Home TOP NEWS «Έγινε εισήγηση για παρουσία κόσμου στο 30 με 33% της χωρητικότητας των...

«Έγινε εισήγηση για παρουσία κόσμου στο 30 με 33% της χωρητικότητας των σταδίων»


Ο γιατρός Πέτρος Αγαθαγγέλου ο οποίος είναι στην επιτροπή που σε συνεργασία με την ΚΟΠ θα καταρτίσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο, μίλησε στον Super Sport fm 104.0.

«Το πρωτόκολλο δεν θα φορά μόνο το επιστημονικό κομμάτι αλλά και το οργανωτικό κομμάτι με την διαμόρφωση των σταδίων για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλουμένων και όλων των εμπλεκόμενων στην διαδικασία ενός αγώνα. Είναι μια διαδικασία δυναμική καθώς αφορά μεν το επιδημιολογικό κομμάτι. Θα γίνει ένα προκαταρτικό πρωτόκολλο και εμείς θα διανθίσουμε» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Σε μια εβδομάδα-10 μέρες θα ολοκληρωθεί το πρωτόκολλο, θα υποβληθεί στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση και την ίδια ώρα η ΚΟΠ θα επιθεωρήσει τα στάδια για να δούμε πως θα προχωρήσει η διαδικασία» .

Τι θα γίνει αν παρουσιαστεί ένα θετικό κρούσμα, θα τίθεται μόνο αυτός σε περιορισμό ή ολόκληρη η ομάδα; «Θα δούμε τι θα κάνουμε και σε περίπτωση που προκύψει ένα κρούσμα να δούμε πως θα το διαχειριστούμε. Το πρωτάθλημα διακόπτεται μέσα από τα δεδομένα τον συγκεκριμένο χρόνο. Θα ακολουθούνται διεθνή πρωτοκόλλα πλέον. Δεν είναι καραντίνα πλέον, είναι αυτοπεριορισμός».

Για το αν θα υπάρχει κόσμος στα γήπεδα με την έναρξη του πρωταθλήματος: «Έγινε εισήγηση για παρουσία κόσμου στο 30 με 33% της χωρητικότητας των σταδίων και την οριστική απόφαση θα την πάρει η ΚΟΠ. Θα γίνει μια σταδιακή εκτίμηση. Εισηγηθήκαμε αυτό το ποσοστό για να βοηθηθούν και οι ομάδες με τα εισιτήρια διαρκείας».