Home Uncategorized Φτιάχνει γήπεδα για τα παιδιά στο Ιράκ η Άρσεναλ

Φτιάχνει γήπεδα για τα παιδιά στο Ιράκ η Άρσεναλ

 


Το κοινωνικό της «πρόσωπο» δείχνει η Άρσεναλ, που αποφάσισε να χτίσει γήπεδα ποδοσφαίρου στο Ιράκ. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αγγλική ομάδα βοηθάει ανθρώπους που έχουν ανάγκη, καθώς έχει ήδη χρηματοδοτήσει δύο καταυλισμούς στο Ιράκ, στους οποίους φιλοξενούνται 2.500 παιδιά.

Στο βίντεο που προβάλει το BBC, παρουσιάζονται εικόνες με διαλυμένα και γκρεμισμένα σπίτια, αλλά και ανθρώπους να ζουν στο δρόμο σε συνθήκες εξαθλίωσης. Για αυτό το λόγο, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της αγγλικής ομάδας αποτελεί ακόμα σημαντικότερο γεγονός. Παράλληλα, ο χώρος που αναμένεται να χτιστούν τα γήπεδα, φαίνεται πως θα επηρεάσει τις κατασκηνώσεις που υπάρχουν για τους Ιρακινούς πρόσφυγες, οι οποίες θα μετεγκατασταθούν σε άλλο μέρος.

«Έχοντας ξεφύγει από την βία και τον πόλεμο, κουβαλώντας τα ρούχα στις πλάτες τους, το ποδόσφαιρο τους δίνει πίσω ότι τους έχει στερηθεί η παιδική τους ηλικία» ανεφέρε μιλώντας για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η αρχηγός της γυναικείας ομάδας της Άρσεναλ, Άλεξ Σκοτ.

Να τονίσουμε πως η Άρσεναλ δουλεύει στο συγκεκριμένο πρότζεκτ σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, «Save the Children».

Πηγή: Sport-fm.gr