Home TOP NEWS Ευαγόρας Χριστοφή: “Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια ομάδα που λίγες φορές η τύχη...

Ευαγόρας Χριστοφή: “Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια ομάδα που λίγες φορές η τύχη την αδίκησε”


Ο παλαίμαχος άσος της ομάδας μας, Ευαγόρας Χριστοφή μίλησε στην ιστοσελιδα SPORT-FM.COM.CY.

Οι δηλώσεις του:

Για την πρώτη ήττα της Ομόνοιας σε ντέρμπι: «Είναι αλήθεια ότι η Ομόνοια δυσκολευόταν με τις φαινομενικά αδύνατες ομάδες και ζημίωσε βαθμούς σε αρκετά τέτοια παιχνίδια αλλά υπήρχε το πλεονέκτημα των νικών στα ντέρμπι. Μέχρι χθες δεν έχασε κανένα.  Χθες ήταν η πρώτη και η πιο οδυνηρή απώλεια και το λέω αυτό διότι φτάνουμε προς το τέρμα και κάθε βαθμός είναι πολύ σημαντικός».

Χάθηκε η ευκαιρία να κλειδώσει το τίτλο; «Με νίκη επί του Απόλλωνα θα μπορούσα να πω ότι θα έβγαζε εκτός τροχιάς τον Απόλλωνα και θα διεκδικούσε τον τίτλο με την ΑΕΛ. Ακόμη και με ισοπαλία θα άφηνε τον Απόλλωνα 4 βαθμούς κάτι που θα αποτελούσε ένα πολύ καλό πλεονέκτημα για την συνέχεια».

Για την παρουσία της Ομόνοιας : «Δεν μου άρεσε η Ομόνοια. Περίμενα πολύ καλύτερη την ομάδα. Από τα τελευταία πέντε  παιχνίδια των πλει -οφ μόνο σε αυτό με την ΑΕΛ αγωνίστηκε  πραγματικά όπως την θέλει ο οπαδός της . Σε εκείνο το παιχνίδι όχι μόνο κέρδιζε αλλά είχε και  μια πολύ καλή παρουσία και πολύ δίκαια στέφθηκε νικήτρια. Θυμάμαι ότι έλεγα  τότε αν η Ομόνοια  έπαιζε όπως σε αυτό το εκείνο το παιχνίδι  με την ΑΕΛ στην συνέχεια τότε  θα κέρδιζε πολύ εύκολα τα επόμενα και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Με τέτοιες εμφανίσεις όπως με την ΑΕΛ κερδίζεις εύκολα και το  πρωτάθλημα. Ακολούθησαν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ τα οποία κέρδισε αλλά δεν ήταν η Ομόνοια που έπρεπε να ήταν στο γήπεδο. Μπορεί να κέρδισε αλλά με λίγη δόση τύχης. Όταν σε τέτοια παιχνίδια έχεις ως καλύτερο παίκτη  τον τερματοφύλακα σου τότε αντιλαμβάνεσαι ότι η εικόνα δεν είναι και τόσο καλή».

«Με τον Απόλλωνα θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία χωρίς να σημαίνει ότι ο αντίπαλος ήταν πολύ καλύτερος. Ήταν μοιρασμένο παιχνίδι στο οποίο ο αντίπαλος  ρίσκαρε στα τελευταία λεπτά για τι έπαιζε μόνο με την νίκη. Όμως η παρουσία της Ομόνοιας επιθετικά ήταν αδύνατη , παρουσιαστήκαν οι  ευκαιρίες με  μεγαλύτερη αυτή του Φώτη Παπουλή. Με εκείνη την φάση θα μπορούσε και να κερδίσει η Ομόνοια. Αυτό θεωρώ ότι είχε και στο μυαλό του ο προπονητής ως πρώτο στόχο να μην χάσει και στα ντέρμπι μπορεί ως συνταγή να μην είναι άσχημη αλλά  θεωρώ ότι η ομάδα θα πρέπει να παίζει καλύτερα στο γήπεδο. Η τύχη έχει βοηθήσει πολλές φορές την Ομόνοια στα ντέρμπι και δεν μπορούμε να πούμε ότι ήμαστε μια ομάδα ατυχή στην φετινή σαιζόν. Είναι μια ομάδα που λίγες φορές η τύχη την αδίκησε. Δεν μπορείς να περιμένεις μόνο απο την τύχη για να πάρεις ένα αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε ευκαιρίες για γκολ, γίνονται και κάποια λάθη στην άμυνα αλλά και η κόκκινη κάρτα σε μια φάση που είδα πολλές φορές θεωρώ ότι ήταν πολύ αυστηρή. Χωρίς να σημαίνει  ότι άλλαξε το παιχνίδι στα τελευταία 10 λεπτά, βοήθησε τον Απόλλωνα να βάλει περισσότερη πίεση και να ρισκάρει παραπάνω.  Συμβαίνει όμως στο ποδόσφαιρο. Κάποτε παίρνεις κάποια σφυρίγματα υπέρ και κάποτε εναντίον σου».

Προσωπικά δεν είχα δει ξανά τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και μάλιστα από τέτοια απόσταση να κάνει τέτοια ενέργεια . Δεν είναι ο παίκτης τέτοιου χαρακτήρα να κτυπά αντίπαλο εκτός φάσης αν και θα μπορούσε να πιο προσεκτικός