Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Ποτέ δεν είναι αδιάφορο ένα αιώνιο ντέρμπι

Ποτέ δεν είναι αδιάφορο ένα αιώνιο ντέρμπι

 


Αιώνιο ντέρμπι στο πλαίσιο της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας διεξάγεται απόψε στις 20:00 (live @OmonoiaNews & Alfa Sports Web TV), με την ομάδα μας να έχει ξεκάθαρο στόχο τη νίκη. Η ΟΜΟΝΟΙΑ υποδέχεται το Αποέλ στο στάδιο “Ελευθερία” και παρότι έχει ουσιαστικά κριθεί η θέση που θα τερματίσει στην κανονική διάρκεια, το παιχνίδι σε καμία περίπτωση δεν είναι αδιάφορο για τους “πράσινους”. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τη νίκη στο φινάλε της Α’ φάσης.

Ξεκινώντας από τα δεδομένα του αγώνα όμως, οι δύο ομάδες μαθηματικά δεν έχουν τερματίσει σε κάποια θέση. Το “τριφύλλι” έχει ελάχιστες πιθανότητες για την πρωτιά και ο “αιώνιος” ελπίζει σε άνοδο ενός “σκαλοπατιού” ή τουλάχιστον παραμονή στην 4η θέση, γιατί υπάρχει περίπτωση να μείνει εκτός τετράδας. Για να τερματίσει στην 1η θέση η ΟΜΟΝΟΙΑ, τότε θα πρέπει αρχικά να κερδίσει με 3-0 το Αποέλ και παράλληλα ο Παφιακός να χάσει με το ίδιο σκορ από την Ανόρθωση. Σε τέτοια περίπτωση, οι δύο ομάδες θα έχουν από 36 βαθμούς, έχοντας πετύχει από 12 νίκες, ενώ αμφότερες θα είναι στο +5 στη διαφορά μεταξύ κερδισμένων και χαμένων σετ. Το επόμενο κριτήριο ισοβαθμίας στο καταστατικό αναφέρει το εξής: «Σε περίπτωση που η ισοβαθμία συνεχίζεται οι ομάδες θα κατατάσσονται ανάλογα με το κλάσμα που προκύπτει από την διαίρεση των κερδισμένων με τα χαμένα σετ κάθε ομάδας στο σύνολο τους, με την ομάδα που έχει το μεγαλύτερο κλάσμα να προηγείται». Κάνοντας την πράξη, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει κλάσμα 3.27 (36/11) και ο Παφιακός 2.92 (38/13), με την ομάδα μας να τερματίζει στην κορυφή.

Το πιο πάνω σενάριο το αναφέρουμε επειδή έτσι θεωρούμε πιο σωστό, αν και οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες να συμβεί, ενώ η ιδέα της 2ης θέσης έχει τυπωθεί στο μυαλό μας. Πέραν όμως αυτού, δεν σημαίνει πως οι “πράσινοι” δεν θα τα δώσουν όλα στο αιώνιο ντέρμπι, το αντίθετο μάλιστα, θα κυνηγήσουν με κάθε σοβαρότητα το “τρίποντο”. Πέραν της όποια βαθμολογικής σημασίας, είναι και το ενδεχόμενο οι δύο ομάδες να συναντηθούν στα play-off, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να θέλει να διπλασιάσει από τώρα τις νίκες της επί του αιώνιου, μετά από αυτή που πέτυχε στον πρώτο γύρο.

Επίσης είναι και η υπόθεση γόητρο στη μέση, με τον κόσμο του “τριφυλλιού” που θα είναι στο κλειστό να είναι βέβαιο πως θα ζητάει την επικράτηση κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Παράλληλα, σε περίπτωση νίκης, η ΟΜΟΝΟΙΑ ίσως αφήσει εκτός 4άδας το Αποέλ, που τώρα ισοβαθμεί με την Ανόρθωση, υπερτερώντας όμως. Εάν η ομάδα της Αμμοχώστου έχει βαθμολογικό κέρδος (με νίκη είτε με ήττα 3-2) απέναντι στον Παφιακό και το Αποέλ όχι (δηλαδή χάσει με 3-0 ή 3-1 από την ομάδα μας), τότε ο “αιώνιος” θα μείνει εκτός play-off διεκδίκησης του τίτλου.

Όλα τα πιο πάνω όμως δεν έχουν καμία σημασία για την ώρα και οι μάχες στο σερβίς θα τα κρίνουν όλα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πάει για τη νίκη και ακολούθως όταν γίνουν γνωστά όλα τα αποτελέσματα, θα δει ποιος θα είναι ο αντίπαλος της στην ημιτελική φάση των play-off. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αν και θα χρειαστεί επίσημη ενημέρωση, ο πρώτος αγώνας στους “4” θα διεξαχθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και μια βδομάδα μετά 16 του ίδιου μήνα, το επόμενο ματς. Ίσως να μην χρειαστεί άλλο παιχνίδι, αφού η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις τέσσερις νίκες, με αυτές της α’ φάσης να μεταφέρονται.

Περισσότερα λοιπόν απόψε και τις επόμενες μέρες, όταν θα οριστούν οι ημερομηνίες των αναμετρήσεων της β’ φάσης του Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας. Δρόμος υπάρχει αρκετός και το τονίζουμε για άλλη μια φορά, ο τίτλος θα κριθεί στους τελικούς και τίποτα δεν τελείωσε ακόμη!

Η βαθμολογία του Πρωταθλήματος μια στροφή πριν το φινάλε:

Το πρόγραμμα της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής στην Α’ φάση:
ΟΜΟΝΟΙΑ-Αποέλ
Ανόρθωση-Παφιακός
Νέα Σαλαμίνα-Ολυμπιάς Φρενάρου
Αναγέννηση-ΑΕ Καραβά