Home Uncategorized Έτοιμη για Βραζιλία!

Έτοιμη για Βραζιλία!


Έτοιμη για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού έδειξε πως είναι η Εθνική Ελλάδας μετά και από τη νίκη της με 2-1 επί της Βολιβίας “χτυπώντας” από αέρος με τις κεφαλιές του Κονέ στο 21′ και του Κατσουράνη στο 54′. Μείωσαν στο 70′ οι Βολιβιανοί με τον Καρντόζο. 

Μπορεί η σημερινή αντίπαλος, Βολιβία, να μην προκαλεί… τρόμο όμως, το σημαντικό για την Ελλάδα στο τελευταίο τεστ πριν από το Μουντιάλ είναι αφενός το “σπάσιμο” της… κατάρας του γκολ και αφετέρου η διάθεση των ποδοσφαιριστών του Φερνάντο Σάντος . Διάθεση η οποία εκφράστηκε στο χορτάρι της Red Bull Arena του Νιου Τζέρσεϊ από το πρώτο λεπτό όταν οι διεθνείς πήραν τα ηνία του αγώνα, έδειξαν στους Βολιβιανούς ότι αυτοί είναι το “αφεντικό” φτάνοντας εύκολα στη νίκη χωρίς να απειληθούν ουσιαστικά με εξαίρεση τη φάση 70ου λεπτού.

Από νωρίς η Ελλάδα άσκησε πίεση στην όχι και τόσο σταθερή άμυνα της Βολιβίας και κατάφερε να απειλήσει μόλις στο 12′. Ο εξαιρετικός και σήμερα Παναγιώτης Κονέ πάσαρε στον κενό χώρο στον Σαμαρά, ο οποίος έστρωσε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Φάνη Γκέκα, όμως ο Έλληνας επιθετικός σούταρε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 21′ ο Σαλπιγγίδης σέντραρε από τα δεξιά και ο Παναγιώτης Κονέ με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα να “αναπαυτεί” στο βάθος της εστίας. Πρώτο γκολ για την Ελλάδα στα φιλικά προετοιμασίας και πρώτο για τον άσο της Μπολόνια με το εθνόσημο έπειτα από 16 εμφανίσεις.

Μετά το γκολ η “γαλανόλευκη” έριξε το ρυθμό της, έδωσε χώρους στους Βολιβιανούς, οι οποίοι βγήκαν από το “καβούκι” τους και κατάφεραν να φτάσουν για πρώτη φορά με αξιώσεις στην περιοχή του Καρνέζη στο 25′ με την κεφαλιά του Μορένο να καταλήγει άουτ.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σάντος πέρασε στον αγώνα τον Λουκά Βύντρα στο κέντρο της άμυνας αντί του Βαγγέλη Μόρα και το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 54′ ο Χοσέ Χολέμπας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Κώστας Κατσουράνης με καρφωτή κεφαλιά “έγραψε” το 2-0.

Το φρεσκάρισμα του Σάντος στην ενδεκάδα κορυφώθηκε στο 59′ όταν πραγματοποίησε τριπλή αλλαγή περνώντας στο ματς τους Καραγκούνη, Ταχτσίδη και Φετφατζίδη στις θέσεις των Κονέ, Τοροσίδη και Σαλπιγγίδη αντίστοιχα. Ένα λεπτό νωρίτερα η Βολιβία έφτασε κοντά στο γκολ όταν μετά από λάθος του Κατσουράνη στο κέντρο, ο Άρτσε βρέθηκε απέναντι από τον Καρνέζη αλλά σούταρε άουτ.

Στο 61′ η Ελλάδα θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ όμως, ο Φάνης Γκέκας νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κινόνιες και το 2-0 παρέμεινε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκέκας αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Μήτρογλου.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Σάντος έκαναν συντήρηση δυνάμεων και οι Λατινοαμερικάνοι έκαναν πιο συχνές τις επισκέψεις τους στην άμυνα της Εθνικής. Σε μία από αυτές ο Καρντόζο σούταρε από μακριά, η πορεία της μπάλας ξεγέλασε τον Ορέστη Καρνέζη και κατέληξε στα δίκτυα του για το 2-1, το οποίο παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Η Εθνική Ελλάδας αναχώρησε μετά από το ματς με προορισμό τη Βραζιλία προκειμένου να εγκατασταθεί στη βάση της στο Αρακαζού και πλέον μετράει αντίστροφα για το ματς της πρεμιέρας κόντρα στην Κολομβία.

Η στατιστική ανάλυση του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης,Τοροσίδης (59’ Καραγκούνης), Μόρας, Μανωλάς (46’ Βύντρα), Κονέ (59’ Ταχτσίδης), Κατσουράνης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης (59’ Φετφατζίδης), Χολέμπας, Γκέκας (65’ Μήτρογλου), Σαμαράς

Βολιβία (Αθκαργκόρτα): Κινιόνεθ, Ραλντές, Εγκινό, Γκουτιέρεζ, Μπεχαράνο, Μελεάν, Μόχικα (46’ Καρντόζο), Τσουμακέρο (68’ Μιράντα), Μπεχαράνο, Μορένο, Άρτσε

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr