Home MUNDIAL 2018 Απίστευτο φινάλε στον 6ο όμιλο – Πρωτιά για Σουηδία, πρόκριση το Μεξικό...

Απίστευτο φινάλε στον 6ο όμιλο – Πρωτιά για Σουηδία, πρόκριση το Μεξικό και αποκλεισμός για Γερμανία


Το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία εξελίσσετε σε ένα από τα εντυπωσιακά (τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που διεξήχθησαν στον 21ο αιώνα), με πολλά φαβορί είτε να δυσκολεύονται να προκριθούν από τον όμιλο είτε να γνωρίζουν νωρίς τον αποκλεισμό. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει πλέον η Γερμανία, που στην 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου έχασε με 2-0 από τη Νότιο Κορέα και έμεινε εκτός συνέχειας. Η κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου τερμάτισε μάλιστα την τελευταία θέση.

Την πρωτιά στον όμιλο πήρε η Σουηδία, που έκανε πάρτι απέναντι στο μέχρι πρότινος αήττητο Μεξικό. Οι Σκανδιναβοί κέρδισαν με 3-0, αφήνοντας στη 2η θέση την αντίπαλο τους, που πανηγύρισε σαν νίκη την ήττα της Γερμανίας. Το Μεξικό θα έμενε εκτός εάν οι Γερμανοί έπαιρναν το “τρίποντο” σήμερα, κάτι που για καλή τους τύχη δεν έγινε. Γλύτωσαν την “αυτοκτονία” ουσιαστικά, αφού πριν τα ματς μετρούσαν το δύο στα δύο και έδειχναν έτοιμοι για όλα.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος τώρα των δύο αναμετρήσεων, αμφότερα ολοκληρώθηκαν στο πρώτο μέρος χωρίς γκολ. Στην επανάληψη στο παιχνίδι της Σουηδίας με το Μεξικό, η πρώτη άνοιξε το σκορ με τον Ludwing Augustinsson στο 50ο λεπτό και στο 62′ διπλασίασε τα τέρματα της με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Andreas Granqvist. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 74′ με αυτογκόλ του Edson Alvarez.

Οι Μεξικανοί προσπαθούσαν συνεχώς για μείωση στο σκορ, όμως δεν τα κατάφερναν και από ένα σημείο και μετά ήταν στο… ακουστικό για το τι γίνετε στο άλλο παιχνίδι. Εκεί η Γερμανία πίεζε και έχασε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, ενώ η Νότιος Κορέα με αντεπιθέσεις έδειχνε επικίνδυνη. Σε μια από τις πολλές κόντρες που βγήκαν κέρδισαν κόρνερ οι Νοτιοκορεάτες και στην εκτέλεση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραραν με τον Kim Young-Gwon, που πλάσαρε από κοντινή απόσταση, νικώντας τον Νόιερ. Ο τερματοφύλακας της Γερμανίας δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 90’+6, αφού έλειπε από την εστία του και οι αντίπαλοι έκλεψαν τη μπάλα και ο Son Heung-Min βρήκε δίχτυα σε κενό τέρμα.

Αυτή τη φορά, στο τέλος δεν κέρδισαν οι Γερμανοί, έμειναν με κατεβασμένα τα κεφάλια και πλέον καλούνται να επιστρέψουν γρήγορα σπίτι τους. Η Σουηδία και το Μεξικό πήραν δίκαια την πρόκριση, ενώ η Νότιος Κορεά αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με νίκη γοήτρου και τουλάχιστον ο αποκλεισμός αφήνει γλυκόπικρη γεύση.

Δείτε τα στιγμιότυπα από τις δύο αναμετρήσεις:

Η τελική βαθμολογία στον 6ο όμιλο:
1. Σουηδία 6 βαθμοί (γκολ: 5-2)
2. Μεξικό 6 βαθμοί (γκολ: 3-4)
3. Νότιος Κορέα 3 βαθμοί (γκολ: 3-3)
4. Γερμανία 3 βαθμοί (γκολ: 2-4)