Home ΚΥΠΡΟΣ Η κατάταξη της UEFA για τη σεζόν 2013-14

Η κατάταξη της UEFA για τη σεζόν 2013-14


Με την ολοκλήρωση των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Champions και Europa League), η UEFA ανακοίνωσε την τελική κατάταξη των χωρών (countrycoefficientrankings) για τη σεζόν 2013 – 2014.
Η Κύπρος βρίσκεται στη 18η θέση σε σύνολο 53 χωρών οι ομάδες των οποίων συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Πως υπολογίζεται ο συντελεστής της κάθε χώρας:
Στους αγώνες των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, η νίκη δίνει δύο βαθμούς και η ισοπαλία 1 βαθμό. Στις προκριματικές φάσεις και στα playoff οι βαθμοί διαιρούνται διά δύο (1 βαθμός η νίκη, μισός η ισοπαλία).
Υπάρχει επιπλέον πριμοδότηση με βαθμούς για συμμετοχή στους ομίλους του ChampionsLeague αλλά και για τις προκρίσεις μετά τη φάση των ομίλων.
Ο αριθμός των βαθμών που παίρνουν σε κάθε σεζόν οι εκπρόσωποι της κάθε χώρας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, διαιρείται με τον αριθμό των ομάδων με τις οποίες εκπροσωπείται .
Ο συντελεστής της κάθε χρονιάς, προστίθεται στο συντελεστή των τελευταίων τεσσάρων αγωνιστικών περιόδων και στο τέλος τα κάθε αγωνιστικής περιόδου, η UEFA ανακοινώνει την τελική κατάταξη.
Η κατάταξη στη βαθμολογία της UEFA, καθορίζει και τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν από κάθε χώρα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και το πότε αρχίζουν την προσπάθεια τους.
Πρώτη στην κατάταξη της UEFA είναι η Ισπανία η οποία φέτος εκπροσωπήθηκε με τρεις ομάδες στους δύο τελικούς (Ρεάλ – Aτλέτικο στο ChampionsLeague και Σεβίλη στο EuropaLeague).
Δείτε εδώ:
Την αναλυτική κατάταξη της UEFA:
http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/country/index.html

www.cfa.com.cy