Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Αμφίροπες αναμετρήσεις στην 3η αγωνιστική

Αμφίροπες αναμετρήσεις στην 3η αγωνιστική

img_1228


Με δύο αγώνες ανοίγει σήμερα (9/11) η 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (11/11). Οι δύο πρώτες αγωνιστικές έχουν αποδείξει το συναρπαστικό του φετινού πρωταθλήματος και κάθε αγώνας έχει τις δικές του δυσκολίες, με τις ομάδες να παλεύουν στα ίσα για τη νίκη. Σήμερα Παρασκευή το πρώτο τζάμπολ θα διεξαχθεί στο «Νίκος Σολομωνίδης – Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού» (19:00), με διαγωνιζόμενες τις ομάδες της Proteas ΑΕΛ και της Πετρολίνα ΑΕΚ, ενώ μισή ώρα αργότερα (19:30) στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» ο Cytavision ΑΠΟΕΛ θα αναμετρηθεί με την Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ.

Τη δυναμική της έδρας θέλει να εκμεταλλευτεί η Proteas ΑΕΛ, για να κάνει ακόμα ένα βήμα για την παραμονή στην κατηγορία, υποδεχόμενη την Πετρολίνα ΑΕΚ, της οποίας οι φιλοδοξίες είναι πολύ ψηλές και έχουν ως στόχο ακόμα και την κατάκτηση του τίτλου. Θα είναι δε η πρώτη έξοδος για τους Λαρνακείς και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσουν πως αντιδρούν οι καλαθοσφαιριστές μακριά από το «Κίτιον». Οι «γαλαζοκίτρινοι» αναμένεται να δώσουν έμφαση στο αμυντικό κομμάτι και να αποτρέψουν τα εύκολα καλάθια των αντιπάλων, την ίδια ώρα που οι «κιτρινοπράσινοι» αναμένεται να δώσουν έμφαση στο τελείωμα των φάσεων μέσα στη ρακέτα, εκεί όπου υπερτερούν των αντιπάλων τους.

Στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» ο Cytavision ΑΠΟΕΛ θα δώσει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της χρονιάς, αφού στο «Λευκόθεο» γίνονται ακόμα έργα βελτίωσής του. Οι «γαλαζοκίτρινοι» προέρχονται από δύο εκτός έδρας σκληρές μάχες με άλλους δύο συνδιεκδικητές του τίτλου, την Michelin ΕΘΑ και τον Κεραυνό, έχοντας μία νίκη και μία ήττα, σε παιχνίδια που κρίθηκαν στους δύο πόντους διαφορά. Σήμερα, απέναντι σε ομάδα που έδειξε σημαντικές αδυναμίες, την Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ έχουν ως στόχο την εύκολη νίκη και τη συνέχιση της πορείας τους προς την κορυφή. Από την πλευρά τους οι «κυανόλευκοι» του Αγίου Δομετίου πάνε στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» χωρίς άγχος, για να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις το παιχνίδι, με στόχο την έκπληξη.

Στο ίδιο γήπεδο, θα διεξαχθεί αύριο (10/11, 19:00) το τοπικό «ντέρμπι» μεταξύ της Michelin ΕΘΑ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πρόκειται για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες αγώνες της 3ης αγωνιστικής, καθώς έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, οι οποίες δεν ξέρουμε ποιο ρόλο θα παίξουν στην εξέλιξή του. Από τη μια οι πρωταθλητές των δύο τελευταίων χρόνων, θα αγωνιστούν για πρώτη φορά φέτος προερχόμενοι από ταξίδι, έχοντας αγωνιστεί την Τρίτη (6/11) στη Σλοβενία με την ΚΡΚΑ Νόβο Μέστο (ήττα με 100-73) για το EuroChallenge και θα διαπιστώσουν οι ίδιοι το πώς αντιδρούν σε τέτοιες καταστάσεις. Από την άλλη, οι «πράσινοι» προέρχονται από δύο νίκες και παραμένουν αήττητοι στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ και θέλουν να διαπιστώσουν ποια είναι η φετινή δυναμική της ομάδας απέναντι σε μίαν από τα φαβορί για τον τίτλο. Επιπρόσθετα, η Michelin ΕΘΑ θα παραταχθεί με νέο σέντερ στο δυναμικό της, καθώς ενέγραψε στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον Δανό (21χρ., 2,10μ.) Μπέργκστεντ Γιόνας Ζοχόρε.

Η 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (11/11, 18:00) στην Αίθουσα του Απόλλωνα στη Λεμεσό, με τη μάχη των «Ευρωπαίων» Pizza Express Απόλλωνα και Κεραυνού. Το παιχνίδι αυτό είναι το ντέρμπι της αγωνιστικής, καθώς οι αγώνες μεταξύ των δύο συγκεκριμένων ομάδων είναι πάντα συναρπαστικοί και αμφίρροποι και κρίνονται στις λεπτομέρειες. Άλλωστε, πέρσι το αήττητο του Κεραυνού σταμάτησε στο συγκεκριμένο γήπεδο και την Κυριακή οι «κυανόλευκοι» θέλουν επιτέλους να σπάσουν το ρόδι, αφού προέρχονται από τρεις σερί ήττες, σε Κύπρο και EuroChallenge. Ο Κεραυνός από την άλλη διατηρεί το αήττητό του, ξεπερνώντας άλλα δύο πολύ δύσκολα εμπόδια, αυτό της Πετρολίνα ΑΕΚ στο «Κίτιον» και αυτό του Cytavision ΑΠΟΕΛ στον Στρόβολο. Ωστόσο, προέρχεται από το πρώτο ευρωπαϊκό του ταξίδι, το οποίο μάλιστα ήταν αρκετά κουραστικό, αφού έπαιξε την Τετάρτη (7/11) στην πόλη Σαμάρα της Ρωσίας με την Κράσνιε Κρίλια (ήττα με 79-74) και αυτό θα δείξει εντός αγωνιστικού χώρου πόσο θα επηρεάσει τους «ερυθροκίτρινους» καλαθοσφαιριστές. Στον Pizza Express Απόλλωνα θέλουν να πραγματοποιήσουν παρόμοια εμφάνιση με αυτήν της Τρίτης (6/11) στο γήπεδό του, για τα πρώτα 34 λεπτά, όταν αντιμετώπισαν στα ίσα τη Νανσί, έστω και αν στο τέλος έχασαν με 65-81. Αναμένεται μεγάλη μάχη για τη νίκη, που θα είναι πάρα πολύ σημαντική για όποιαν ομάδα την πετύχει.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/11/12
19:00 Proteas ΑΕΛ – Πετρολίνα ΑΕΚ
19:30 Cytavision ΑΠΟΕΛ – Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/11/12
19:00 Michelin ΕΘΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/11/12
18:00 Pizza Express Απόλλων – Κεραυνός

Πηγή: Κοκ