Home Uncategorized Επιθέσεις με χημικά επιβεβαιώνονται στη Συρία

Επιθέσεις με χημικά επιβεβαιώνονται στη Συρία


Τη χρήση χημικών όπλων στη σύρραξη της Συρίας επιβεβαίωσαν οι γιατροί χωρίς σύνορα.Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι στις 21 Αυγούστου παρέλαβε 3.600 ασθενείς με νευροτοξικά συμπτώματα εκ των οποίων οι 355 είναι νεκροί.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα γίνονται έτσι η πρώτη ανεξάρτητη πηγή που επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών όπλων στην περιοχή της Δαμασκού.
Η οργάνωση αναφέρει συγκεκριμένα συμπτώματα που αναφέρθηκαν μεταξύ των οποίων σπασμοί και υπερβολική έκκριση σάλιου.
Η μαζική εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων υποδηλώνει σύμφωνα με εκπρόσωπο της οργάνωσης τη μαζική έκθεση σε νευροτοξικό παράγοντα.

Προετοιμάζονται Λονδίνο και Ουάσιγκτον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, συμφώνησαν ότι πρέπει να αποτραπεί η χρήση χημικών όπλων στη Συρία.
Εκπρόσωπος του Ντέιβιτ Κάμερον ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους σχετικά με τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι το συριακό καθεστώς πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον του λαού .
Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι δύο ηγέτες επανέλαβαν ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει στη χρήση χημικών όπλων, ενώ αμφότεροι έχουν αναθέσει σε αξιωματούχους να εξετάσουν όλες τις πιθανές επιλογές.
Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι το ΠΕντάγωνο είναι έτοιμο να επιχειρήσει εαν λάβει σχετική οδηγία από το Λευκό Οίκο. Ωστόσο
Αρνητική είναι η κοινή γνώμη στις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα νέο πόλεμο στη Συρία. 60% των ερωτηθέντων από σχετική έρευνα, διαφωνεί με μια νέα στρατιωτική επέμβαση ακόμη και αν διαπιστωθεί ότι όντως έγινε χρήση χημικών όπλων από τον Άσατ.

Τους αντικαθεστωτικούς καταγγέλλει η Τεχεράνη

Το Ιράν κατηγόρησε ευθέως του Σύρους αντάρτες ότι έκαναν χρήση χημικών όπλων και προειδοποίησε τις ΗΠΑ ενάντια σε οιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση. Ο εκπρόσωπος της Τεχεράνης εξέφρασε την ανησυχία του για τις πληροφορίες που αφορούν τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και καταδίκασε τη χρήση τέτοιων όπλων.
Υπάρχουν όπως ανέφερε στοιχεία με βάση τα οποία οι τρομοκρατικές ομάδες προέβησαν σ ‘αυτήν την ενέργεια.
Κάλεσε το Λευκό Οίκο να επιδείξει αρκετή σωφροσύνη έτσι ώστε να μην εμπλακεί σε εμπόλεμη επιχείρηση .

ASTRA