Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Allen: “Με νοιάζει μόνο να κερδίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ”

Allen: “Με νοιάζει μόνο να κερδίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ”

gametime


Κόντρα στον Απόλλωνα πέτυχε 33 πόντους και έκανε τους πάντες να παραμιλούν με το πόσο πλούσιο είναι το ρεπορτόριο των κινήσεων του. Με την ΑΕΛ, όταν η ομάδα έμοιαζε συγχισμένη το πρώτο ημίχρονο, αυτός πετύγχαινε του 18 από τους 30 πόντους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να την κρατήσει ζωντανή. Ο Jeremy Allen, μοιάζει μέχρι στιγμής με πιστόλι που δεν λέει να σταματήσει να σκοράρει, είναι όμως σεμνός και ταπεινός ξεκαθαρίζοντας πως: “Δεν με νοιάζει η στατιστική πραγματικά, θέλω μόνο να κερδίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ”.

Διαβάζοντας τη συνέντευξη που έδωσε ο Jeremy στο Omononoianews.com, θα αντιληφθείτε πόσο τυχεροί είμαστε που ένας παίκτης με τόσες διακρίσεις στο κολλεγιακό μπάσκετ της Αμερικής βρίσκεται στην ομάδα μας. Διαβάστε επίσης για τον παίκτη πρότυπο του, το τατουάζ που κτύπησε στο στήθος καθώς και τους στόχους του με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Απολαύστε την:

 

Από το Detroit στην Κύπρο!

Jeremy, την περασμένη εβδομάδα ο Jamar μας έλεγε πως σας βοηθάει να προσαρμοστείτε! Πώς βρίσκεις τη ζωή στην Κύπρο ως τώρα;

Η Κύπρος είναι ένα υπέροχο μέρος και οι ανθρώποι εδώ πολύ καλοί μαζί μου. Άρα μπορεί να πει κανείς πως προσαρμόζομαι καλά, δεν έχω παράπονο.

Βοηθάει το γεγονός πως έχεις για συμπαίκτες 3 Αμερικανούς;

Είναι πάντα ωραίο να έχεις άλλους Αμερικανούς στην ομάδα, βοηθάει να γίνει η μετάβαση σε μια νέα κουλτούρα πιο εύκολη. Γνωρίζεις επίσης ότι όταν χρειαστείς κάτι, έχεις τη βοήθεια τους, αφού είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την εμπειρία.

Οι Κύπριοι πώς σας υποδέκτηκαν; Σας έχουν μάθει καμιά λέξη στα ελληνικά;

team
“Μου έχουν μάθει μόνο άσχημες λέξεις!”, μας είπε ο Jeremy! Δεν μας είπε πάντως αν του τις έμαθε ο Ορέστης!

Ναι αλλά καμιά που να μπορώ να πω! Νομίζω μας μαθαίνουν μόνο τις άσχημες, αυτές λέγονται και πιο συχνά στον αγώνα!

Ήταν δύσκολο για σένα να έρθεις στη Κύπρο;

Καθόλου, λατρεύω το μπάσκετ και το αντιμετώπισα σαν μια σπουδαία ευκαιρία να πάω σε μια καινούρια χώρα, να παίξω επαγγελματική καλαθόσφαιρα.

Μου φαίνεσαι πολύ άνετος. Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου γενικά;

Είμαι σκληρός, αλλά καλός και πρόθυμος πάντα να βοηθήσω όποιον το χρειάζεται!

Πάντως όσο κι αν προσαρμόστηκες, σίγουρα θα πεθυμάς κάτι από την πατρίδα σου. Τι είναι αυτό;

Η οικογένεια μου. Τους αποκαλώ “teamfulhouse plus 1”! Το έχω κάνει και τατουάζ στο στήθος μου!

 

Το ΝΒΑ και οι Pistons

Κατάγεσαι από το Detroit, Michigan. Να υποθέσω πως είσαι οπαδός των Pistons και πως όνειρο σου είναι το NBA;

detroit
Όνειρο του Jeremy, να παίξει μια μέρα στο NBA, κατά προτίμηση στους Pistons

Ναι οπωσδήποτε το ΝΒΑ είναι το μεγάλο όνειρο. Νομίζω κάθε καλαθοσφαιριστής στο τέλος της ημέρας αυτό ονειρεύεται. Όσον αφορά την ομάδα μου, στηρίζω όλες της ομάδες της πόλης από την οποία κατάγομαι, άρα ναι, είμαι οπαδός των Pistons.

Ποιος θεωρείς πως είναι ο καλύτερος shooting guard στον πλανήτη; Και ποιος ο καλύτερος παίκτης;

Είναι λίγο δύσκολο να απαντήσει κανείς την ερώτηση. Αν βασίσουμε την απάντηση μας στα σουτ, τότε πρέπει να πως ο Ray Allen (σ.σ. θεωρείται ο κορυφαίος στα τρίποντα όλων των εποχών). Αν μιλάμε για all-around παίκτη, η δική μου άποψη είναι πως κορυφαίος είναι ο Dwayne Wade.

Όσον αφορά τον καλύτερο παίκτη, Lebron James.

Εσύ πάντως, σκοράρεις μέχρι στιγμής με όλους τους τρόπους, με σουτ αλλά και με drive στο καλάθι. Σαν παιδί, θαύμαζες κάποιον καλαθοσφαιριστή; Είναι επηρεασμένο από κάποιον το παιχνίδι σου;

Σαν παιδί θαύμαζα τον Paul Pierce. Τελευταίως όμως μου αρέσει όλο και περισσότερο ο Russel Westbrook γιατί μπορεί να πάει μέχρι το καλάθι, αλλά και να απειλήσει με σουτ. Προσπαθώ να παίρνω στοιχεία από το παιχνίδι του και να τα προσαρμόζω στο δικό μου.

Το επίπεδο του κυπριακού μπάσκετ

‘Εχοντας παίξει ήδη δυο επίσημα ματς, πώς σου φαίνεται το επίπεδο της κυπριακής καλαθόσφαιρας;

Είναι πολύ ψηλό. Το επίπεδο της καλαθόσφαιρας εδώ είναι εξαιρετικό και τα παιχνίδια μέχρι στιγμής είναι πολύ έντονα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε ως τώρα να εκπλήξει τους πάντες. Θεωρείς πως θα φτάσουμε ψηλά;

teamnew
“Είμαστε νεαρή ομάδα, αλλά σκληρή και αντιμετωπίζοντας τα παιχνίδια 1-1, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε κάθε εβδομάδα.”

Ναι νομίζω πως φέτος έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό και να φτάσουμε πολύ ψηλά. Είμαστε νεαρή ομάδα, αλλά σκληρή και αντιμετωπίζοντας τα παιχνίδια 1-1, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε κάθε εβδομάδα.

Που μπορούμε να βελτιωθούμε;

Όπως είπα η δουλειά μας είναι να βελτιωνόμαστε κάθε προπόνηση, κάθε παιχνίδι και σε διάφορες πτυχές του παιχνιδιού. Πρέπει να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς.

 

Οι στόχοι του ιδίου και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Αντιμετωπίζεται τη μεγαλύτερη πρόκληση εώς τώρα, κόντρα στους πρωταθλητές. Τι χρειάζεται η ΟΜΟΝΟΙΑ για να κερδίσει;

Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να μην ανησυχούμε τόσο για αυτούς. Τους σεβόμαστε, αλλά πρέπει να μπούμε στο παρκέ και να κάνουμε όλα αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση. Μπορούμε να κερδίσουμε, πιστεύουμε στις δυνάμεις μας.

Στα πρώτα δυο ματς, είσασταν αουτσάιντερ. Τώρα ο κόσμος ξέρει τι μπορείτε να κάνετε. Αυτό θα είναι πρόβλημα;

Καθόλου. Ναι έχουμε κερδίσει 2 παιχνίδια και πλέον μας ξέρουν, μας υπολογίζουν. Η αλήθεια είναι όμως πως αν παίξουμε όπως δείξαμε πως μπορούμε, θα είμαστε εκεί να παλέψουμε το παιχνίδι. Νομίζω πως παίζουμε γρήγορα και παίζουμε σαν ομάδα. Αν το κάνουμε και σήμερα θα είμαστε μια χαρά.

Πάντως στο παιχνίδι δεν θα έχετε τον κόσμο μας, αφού δικαιούμαστε μόνο 150 οπαδούς. Παίζουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι;

Σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο. Αλλά παίξαμε εκτός έδρας παιχνίδι με λιγότερους από 150 και είμασταν μια χαρά. Αν έρθουν τόσοι θεωρώ πως θα κάνουν τη δουλειά και δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Στο τέλος της ημέρας, ποιοι είναι οι στόχοι σου με την ΟΜΟΝΟΙΑ;

Θέλω να κερδίζουμε κάθε εβδομάδα και στο τέλος της χρονιάς να είμαστε κοντά στη κορυφή, ή ακόμα και στη κορυφή. Το μόνο που μετρά στο τέλος της ημέρας είναι οι νίκες, σε βοηθάνε τόσο ατομικά, όσο και σαν ομάδα.

Μέχρι τώρα είσαι ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Οι ατομικοί σου στόχοι ποιοι είναι;

Ειλικρινά, απλά βγαίνω στο παρκέ αποφασισμένος να τα δώσω όλα και παίζω σκληρά. Το ότι είμαι πρώτος στην κατηγορία του σκοραρίσματος είναι ευλογία, το μόνο που με ενδιαφέρει όμως είναι να κερδίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ και να εκπροσωπώ επάξια την ομάδα μου.

Για το τέλος αφήσαμε ένα μήνυμα προς τον κόσμο..

Συνεχίστε να έχετε πίστη στην ομάδα και να πιστεύετε σε μας! Θα τα δίνουμε όλα κάθε εβδομάδα για να σας κάνουμε περήφανους και να εκπροσωπούμε επάξια την ΟΜΟΝΟΙΑ.

 

Who is who

fiuawards
Πολλές οι διακρίσεις στο FIU

O Jeremy Lamar Allen είνα γεννημένος στις 16/12/88 στο Detroit, Michigan. Το παρατσούκλι του είναι J-Al. Πήγε Λύκειο στο Cass Tech HS όπου καλαθοσφαιρικά διέπρεψε κερδίζοντας αρκετές ατομικές διακρίσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως σαν τελειόφοιτος είχε αναδεικτεί 18ος καλύτερος παίκτης της πολιτείας. Στη συνέχεια, πήγε στο Michigan University of Athletics, όπου σαν πρωτοετής, ξεκίνησε περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλον στην ομάδα. Η παρουσία του αποτέλεσε διαβατήριο για πιο ψηλό επίπεδο αφού μεταπήδησε στους FIU Golden Panthers. Το 2011-12 έκανε καταπληκτική χρονιά αφού είχε 14 πόντους μέσο όρο, ενώ ήταν στην πρώτη δεκάδα στο πρωτάθλημα στα κλεψίματα και στην πρώτη δεκάδα στην ιστορία του πανεπιστημείου στην ίδια κατηγορία.