Home Uncategorized Αύριο στις έξι το απόγευμα η συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής

Αύριο στις έξι το απόγευμα η συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής


Για αύριο στις έξι το απόγευμα μετατέθηκε η συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου. Νέα πρόταση έχουν ενώπιόν τους τα κόμματα. Το βλέμμα στραμμένο και στη Μόσχα.

Υπάρχουν, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο το οποίο και παραπέμπεται εκ νέου για συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ο χρόνος συνεδρίας της οποίας αναμένεται να καθοριστεί.

Πλέον η ακριβής πρόταση όπως τίθεται ενώπιον των κομμάτων αφορά σε ένα αφορολόγητο ποσό των 20.000 ευρώ και αναπροσαρμογή των κλιμάκων.

Παράλληλα υπάρχει διαφοροποίηση και όσον αφορά τις εξασφαλίσεις για τα ποσά που θα χάσουν οι καταθέτες, αφού το ποσό που θα χάσουν οι καταθέτες των 100.000 και πάνω. Θα υπάρξει πλήρη εξασφάλιση του απολεσθέντος ποσού με ομόλογα που θα διασυνδέονται με το φυσικό αέριο.

Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δήλωσε εξερχόμενος της βουλής ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν. Τα δεδομένα θα αλλάζουν από ώρα σε ώρα σημείωσε. Την ίδια ώρα ο κ. Καρογιάν, δεν διέψευσε τις ζυμώσεις και τις κινήσεις που γίνονται από πλευράς Ρωσίας.

Από την πλευρά του,  Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης εξερχόμενος της Βουλής, σημείωσε ότι η απόφαση πρέπει να ξανασυζητηθεί και είναι ικανοποιητικό ότι υιοθετήθηκαν οι εξασφαλίσεις. Εχουμε, σημείωσε αντιληφθεί τι σημαίνει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και οφείλουμε να αποφύγουμε αυτή την παγίδα. Αν μπορούσαμε να είχαμε υποστήριξη από τη Μόσχα θα την υποστήριζα ανεπιφύλακτα.

Η Βουλή καλείται να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το νομοσχέδιο για τη συμφωνία του Γιούρογκρουπ το οποίο περιλαμβάνει και το κούρεμα των καταθέσεων.

Το σκηνικό για έκριση ή απόρριψη του νομοσχεδίου παραμένει αβέβαιο αφού ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι αναμένεται να το καταψηφίσουν.

ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ θέτουν ορισμένες προϋποθέσεις για έγκρισή του, δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξουν διαρροές.

ant1iwo