Home TOP NEWS Ένας 50αρης σε ένα…καφενείο

Ένας 50αρης σε ένα…καφενείο

 


Παρά τις τραγικές στιγμές που ζούμε και την αγωνιστική ξεφτίλα που προκύπτει από τα αποτελέσματα, δεν μπορούμε παρά να κάνουμε αναφορά για άλλη μια φορά σε αυτόν το σπουδαίο ποδοσφαιριστή που ακούει στο όνομα, Ματ Ντάσμπιραϊαρ. Ο Άγγλος με το τελευταίο του γκολ έχει φτάσει τα 50 με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, επίτευγμα που το κατάφερε σε κάτι λιγότερο από 2 σεζόν.

Πάντως, το νούμερο και η ψηλή απόδοση του Άγγλου παίρνουν μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς την περίοδο που τα έχει πετύχει. Μιλάμε για τις δυο χειρότερες χρονιές στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με την ομάδα να τερματίζει πέρσι 5η ενώ φέτος προδιαγράφεται μια ντροπιαστική 6η θέση. Είναι επίσης, το γεγονός ότι ο Ματ έχει αλλάξει πέντε προπονητές, καμιά δεκαριά παρτενέρ στην επίθεση και τουλάχιστον τρία συστήματα! Σε όλα τα πιο πάνω γεγονότα κατάφερε να προσαρμοστεί και να κρατήσει σε ψηλά επίπεδα την αποδοτικότητα του, μετατρέποντας τον στον καλύτερο επιθετικό στο πρωτάθλημα.

Πέραν από την μη αμφισβητούμενη αγωνιστική αξία του Ματ Ντάσμπιραϊαρ, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρότυπο επαγγελματία και ανθρώπου. Ο Άγγλος δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στα αποδυτήρια, έχει δείξει απεριόριστο σεβασμό με τον οποιοδήποτε έχει συνεργαστεί, πάντα στην ώρα του σε όλες του τις υποχρεώσεις ενώ δεν τον έχει μπλέξει ποτέ κανείς σε νυχτοπερπατήματα και παραπτώματα.

Και κάπου εδώ είναι που μας μένει μια γλυκόπικρη γεύση από αυτό το άρθρο. Ένας ποδοσφαιριστής που θα ήθελε κάθε ομάδα, βρίσκεται σε ένα…καφενείο, παλεύοντας καθημερινά να παρασύρει τους συμπαίκτες του για να συνεχίσουν να κάνουν τα αυτονόητα. Πόσο ψηλότερη απόδοση θα είχε, εάν βρισκόταν σε ένα σοβαρό περιβάλλον και πόση περισσότερη βοήθεια θα έδιναν τα γκολ του και ο χαρακτήρας του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, εάν η τελευταία βρισκόταν δυο δεκαετίες τουλάχιστον πιο πίσω. Τότε που το “ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ” δονούσε την ατμόσφαιρα…