Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Έμελλε να το ζήσουμε και αυτό!

Έμελλε να το ζήσουμε και αυτό!

img_5446


Ε τόσα είχαμε βιώσει στην κυπριακή καλαθόσφαιρα, να μην το ζήσουμε και αυτό; Μετά τα ταχυδρομεία που άνοιξαν Σάββατο, μετά τις περιβόητες λίστες και τις νίκες στις αίθουσας της δικαστικής, μετά το υπερθέαμα που παρουσίασαν πιν 2 βδομάδες ΕΝΑΔ και ΑΕΛ σε εκείνον το πολύ σοβαρό αγώνα, έμελλε να ζήσουμε και αναβολή αγώνα επειδή στο γήπεδο είναι 200 άτομα!

Μάλιστα 200 άτομα! 200 άτομα αγνώστου προελεύσεως. Διακριτικά δεν έφεραν, φασαρία δεν έκαναν, δεν προκαλούσαν, απλά βλέπετε η κύριοι της ΕΝΑΔ περίπου μισή ώρα νωρίτερα είχαν αποφασίσει (έτσι επειδή όποιος θέλει αποφασίζει στην κυπριακή καλαθόσφαιρα) πως ο αγώνας θα παιχτεί χωρίς οπαδούς! Και σαν να μην έφταναν οι γελοιότητες και ενώ ο αστυνομικός υπεύθυνος έκανε ξεκάθαρο πως παρέχει ασφάλεια για να παικτεί το παιχνίδι, είχαμε και τον εξ Ελλάδως διαιτητή να πετάει υπονοούμενα.

Λοιπόν πώς έχουν τα πράγματα: Η ΟΜΟΝΟΙΑ παρέδωσε τη λίστα με τα 20 άτομα της. Η ΕΝΑΔ αποφάσισε ετσιθελικά να μην δεχτεί οπαδούς. Περίπου 200 άτομα χωρίς διακριτικά, μπήκαν στις κερκίδες, μεταξύ τους και καλαθοσφαιριστές άλλων ομάδων. Η προκύρηξη ορίζει ξεκάθαρα πως είναι ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας να διασφαλίσει τις συνθήκες του παιχνιδιού. Άρα η δικαστική έχει δυο επιλογές: α) να ζητήσει επανάληψη του αγώνα (ευχή όλων μας αν και δεν μας συμφέρει. Δεν αντέχουμε άλλο διασυρμό του αθλήματος) β) να κατακυρώσει το παιχνίδι υπέρ της ομάδας μας, αφού η ΕΝΑΔ δεν εξασφάλισε τις συνθήκες.

Το θέμα όμως είναι άλλο. Η λογική λέει πως θα διατάξουν επανάληψη του αγώνα, η ουσία όμως, είναι αυτό να γίνει άμεσα και όχι κατόπιν εορτής. Όχι μετά το νέο ΑΕΛ-ΕΝΑΔ που προβλέπετε ξανά…ντερμπάρα ποιότητας. Το παιχνίδι πρέπει να παιχτεί μες την επόμενη εβδομάδα γιατί στο τέλος μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Η ομοσπονδία κατάφερε να κάνει άλλο ένα σίριαλ, ας βρει τρόπους να τα διορθώσει…