Home TOP NEWS Στην κορυφαία 20άδα των Ισπανών που πέρασαν από τη Premier League

Στην κορυφαία 20άδα των Ισπανών που πέρασαν από τη Premier League


O αθλητικογράφος Σίμος Παφίτης της ιστοσελίδας goalnews επιμελήθηκε το θέμα που αναρτήθηκε στη γνωστή Αγγλική ιστοσελίδα 90min.com, με πέραν των 3.000.000 ακόλουθων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κατατάσσει τον Γκόμεθ στην κορυφαία 20άδα των πιο επιτυχημένων Ισπανών παικτών με καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ!

Για την ακρίβεια, αναδεικνύονται οι κορυφαίοι 50, με τον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας να κατατάσσεται στην πολύ τιμητική 19η θέση. Στην κορυφή είναι ο Νταβίντ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), ακολουθεί ο Νταβίντ Ντε Χέα (Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ), τρίτος ο Σεσκ Φάμπρεγας (Άρσεναλ, Τσέλσι), τέταρτος ο Φερνάντο Τόρες (Λίβερπουλ, Τσέλσι) και την πεντάδα συμπληρώνει ο Πέπε Ρέινα (Λίβερπουλ).

Αναλυτικά το σημείωμα στο αφιέρωμα για τον Τζόρντι Γκόμεθ:

«Το όνομα του Τζόρντι Γκόμεθ είναι αναπόφευκτα συνδεδεμένο, και μάλιστα στενά, με την πορεία του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο προπονητής της Εθνικής Βελγίου όταν ήταν στη Σουόνσι αποφάσισε να υπογράψει τον τότε νεαρό παίκτη της Εσπανιόλ προωθώντας τον στην Πρέμιερ Λιγκ. Εκεί δεν πέτυχαν, αλλά και οι δύο πήγαν μαζί στη Γουίγκαμ. Εκεί ο μύθος του “Μπομπ” άρχισε να σφυρηλατείται στη χώρα και ο Τζόρντι ήταν ο κύριος πυλώνας του στο γήπεδο. Έπαιξε 178 παιχνίδια εκεί στην πιο ένδοξη εποχή της ιστορίας του συλλόγου, αφού έμεινε για πέντε χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ και κέρδισε το ιστορικό Κύπελλο εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι το 2013 (ακριβώς τη σεζόν κατά την οποία η Γουίγκαν υποβιβάστηκε). Τότε έμειναν γι’ άλλες δύο σεζόν στην Σάντερλαντ και τους τελευταίους 6 μήνες στην ιστορική Μπλάκμπερν, στη δεύτερη κατηγορία. Έπαιξε σχεδόν 300 παιχνίδια στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Τώρα απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Ομόνοια Λευκωσίας».