Home Uncategorized Στην 3η θέση η Ολλανδία (videos)

Στην 3η θέση η Ολλανδία (videos)


Η Ολλανδία κέρδισε 2-0 τη διοργανώτρια Βραζιλία και κατέκτησε τη τρίτη θέση. Τέταρτοι εν μέσω αποδοκιμασιών οι Βραζιλιάνοι. Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ έμεινε αήττητη στη διοργάνωση (απέδωσε το κίνητρο που είχε δώσει στους παίκτες του ο Ολλανδός τεχνικός) και δίκαια πήρε τη τρίτη θέση μιας και η εμφάνιση της στη διοργάνωση ήταν πραγματικά καλή. Φαν Πέρσι με πέναλτι και Μπλιντ (το πρώτο του με την εθνική) έδωσαν μία σπουδαία νίκη στους «οράνιε» και έστειλαν στο… καναβάτσο τους Βραζιλιάνους οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν.

Α’ Ημίχρονο:

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Ολλανδία και παράλληλα ξύπνησε… εφιάλτες στη Βραζιλία. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Φαν Πέρσι «έβγαλε» τετ-α-τετ τον Ρόμπεν ο οποίος κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Τιάγκο Σίλβα ο οποίος αντί να αποβληθεί δέχθηκε τη κίτρινη κάρτα. Ο Φαν Πέρσι εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ για τους «οράνιε». Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το δεύτερο γρηγορότερο πέναλτι στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το πρώτο το είχε κερδίσει πάλι η Ολλανδία στον τελικό του 1974 από τον Γιόχαν Νέεσκενς. Η Βραζιλία ανέβηκε και πίεσε για την άμεση ισοφάριση όμως την… πάτησε καθώς στο 17ο λεπτό η Ολλανδία πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Μπλιντ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την εθνική μετά από τραγικό λάθος της άμυνας και του Νταβίντ Λουίζ. Η Βραζιλία πίεσε εκ νέου προς το τέλος του πρώτου μέρους όμως δεν κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας σημειώσει κάποιο γκολ.

Β’ Ημίχρονο:

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την εικόνα του δεύτερου μισού του πρώτου, με τους παίκτες του Φαν Χάαλ να έχουν ρίξει ταχύτητα και την «σελεσάο» να προσπαθεί για το γκολ. Ωστόσο η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια ήρθε 15′ μετά το πρώτο σφύριγμα της επανάληψης, όταν ο Ραμίρες έκανε ωραίες ντρίμπλες έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του κατέληξε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Σίλεσεν. Στο 70′ ο Όσκαρ έπεσε μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο και όχι πέναλτι, όπως επιθυμούσε ο μέσος τηςΤσέλσι . Το παιχνίδι τελείωσε με την Ολλανδία να σκοράρει για ακόμη μία φορά, αφού στην αμέσως επόμενη αξιόλογη επιθετική της φάση ο Βινάλντουμ βρέθηκε εκεί που έπρεπε στην αντίπαλη περιοχή για να κάνει το 3-0 με ωραίο γυριστό σουτ.

Που κρίθηκε:

Στο γρήγορο πέναλτι που κέρδισε η Ολλανδία. Ο Φαν Πέρσι άνοιξε το σκορ έτσι μόλις στο 3ο λεπτό και αποσυντόνισε τους ήδη αγχωμένους Βραζιλιάνους. Το γρήγορο αυτό τέρμα τους ανάγκασε να «ανοιχτούν» από νωρίς και να κυνηγάνε το γκολ της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα να δεχθούν εύκολα το 2-0.

Παίκτης από χρυσάφι:

Ο Ρόμπεν με τις συνηθισμένες ενέργειες του «άνοιγε« συνεχώς την άμυνα της Βραζιλίας δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ομάδα του, ενώ ήταν εκείνος ο οποίος κέρδισε το πέναλτι ώστε να προηγηθεί η Ολλανδία.

Η σφυρίχτρα:

Ο Χαϊμουντί δεν μπορεί να κριθεί για το πέναλτι καθώς αποφάσισε καλώς ή κακώς να εμπιστευθεί τον επόπτη ο οποίος καταλόγησε την ποινή. Στον βοηθό του «ανήκει» και το δεύτερο γκολ το οποίο είναι αμφισβητούμενο για οφσάιντ. Η λανθασμένη απόφαση του είναι η μη αποβολή του Σίλβα στο πέναλτι, ενώ έκανε και κάποια λάθη σε σφυρίγματα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Σίλβα, Λουίζ, Μάξουελ, Παουλίνιο (56′ Ερνάνες), Γκουστάβο (46′ Φερναντίνιο), Γουίλιαν, Οσκάρ, Ραμίρες (73′ Χουλκ), Ζο

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν (90+3′ Φορμ), Κάιτ, Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ (70′ Γιάνμαατ), Κλάσι (90+12′ Φέλτμαν), Ντε Γκούζμαν, Βαϊνάλντουμ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι

Κίτρινες κάρτες: 2′ Τιάγκο Σίλβα, 54′ Φερναντίνιο, 68′ Οσκαρ – 9′ Ρόμπεν, 36′ Ντε Γκουζμάν

3′ ΓΚΟΛ η Ολλανδία!

Η Ολλανδία παίρνει πολύ νωρίς προβάδισμα με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι να εκτελεί. Ο Ολλανδός ήταν αυτός ο οποίος είχε βγάλει προηγουμένως τετ α τετ τον Ρόμπεν για να κερδίσει τελικά αυτός το πέναλτι

 

17′ ΓΚΟΛ η Ολλανδία! Κακή αμυντική λειτουργία για τη Βραζιλία, λάθος απομάκρυνση του Νταβίντ Λουίζ και ο Μπλιντ από το ύψος του πέναλτι εκτελεί εύστοχα με ωραίο πλασέ και πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας.

90′ ΓΚΟΛ η Ολλανδία! Ο Βαϊνάλντουμ σκοράρει και διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα το οποίο δίνει τη τρίτη θέση του Μουντιάλ στους Ολλανδούς.  

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr