Home TOP NEWS O Σωτήρης Καϊάφας για τον εγγονό του: “Συγκίνηση για τον Αλέξανδρο, χαιρόμαστε...

O Σωτήρης Καϊάφας για τον εγγονό του: “Συγκίνηση για τον Αλέξανδρο, χαιρόμαστε πολύ που αγωνίστηκε”

Οι δηλώσεις του:

Κύριε Καϊάφα, φαντάζομαι συγκίνηση μετά την συμμετοχή του εγγονού σας Αλέξανδρου στο φιλικό με τον Εθνικό; «Φυσικά, χαιρόμαστε πολύ. Δεν τα κατάφερα να βρεθώ στο γήπεδο λόγω υποχρεώσεων, αλλά άκουσα ότι πήγε πολύ καλά. Δεν γνωρίζαμε ότι θα παίξει από την αρχή για να είμαι ειλικρινής».

Κεντρικός αμυντικός ο μικρός. Σας θυμίζει κάτι αυτή η ιστορία; (Γέλια) «Ναι την εποχή την δική μου».

Μπορεί να εξελιχθεί και αυτός σε σέντερ φορ στο μέλλον όπως εσάς; «Κοιτάξτε, έχει τα στοιχεία. Εξαρτάται μερικές φορές από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Είναι θέμα του προπονητή. Παίζει περισσότερο με το αριστερό πόδι, αλλά παίζει και με το δεξί. Εγώ ήμουν το αντίθετο. Αλλά δούλεψα και μετά από 3-4 χρόνια ήταν και τα δυο πόδια τα ίδια».

Για τους άλλους δυο εγγονούς σας, τους Σωτήρηδες: «Ο ένας παίζει στον Ολυμπιακό και ο άλλος ο μικρός είναι με την πρώτη ομάδα του Διγενή Ακρίτα Μόρφου. Στον Ολυμπιακό είναι σέντερ μπακ και ο μικρός στον Διγενή είναι σέντερ φορ. Για να δούμε πως θα εξελιχθούν».

Παίρνουν ευκαιρίες οι μικροί στην Ομόνοια. Ήθελε αυτή την φιλοσοφία ο Παπασταύρου και την εφάρμοσε ο Μπεργκ. Εσείς που παίξατε σε μια εποχή που ουσιαστικά ήταν μόνο Κύπριοι ποδοσφαιριστές, πως το βλέπετε; «Τότε ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα, δεν είναι όπως τώρα με τα επαγγελματικά συμβόλαια και με τους ξένους παίκτες κ.τ.λ.. Οι ξένοι παίκτες αν σου βγουν καλώς. Ο Μπεργκ όμως έβαλε 3-4 μικρούς και τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο και μπορώ να πω ότι υπάρχουν παιχνίδια που βασίζεται πάνω τους. Είναι και θέμα τύχης των ποδοσφαιριστών, στο πρώτο παιχνίδι που θα εμφανιστούν να παίξουν καλά και να πιαστούν. Καμιά φορά είναι και το άγχος, αυτά συμβαίνουν».

Για τον Λοΐζο Λοΐζου, φαντάζομαι τον είδατε πολλά παιχνίδια, έπαιξε το θέμα μεταγραφής του στο εξωτερικό. Εσείς πως τον βλέπετε; «Ο Λοϊζου είναι ένα ταλέντο που έχει χρόνια να δούμε στα Κυπριακά γήπεδα. Μπορώ να πω από εποχές Πάκκου, Κρυστάλλη, αυτούς τους ποδοσφαιριστές περισσότερο. Αν έπαιζαν αυτές τις εποχές θα ήταν πολύ διαφορετικά και για αυτούς. Είναι εξελίξιμος πάρα πολύ, να προσέχει τον εαυτό του, να κάνει καλή ζωή, να ακούει τους προπονητές του και να παίζει όπως θέλουν και όπως ξέρει και αυτός. Δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Είναι ένα ταλέντο που πρέπει να δυναμώσει ακόμη λίγο σωματικά για να τον νιώθουν ακόμη περισσότερο οι αμυντικοί εκτός από την ντρίμπλα του κ.τ.λ.. Ελπίζω ότι θα παίξει στο εξωτερικό».

Πως βλέπετε την Ομόνοια φέτος; Είναι καλύτερη από πέρσι; Ενισχύθηκε ουσιαστικά; «Φέτος η Ομόνοια δείχνει πολύ καλύτερα στοιχεία, έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Μόνο η θέση του σέντερ φορ είναι μόνο ένα ερωτηματικό. Έφεραν παίκτες εκεί, να περιμένουμε να τους δούμε πως θα εξελιχθούν».


Μπορεί η Ομόνοια να περάσει από τον όμιλο της στην Ευρώπη; «Πιστεύω ναι. Θέλει προσοχή το ξεκίνημα, έχει μεγάλη σημασία. Να μην χάσεις εκτός έδρας και να τους κερδίσεις εντός. Υπάρχει μια καλή ομάδα που είναι το φαβορί (Βασιλεία) και μετά είμαστε εμείς σύμφωνα με όσα ακούμε για τις άλλες ομάδες».