Home TOP NEWS Λευκαρίτης: «Δεν είναι απλά τα πράγματα, ΟΥΕΦΑ-ΦΙΦΑ θα ρωτήσουν πρώτα την ΚΟΠ»

Λευκαρίτης: «Δεν είναι απλά τα πράγματα, ΟΥΕΦΑ-ΦΙΦΑ θα ρωτήσουν πρώτα την ΚΟΠ»


Ραδιοφωνικές τοποθετήσεις στο Sports 1 έκανε ο Μάριος Λευκαρίτης. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τονίζει ότι η υπόθεση δεν είναι εύκολη αφού πρώτα θα ερωτηθεί η ΚΟΠ από τις ΟΥΕΦΑ-ΦΙΦΑ η οποία είναι και μέλος τους, για τα όσα αναφέρει η ομάδα μας στην ανακοίνωση της.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Σαν πρώτο σχόλιο, είναι δικαίωμα του κάθε Σωματείου να αντιδρά με τον τρόπο με τον οποίο νομίζει νοουμένου είναι μέσα στα πλαίσια του καταστατικού μιας οποιασδήποτε ομοσπονδίας.

Όταν ένα Σωματείο κάνει τέτοια καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ, αντιλαμβάνεστε ότι έχει 54 ομοσπονδίες, συνήθως δεν ασχολείται με τα εσωτερικά των ομοσπονδιών, έχει εμπιστοσύνη στους εκλεγμένους των ομοσπονδιών. ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ δεν θέλουν τις κρατικές παρεμβάσεις, γι’ αυτό και δεν επεμβαίνουν. Καταγγελίες υπάρχουν αλλά εξαρτάται απ’ τον τρόπο και το μέγεθος της καταγγελίας αν θα παρέμβει. Δεν είναι απλά τα πράγματα, ούτε άσπρο – μαύρο. Ανεξαρτήτως του αν κάποιος έχει δίκαιο, η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ δεν επεμβαίνουν στα εσωτερικά εκτός αν υπάρχουν πάρα μα πάρα πολύ σοβαρές παρεμβάσεις από εξωτερικούς παράγοντες. Συνήθως μιλάμε για διαφθορά και τέτοια πράγματα.

Με βάση το υλικό που έχει η Ομόνοια, κάποιος θα το πάρει και θα το διαβάσει. Τώρα, πόσο θα επηρεάσει κάποιον στο να λάβει αποφάσεις, δεν είναι θέμα εκτελεστικής επιτροπής είναι καθαρά θέμα υπηρεσιακό. Αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες.

Θα ερωτηθεί και η ΚΟΠ, δεν θα έρθει να πιάσει μια επιστολή η ΟΥΕΦΑ και θα πει πάω να εξετάσω τι γίνεται. Θα ρωτήσει και την ομοσπονδία. ΟΥΕΦΑ κα ΦΙΦΑ ξέρουν τις ομοσπονδίες, αυτά είναι τα μέλη τους, όχι τα Σωματεία.

Αυτά τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά. Μπορείς να ζητήσεις ότι θέλεις, δικαίωμα σου. Αλλά δεν σημαίνει ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ θα πάρουν μια απόφαση εύκολα. Αν κριθεί ότι οι καταγγελίες είναι τέτοιες, θα ερωτηθεί και η ΚΟΠ. Ίσως και άνθρωποι που έχουν σχέση με την ΚΟΠ. Ο τρόπος που έχουν καταχωρηθεί οι καταγγελίες δεν είναι μόνο για διαιτητικά λάθη άλλα μπαίνουν ακόμα ποιο βαθιά».

Πηγή δηλώσεων: kerkida.net