Home TOP NEWS «Ότι λέγαμε στο Προεδρικό, ήρθαν και τα αναίρεσαν»

«Ότι λέγαμε στο Προεδρικό, ήρθαν και τα αναίρεσαν»


Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠΣπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για την κατάσταση που επικρατεί με τα κρούσματα και τα τεστ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, που λέει ότι το 30% των ποδοσφαιριστών δεν έχει κάνει τεστ: «Δυστυχώς το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο. Οι φόβοι μας επαληθεύονται, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο πρωτόκολλο. Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι αφέθηκαν τα σωματεία, χωρίς να πραγματοποιήσουν κάποια τεστ».

Ήταν υπόχρεοι να κάνουν τεστ; «Δεν ήταν υποχρεωτικό. Είναι τεράστιες οι ευθύνες του Υπουργείου και της ομοσπονδίας. Αυτά είναι τραγικά λάθη. Είναι τεράστιες οι ευθύνες. Ποιος ελέγχει ότι ακολουθούνται αυτά που είναι στο πρωτόκολλο; Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που γίνεται. Περιμένουμε από το Υπουργείο Υγείας να μας απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα. Μας αγνοούν παντελώς. Υπάρχουν τεράστιες ασάφειες. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να επικαλούνται το οικονομικό κόστος, το οποίο είναι υπαρκτό, αλλά από τη στιγμή που η ΚΟΠ έχει πάρει 4.000.000 ευρώ από το Hat Trick θα έπρεπε να στηρίξει τα σωματεία. Οι οδηγίες από την UEFA, είναι να δοθούν αυτά τα λεφτά, στα σωματεία για ενίσχυση. Αυτά τα λεφτά είναι ήδη στα ταμεία της ομοσπονδίας. Οφείλουν να στηρίξουν τα σωματεία».

Για τις ομάδες και τα τεστ που πρέπει να υποβάλλονται: «Αν εξαιρέσουμε τις ομάδες που παίζουν Ευρώπη, οι άλλες δεν έχουν κάνει. Μακάρι να βγουν όλοι αρνητικοί, αλλά είναι αργά. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Δείχνουν προχειρότητες. Δείχνουν ασέβεια στους αθλητές».

Δεν έπρεπε να απαιτήσουν οι ποδοσφαιριστές να περάσουν από τεστ; «Ναι, έπρεπε να το απαιτήσουν. Ο Υπουργός Υγείας δεν κράτησε το λόγο του. Ότι λέγαμε στο Προεδρικό, ήρθαν και τα αναίρεσαν. Τα βασικά που έπρεπε να γίνουν, ήρθαν και τα αναίρεσαν και αυτά, τώρα. Ξεκάθαρα η ευθύνη βαραίνει το Υπουργείο Υγείας. Οι αθλητές αφέθηκα το έλεος του Θεού. Μόνο οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη, διασφάλισαν την υγεία των αθλητών».

Για το κόστος που επιβαρύνονται τα σωματεία: «Είναι όντως πρόβλημα το οικονομικό. Θα έπρεπε να συνεισφέρουν και οι ποδοσφαιριστές γιατί είναι η υγεία τους. Είναι παιδαριώδη λάθη. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της επιδημιολογικής ομάδας. Το κουκλοθέατρο πρέπει να σταματήσει. Κάποια λεφτά που έρχονται από την UEFA δεν είναι για να χτίσουμε παλάτια, αλλά για να στηριχθούν τα σωματεία που έχουν χρεοκοπήσει».

Πηγή: sport-fm.com.cy