Home Uncategorized Η επόμενη μέρα των “Φούριας Ρόχας”

Η επόμενη μέρα των “Φούριας Ρόχας”


Νέα μέρα ανατέλλει για την εθνική Ισπανίας, κορυφαία ομάδα του κόσμου την τελευταία 8ετία. Δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης (2008, 2012) μία παγκόσμια πρωταθλήτρια (2010). Κι όμως αυτή η σπουδαία ομάδα, στο 20ό παγκόσμιο κύπελλο δεν μπόρεσε ούτε στην δεύτερη φάση να προχωρήσει. Ξεκίνησε με μία συντριβή από την Ολλανδία με 5-1, μετά ηττήθηκε 2-0 από την Χιλή και τελικά πέτυχε και μία νίκη πριν επιστρέψει με 3-2 επι της Αυστραλίας.

Απολογισμό που δεν θα τον περίμενε ούτε ο πλέον «φανατικός εχθρός της». Όμως αυτό συνέβη και φυσικά γύρισε στο σπίτι.
Ο γρήγορος αυτός αποκλεισμός, φέρνει μετά από 5 χρόνια, την Ισπανία εκτός πρώτης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη της ΦΙΦΑ, κάτι που πρότινος φάνταζε τουλάχιστον απίθανο. Βεβαίως σαν σοβαρή που είναι η ομοσπονδία της δεν προχώρησε σε αλλαγές, όπως θα γινόντουσαν σε άλλες..
Ετσι και τυπικά ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η συνεργασία της με τον (πετυχημένο) προπονητή, Βιθέντε ντελ Μπόσκε έως το 2016, όσο κι αν βιάσθηκαν ορισμένοι να τον ξεγράψουν.
Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η Ισπανία θα περάσει και στο…περιθώριο. Μπορεί ο «εγκέφαλός της» Τσάβι να αποχωρεί από την χώρα του για να άει να συνεχίσει αλλού την καριέρα του καθώς διανύει και το 35ο έτος της ηλικίας του, αλλά θα συνεχίσουν οι νεότεροι, ο Αντρές Ινιέστα-κορυφαίος Ισπανός σ αυτό το παγκόσμιο κύπελλο- ο αμυντικός χαφ, Σέρχιο Μπουσκέτς (αρκετά κουρασμένος) , ο Νταβίντ Σίλβα που είναι ίσως η ώρα να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη και θα προωθηθούν κι άλλα σημαντικά ταλέντα στην πρώτη ομάδα. Ο ΚάρλοςΠουγιόλ έχει ήδη σταματήσει από την εθνική,ενώ πολύ κοντά βρίσκεται  ο επιθετικός, ΝταβίντΒίγια και ο χαφ, Τσάμπι Αλόνσο, ενώ κανείς δεν ξέρει τι απόφαση θα πάρει ο πρώτος αρχηγός της, Ικερ Κασίγιας .
Σίγουρα συνεχίζουν οι Σέρχιο Ράμος, Χάβι Μαρτίνεθ, Χουάν Μάτα, Κόκε, Ινίγο Μαρτίνεθ, Σάντι Καθόρλα, Ντιέγο Κόστα . Βασικός αναμένεται να γίνει ο  Ντεουλοφέου ένα σπουδαίο ταλέντο,και να έχουν πιο πολλές ευκαιρίες ο δεξιός μπακ, Καρβαχάλ, ο αριστερός, Μορένο, ο χαφ, Ινίγο Μαρτίνεθ, ο μέσος, Κόκε, ο χαφ, Τιάγκο Αλκάνταρα, ο μεσοεπιθετικός, Ισκο, ο χαφ, Ιγιαραμέντι και ο Νάτσο.
                                Κοντά της και οι μεγάλοι χορηγοί
Εν τω μεταξύ βιάσθηκαν ορισμένοι και είπαν ότι οι μεγάλοι χορηγοί μετά την αποτυχία της εθνικής ομάδας, θα αλλάξουν ρότα..Όμως κάτι τέτοιο και σωστά δεν θα συμβεί. Ο ένας μετά τον άλλοι οι βασικοί της χορηγοί βγήκαν και δήλωσαν ότι οι συμφωνίες τους παραμένουν και μάλιστα δεν θα υπάρξει και επαναδιαπραγμάτευση που ήθελαν ορισμένοι… Όλοι τους επεσήμαναν ότι μία αποτυχία δεν μπορεί να διαγράψει όλες αυτές τις επιτυχίες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια..
«Κανείς δεν μπορεί να μας πάρει μακριά,  όλα όσα κερδίσαμε με βάση την προσπάθεια και το ταλέντο», ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η πετρελαϊκή εταιρεία Cepsa, ενώ παρόμοιο   ήταν και το μήνυμα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Movistar. Η ασφαλιστική εταιρεία Pelayo Seguros απλά ανέφερε : «Τώρα περισσότερο από ποτέ όλοι είναι με τους «κόκκινους». Σε ευχαριστούμε ομάδα!». Το ισπανικό παράρτημα του γίγαντα των ηλεκτρονικών συσκευών LG εξέφρασε στους ποδοσφαιριστές την ευγνωμοσύνη του για τις ανεπανάληπτες επιτυχίες των προηγούμενων ετών.
«Σε καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί, γιατί είμαστε ένα, σας ευχαριστούμε για πάντα!».
Και τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ετησίως η  Ισπανική Ομοσπονδία δια μέσω του απόλυτα πετυχημένου τμήματος μάρκετινγκ φέρνει στην εθνική ομάδα το ποσό των 70 εκ.ευρώ..
Η εθνική Ισπανίας λοιπόν θα ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια με στόχο την διάκριση στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα του 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας… Ταλέντα υπάρχουν και πολλά μάλιστα …
Mάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος- Αναλυτής Διεθνούς ποδοσφαίρου και Υποθέσεων
Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr