα ήταν το ταμείο του «τριφυλλιού» για το πρώτο μέρος. Ένα ημίχρονο που απέδειξε πως η Καμπάλα είναι επιπέδου Πλατανιά, μια ομάδα μικρή μέσα στο γήπεδο πως ο Παναθηναϊκός αντί να την «πατήσει» την έβαλε στον ίδιο παρανομαστή.

Μία από τα ίδια

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος μπήκε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, θέλοντας να επιβληθεί στο γήπεδο. Εν μέρει το κατάφερε, η Καμπάλα δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και η είσοδος του Μάρκους Μπεργκ στο γήπεδο έκανε πιο απειλητικό το «τριφύλλι». Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» και πάλι δεν είχαν σωστές επιλογές. Ούτε στην τελική πάσα, ούτε στην τελική προσπάθεια, με τον Σουηδό να αστοχεί σε κάποιες καλές στιγμές.

Στο τελευταίο τέταρτο και με την είσοδο του Λαγού στον άξονα, ο Παναθηναϊκός ήταν η μοναδική ομάδα μέσα στο γήπεδο, καθώς οι Αζέροι είχαν… σκάσει, δεν είχαν ανάσες και παρέδωσαν πνεύμα. Τι να το κάνεις, όμως, αφού ο Παναθηναϊκός δεν είχε το μίνιμουμ της σοβαρότητας και της συγκέντρωσης για να βρει το γκολ και να πάρει την νίκη.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει… ντέρμπι την πρόκριση αλλά για να τα λέμε όλα: θα αποκλειστεί μόνο αν το θέλει ο ίδιος. Η Καμπάλα είναι μια ομάδα πολύ χαμηλού επιπέδου…

MAN OF THE MATCH: Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον Ράφαελ. Ο Βραζιλιάνος στόπερ της Καμπάλα είχε σημαντικές επεμβάσεις στο κέντρο της άμυνας της ομάδας του και ένα σούπερ καθοριστικό τάκλιν πάνω στο τετ-α-τετ του Μάρκους Μπεργκ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μλάντεν Πέτριτς. Ο μόνος που κατάφερε να διασωθεί από το αποψινό «ναυάγιο». Είχε μερικές εξαιρετικές μεταβιβάσεις που έφεραν απειλητικές καταστάσεις στην εστία της Καμπάλα ενώ είχε και το δοκάρι στο 16΄ έπειτα από ωραία ενέργεια. Ήταν απελπιστικά μόνος του και θα έπρεπε και νεότεροι παίκτες να είχαν την δική του νοοτροπία.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού απόψε στο Μπακού. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Σαν να έκανε αγγαρεία, σαν να φοβόταν να παίξει. Χωρίς την υποτυπώδη συγκέντρωση, με τακτική που περισσότερο μπέρδευε παρά βοηθούσε την ομάδα από τον Αναστασίου και με ποδοσφαιριστές που θα έκαναν πλάκα αν έπαιζαν έστω στο 50%. Δεν το έκαναν και για αυτό το «τριφύλλι»… κατάφερε να μην νικήσει την Καμπάλα.

Η ΓΚΑΦΑ: Η Καμπάλα από το 75′ και έπειτα… παρέδωσε σώμα και πνεύμα. «Έσκασε». Σε αυτό το τέταρτο ο Παναθηναϊκός δεν είχαν τις σωστές επιλογές να της βάλει ένα γκολ και να κάνει βήμα πρόκρισης. Πραγματικά η εικόνα των Αζέρων ήταν για λύπηση. Κακώς τους λυπήθηκαν οι παίκτες του Αναστασίου.

Oι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Βέμερ, Λουντ (67’ Ατζαγκούν), Καλτσάς (76’ Λαγός), Πράνιτς, Καρέλης (59’ Μπεργκ), Πέτριτς

Καμπάλα: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροφ, Ράφαελ, Σαντίγκοφ, Ζεκ (57’ Ζαργκάροφ), Γκάι, Ζενιόφ, Ντοντό, Αντόνοφ (90’ Μαμάντοφ)

gazzetta.gr