Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Γενικές απόψεις και ερωτήσεις ενός ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ

Γενικές απόψεις και ερωτήσεις ενός ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ

opinions-2015a


Αναγνώστης: Γενικές απόψεις και ερωτήσεις ενός ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ

Έχουν γραφτεί αρκετά, προφανώς έχουν λεχθεί ακόμα περισσότερα. Έχω να παραθέσω κάποιες ερωτήσεις και απόψεις οι οποίες αγγίζουν αρκετούς ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ συμπεριλαμβανομένου και εμένα.

1) Η Διοίκηση έχει τελικά τις γνώσεις να προσλάβει τεχνικό διευθυντή; ή ΔΕΝ έχει τις γνώσεις να προσλάβει μόνο προπονητή; ( για να γίνω κατανοητός η Διοίκηση κάμνει μας να προσλάβει τεχνικό διευθυντή που θα επιλέξει προπονητή, αλλά εν μας κάμνει για να προσλάβει προπονητή). Στο τέλος θα βάλουμε την Διοίκηση να επιλέξει Διοίκηση που θα επιλέξει τεχνικό διευθυντή.

2) Δεκτός ο τεχνικός διευθυντής, αλλά ο ρόλος του στην ομάδα είναι για να ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ επιτυχίας μιας μεταγραφής και να κάνει λίγη από την δουλεία του προπονητή ο οποίος δεν έχει το χρόνο να το κάνει προφανώς (να ψάχνει παίχτες όλη τη χρονιά). Μπορεί ένας προπονητής των 150.000 το χρόνο (τυχαίο νούμερο) να σου φέρει καλύτερους παίχτες από ένα προπονητή των 100.000 + 50.000 ο τεχνικός διευθυντής, μπορεί και όχι. Παράδειγμα: στην Manchester επιέναν οι παίχτες ΚΑΙ λόγο του Sir Alex και όχι επειδή είχαν καλό τεχνικό διευθυντή. Όλα είναι πιθανά να συμβούν, για αυτό το λόγο δεν κρίνεις τον άλλο επειδή δεν του βγήκαν κάποιες μεταγραφές, αλλά λόγο της συνολικής του εικόνας στο τέλος της χρονιάς ή στο τέλος ενός πλάνου 2-3 χρόνων εκτός αν πιένεις τόσο κατά διαόλου.

3) Να πω και ένα από τα λάθη τα ΤΕΧΝΙΚΑ του Κωστάκι μας που δεν το είδα κάπου γραμμένο. Από τους βασικούς μου παίχτες έχω μόνο μια θέση που υπάρχει ένας στο ρόστερ. Τη θέση του δεξιού μπακ με τον Ucha Lobjanidze. Έχω παιχνίδι μέσα της βδομάδας Κύπελλο με ομάδα κοινώς αποδεκτό χαμηλότερου επιπέδου. Τι να κάμω τι να κάμω; Να κάμω αλλαγές να τους προφυλάξω να τους ξεκουράσω μπας και. γιατί έρχονται και 2 ντέρμπι. ΟΡΘΟΤΑΤΟΣ. Ποιος ξενικά εντεκάδα; Ucha Lobjanidze και παίζει όλο το 90λεπτό.

4) Τμήμα επικοινωνίας: Άκουσα πολλές φορές από τα χείλη τους να απευθύνονται στον κόσμο μετά από ένα παιχνίδι και να εκφράζουν θέσεις του κόσμου στον κόσμο. Ρε κοπέλια πληρώνουμε σας για να λαλείτε της Διοίκησης αυτά που λέει ο κόσμος να πιάνουν το παλμό, όχι για να τα λέτε πίσω στον κόσμο εσείς. Θεωρητικά είστε που την πλευρά που δέχεται κριτική όχι από την πλευρά που κάμνει (τουλάχιστο στα ΜΜΕ, γιατί προφανώς κριτική πρέπει να κάμνετε των υπολοίπων αλλά εντός ομάδας όχι στα κανάλια).

5) Βάλτε ένα στόχο τα γέριμα έχει 25 χρόνια επίασαμε 4 πρωταθλήματα. Ευρώπη έμινε να πάει η Ένωση και η Σαλαμίνα και μετά εμείς. Θέλω να μου πεις σε 5 χρόνια θα πιάσω 1 πρωτάθλημα 2 κύπελλα και θα πάω 2 φορές ομίλους διαφορετικά δεν θα ξανά ασχοληθώ με τες μαππες γιατί εν κάμνω.

6) Πόσο δύσκολο είναι με ένα όραμα – προγραμματισμό να εμπνεύσεις ένα ΛΑΟ που πόνεσε τόσο πολύ;

Θα επανέλθω με τον καιρό,

Α.Κ.