Home Uncategorized Κλίβελαντ: Ζούσαν σαν αιχμάλωτες πολέμου…

Κλίβελαντ: Ζούσαν σαν αιχμάλωτες πολέμου…

http://www.astra.com.cy/uploads/images/ad5e0edd64a77ea9eb9ecf38fee992ae.jpg


Τα τρομερά βασανιστήρια που υπέστησαν οι τρεις γυναίκες στο Κλίβελαντ, οι οποίες είχαν πέσει θύματα απαγωγής για δέκα χρόνια, αποκαλύπτουν πηγές, προσκείμενες στην έρευνα της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει η Huffington Post, οι δύο από τις τρεις κοπέλες -η Τζίνα Ντετζίζους και η Μισέλ Νάιτ- ζούσαν σαν αιχμάλωτες πολέμου στο υπόγειο του Άριελ Κάστρο, με αποτέλεσμα να υποφέρουν από υποσιτισμό, απώλεια ακοής και μυϊκές βλάβες.

Το υπόγειο είχε αλυσίδες, στερεωμένες στους τοίχους, καθώς και λουριά, στερεωμένα στο ταβάνι.

Οι δύο γυναίκες ήταν δεμένες με κολλητική ταινία σε “θέσεις που προακαλούν στρες” για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που τους άφησε πληγές και άλλους τραυματισμούς, σύμφωνα με τις δύο πηγές, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Όλες οι πόρτες του υπνοδωματίου είχαν λουκέτα και τα άλλα δωμάτια ήταν άδεια με μόνο ένα στρώμα στο πάτωμα. Όπως δήλωσε οι γυναίκες στην αστυνομία, οι κινήσεις τους μέσα στο σπίτι ήταν πολύ περιορισμένες.
“Όταν (ο Άριελ) έφευγε για μεγάλο χρονικό διάστημα, έδενε με κολλητική ταινία διάφορα μέρη του προσώπου τους, ακόμα και τα μάτια τους, αφήνοντας μόνο ένα μικρό άνοιγμα για να μπορούν να αναπνέουν. Στη συνέχεια τραβούσε την ταινία, αφαιρώντας δέρμα και μαλλιά” δήλωσε η μια πηγή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Νάιτ έμενε νηστική για εβδομάδες, ενώ ο απαγωγέας την χτυπούσε στο στομάχι, προκειμένου να αποβάλλει.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της υπόθεσης, ο Άριελ Κάστρο χρησιμοποιούσε το φαγητό ως μέσο βασανισμού των δύο γυναικών.

“Έφερνε φαγητό μόνο στη μια ή τις δύο γυναίκες, αφήνοντας τις άλλες να παρακολουθούν ή έτρωγε μόνο αυτός μπροστά τους” δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι η Νάιτ και η Ντετζίζους έδιναν φαγητό η μια στην άλλη.
Η τρίτη όμηρος, Αμάντα Μπέρι, -η οποία κατάφερε να δραπετεύσει από το σπίτι του τρόμου και να ειδοποιήσει την αστυνομία- φαίνεται ότι είχε καλύτερη μεταχείριση από τις άλλες κοπέλες και δεν διέμενε στο υπόγειο.

“Να γιατί είδατε φωτογραφίες μόνο της Αμάντα” δήλωσε η μια πηγή.

Ήδη από τις πρώτες φωτογραφίες μετά την απελευθέρωσή της, η Μπέρι -η οποία είναι η μητέρα ενός 6χρονου κοριτσιού που έκανε με τον Κάστρο όταν ήταν φυλακισμένη- εμφανίζεται χαμογελαστή.

Αντίθετα, η Ντετζίζους φορούσε ένα φούτερ με κουκούλα για να καλύψει το πρόσωπό της, όταν μεταφέρθηκε στο σπίτι της, ενώ η Νάιτ νοσηλεύθηκε για μέρες και δεν εμφανίστηκε δημόσια.

ASTRA