Home Uncategorized Το πέταγμα των… “πετεινών” για τους “8”

Το πέταγμα των… “πετεινών” για τους “8”


Ο πρώτος στόχος τους που ήταν η πρόκριση στο δεύτερο γύρο επιτεύχθηκε με επιτυχία.

Απόψε στην Μπραζίλια Γαλλία και Νιγηρία δίνουν αγώνα επιβίωσης για μία θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο ρυθμός και η δύναμη των Αφρικανών είναι το θέμα στο οποίο καλούνται να βρουν τη λύση οι, μέχρι τώρα, εξαιρετικοί Γάλλοι.

Με την Ονδούρα και τον Ισημερινό οι Πετεινοί κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, όμως σήμερα η επιθετική γραμμή της πρωταθλήτριας Αφρικής αποτελεί πρόκληση. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τη Γαλλία , αλλά και για μεγαλύτερα μεγέθη της διεθνούς ποδοσφαιρικής σκηνής.

Ο Αχμέντ Μούσα πέτυχε τα δύο γκολ της Νιγηρίας στην ήττα της με 3-2 από την Αργεντινή. Θέλει ασφυκτική επιτήρηση. Είναι πολύ γρήγορος και διεισδυτικός. Οι ακραίοι αμυντικοί της Γαλλίας κινούνται περισσότερο επιθετικά, όπως προτιμά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ντιντιέ Ντεσάν . Αφήνουν κενά. Αν, τα εκμεταλλευθεί με την ταχύτητά του ο Μούσα, τότε η κατάσταση για τους Γάλλους μπορεί να αποβεί ολέθρια.

Ο Εμάνουελ Εμενίκε είναι ένας εκρηκτικός κεντρικός κυνηγός, όπως και ο 32χρονος επιθετικός Πέτερ Οντεμβίγκι. Απέδειξε πόσο επαγγελματίας σκόρερ είναι, εφέτος, με την Μπρόμιτς και τη Στόουκ Σίτι.

«Πρόκειται για πολύ καλή ομάδα. Δημιούργησε άφθονα προβλήματα στην Αργεντινή. Ισχυροί και φτεροπόδαροι επιθετικά, παραγωγικοί στο χώρο της μεσαίας γραμμής» είπε ο Γάλλος μέσος Γιοάν Καμπάιγ, που επανέρχεται στην ενδεκάδα μετά την τιμωρία του. «Έχουν αποθέματα ενέργειας. Δύσκολα εξαντλούνται».

Η Νιγηρία έπαιξε για τελευταία φορά στο δεύτερο γύρο μουντιάλ το 1998, όταν η Γαλλία ανεδείχθη παγκόσμια πρωταθλήτρια μέσα στο σπίτι της.

Τα κοινά προβλήματά τις ενώνουν. Το 2010 στη Νότιο Αφρική, η Γαλλία ήταν αυτή που έκανε άνω-κάτω τη διοργάνωση. Εφέτος είναι η Νιγηρία που απασχολεί διαρκώς τους Βραζιλιάνους για τις οικονομικές οφειλές τους προς αυτήν.

Την περασμένη Πέμπτη αρνήθηκαν να προπονηθούν. Ο Γάλλος αμυντικός Μπακαρί Σανιά σχολίασε με ειρωνεία « Άκουσα πως απείχαν από τα καθήκοντά τους. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Τι σημαίνει πως είναι η κορυφαία ομάδα της Αφρικής?»

Ο Σανιά μάχεται με τον Ματιέ Ντεμπουσί για τη θέση του δεξιού ακραίου αμυντικού. Ο Μαμαντού Σακό αναζητά την επάνοδό του σε κανονικούς ρυθμούς μετά τον τραυματισμό στον ιγνυακό τένοντα.

Αν δεν καταφέρει να παίξει, τότε δίπλα στον Ραφαέλ Βαράν θα είναι ο Λοράν Κοσιελνί. Όμως έχουν αγωνιστεί ελάχιστες φορές μαζί και οι έμπειροι Νιγηριανοί δεν συγχωρούν εύκολα το λάθος.

Είναι πιθανόν ο Ντεσάν να αλλάξει την τακτική του. Να αφήσει στους Αφρικανούς το πεδίο των κινήσεων και να τους χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Η ενδεκάδα θα αποτελέσει και πάλι έκπληξη. Στη φάση των ομίλων χρησιμοποιούσε πάντα διαφορετική ανάλογα με τη δυναμικότητα και τις ιδιαιτερότητες του αντιπάλου.

Ο Καρίμ Μπενζεμά θα αποτελέσει το βαρύ χαρτί της Γαλλίας. Δεξιά ο Ματιέ Βαλμπουενά κι αριστερά ο Ολιβιέ Ζιρού ( αν παίξει, τότε θα πάει πλάγια ο Μπενζεμά) ή ο Αντουάν Γκριζμάν. Οι Μουσά Σισοκό και Πολ Πογκμπά ερίζουν για μία θέση στο κέντρο.

Μία φορά συναντήθηκαν προσφάτως σε φιλικό. Τον Ιούνιο του 2009 στο Σεντ Ετιέν. Η Νιγηρία νίκησε 1-0 με γκολ του Ακπάλα.

ΓΗΠΕΔΟ: Εστάδιο Νασιονάλ, Μπραζίλια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Γου. Γκάιγκερ (ΗΠΑ)

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 19:00 – ΡΙΚ 2 – ΡΙΚ  HD

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr