Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Σκέψεις σε ονόματα, θέσεις και χρήματα

Αναγνώστης: Σκέψεις σε ονόματα, θέσεις και χρήματα

opinions-2015a


Παναγή, Γιωργαλλίδης, Runje, Orsulic, Κονομής, Φραγκέσκου, Λοΐζου, Carlitos, Δημητρίου, Μουλαζίμης, Παναγιώτου, Margaça, Florescu, Κατελάρης, Λούβαρης, Οικονομίδης, Φυλακτού, Kasmi, Assis, Schembri, Χριστοφή, Badibanga, Θεράποντος, Ιβανόφ, Sheridan, Ρουσιάς, Βασιλείου.

Οι δανεικοί επιστρέφουν σε λίγες μέρες, έτσι φτάσαμε αισίως τους 27.

Λήγουν τα συμβόλαια: Φυλακτού, Assis, Schembri.

Λίστα Β (Γεννημένοι μετά ή την 1/1/1995): Κονομής, Φραγκέσκου, Λοΐζου, Παναγιώτου, Κατελάρης, Λούβαρης, Kasmi, Θεράποντος, Ιβανόφ, Βασιλείου. Δέκα «μικροί».

Ερωτήματα που αντιστοιχούν σε χρήματα:

  • Πόσοι από τους μικρούς μπορούν να αντεπεξέλθουν είτε ως αλλαγή, είτε ως βασικοί σε περίπτωση καρτών ή τραυματισμού του «εντεκαδάτου» ποδοσφαιριστή; Γιατί να αγοράσω παίχτη που θα μπαίνει ως αλλαγή αν μπορώ να βρω λύση σε δικά μου παιδιά; Βάση των ελλείψεων που έχουμε και των φυσικών θέσεων των παιχτών, μπορούν να μείνουν εύκολα 5 από τους 10, οι υπόλοιποι είτε θα πάνε ξανά δανεικοί είτε θα αποδεσμευτούν, λογικά αυτό θα το δούμε πριν και μετά την προετοιμασία.
  • Αν μείνει στην ομάδα ο Schembri, ποια θα είναι η ΒΑΣΙΚΗ του θέση; Για παράδειγμα αν αγωνίζεται ως πλάγιος επιθετικός αριστερά θα αποκτήσουμε λογικά ένα παίχτη να τον πλαισιώνει, ένα κεντρικό επιθετικό και ένα επιθετικό μέσο, είναι το πιο «λογικό». Αν θα αγωνίζεται στην θέση του Assis θα θέλουμε δύο αριστερά και ένα μπροστά και αντιστοίχως αν αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός.
  • Ο Margaça που θα αγωνίζεται; Το ιδανικό για εμένα: ο Margaça μεταφέρεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και συμπληρώνεται με ακόμα ένα παίχτη είτε εντεκάδας είτε αλλαγής. Έτσι στο κέντρο θα έχεις Florescu, Οικονομίδης ένα από τους τρεις μικρούς (Κατελάρη, Λούβαρη, Kasmi) και δυο μεταγραφές, ο Φυλακτού δεν με έπεισε ποδοσφαιρικά, να αποχωρήσει. Εκτός αν μπορούν να «σταθούν» δύο από τους μικρούς στην ομάδα, επομένως αποκτώ μόνο ένα ως μεταγραφή και εξοικονομώ χρήματα.
  • Τι θα γίνει με τον Μουλαζίμη, είναι 24, πάλι δανεικός; Μπορεί αυτή η Ομόνοια (μιλώντας με οικονομικά δεδομένα) να πληρώνει τέσσερεις παίχτες που αγωνίζονται ως δεξιά μπακ; Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο δεξί άκρο της επίθεσης. Για τις δύο ακραίες θέσεις δεξιά (σε άμυνα και επίθεση) υπάρχουν 8 ποδοσφαιριστές άσχετα αν κάποιοι είναι 19 και 20 χρονών και για τις αντίστοιχες δυο θέσεις αριστερά έχω δύο (Margaça και Schembri) που και αυτοί «ΠΑΙΖΕΤΑΙ» αν θα αγωνίζονται εκεί. Αντιλαμβάνεστε την διαφορά; (το γράφω ξανά: Αριστερά ίσως 2, Δεξιά 8).

Η ομάδα για να αντεπεξέλθει στα πρώτα δυο Ευρωπαϊκά ματς χρειάζεται 4-5 παίχτες το πολύ, και αυτούς κυρίως για να ξεκινήσουν να δένουν με τους υπόλοιπους.

Για να βγάλει την χρονιά και να έχει βάθος η ομάδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα της βγουν όλοι οι παίχτες πρέπει να αποκτήσει 8, επειδή όμως είναι αδύνατο να σου βγουν όλοι (είτε έχεις τεχνικό διευθυντή, είτε δεν έχεις) πρέπει να πάρεις 10, αλλά επειδή εμείς είμαστε πολύ large και με πολλά χρήματα θα πάρουμε τουλάχιστον 12, να μου το θυμηθείτε.

Πάλι με χρόνια και καιρούς…

Α.Κ.