Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Άποψη: “Το μαχαίρι στο κόκκαλο, να σωθεί το σωματείο”

Άποψη: “Το μαχαίρι στο κόκκαλο, να σωθεί το σωματείο”

gm0_0197


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Η χθεσινή ήττα από την ανόρθωση με προβλημάτισε αλλά δεν με απογοήτευσε. Καθότι ήμουν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο όπως έγραψα πριν 2-3 μέρες σε άλλο μου άρθρο με τίτλο ”Τιμωρία από Δικαστική” όπου προειδοποιούσα σχετικά. Αυτά που με απογοήτευσαν όμως ήταν 3 πράγματα:

1. Η επανάληψη των βασικών συμπεριφορών που οδήγησαν στην ήττα μας από την Άστρα. Κι ‘ αυτό δεν έχει να κάνει με τον προπονητή μας αλλά με τους παίκτες και τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας λόγω του κενού από το ματς με την Άστρα ως σήμερα και της επιλογής από τη Διοίκηση των φιλικών…στην εξοχή. Όπως είπα ξανά, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπορούσε να την έβγαζε τα 30 τελευταία χρόνια με 2 προπονητές, ήτοι Άρσοφ και Σαβέφσκι. Εξηγώ για ποια λάθη… (α) Ο αντίπαλος να πιέζει όλο το α’ ημίχρονο από την δεξία πλευρά της άμυνας μας. Χθες μπήκαν βοήθειες στον Χοσέ όμως ευτυχώς που είχε να κάνει με ένα ανούσιο εξτρεμ (Φοφανά) αλλά και που ο Μορέιρα! τον κάλυψε σε 2-3 φάσεις φάσεις. Στο 2ο γκολ τί έκανε, αλήθεια? Θα του δώσουμε πίστωση του Χοσέ μπας και μας βγει νέος Σκάρα, φτάνει αυτό να γίνει πιο νωρίς απ’ ότι έγινε πέρσι με τον Σκάρα. (β) Ο Αλαμπάκος ήταν και πάλι ο γνωστός παθιασμένος παίκτης (όσο λίγοι παίκτες μας χθες) αλλά και πάλι το έκανε το λαθάκι του που στοίχισε όπως και με Άστρα το 2ο γκολ). Τα λάθη σ’ εκείνη τη θέση πληρώνονται ακριβά γι’ αυτό μια μεγάλη ομάδα θέλει εκεί παίκτες κέρβερους. (γ) Σε στατικές φάσεις δεχόμαστε γκολ επειδή ο αντίπαλος στήνει παίκτες εκτός περιοχής κι εμείς δεν έχουμε κανέναν (Άστρα 1ο γκολ και χθες 1ο & 2ο γκολ). (δ) Έλλειψη πάθους από πολλούς παίκτες, λες και παίζαμε σε φιλικό. Πραγματικά στο α ημίχρονο στο φιλικό με Σαλαμίνα είδα περισσότερο πάθος απ’ ότι χθες. (ε) Η μεσαία γραμμή μπλοκαρίστηκε και δεν μπορούσε παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις να γίνει δημιουργική.

2. Τα δημοσιεύματα περί για αρκετούς μήνες απλήρωτων και πάλι παικτών τη στιγμή που οι της ανόρθωσης την Παρασκευή πήραν μισθό. Αλήθεια γιατί επιλέξαμε να γυρίζουμε τα χωριά της Κύπρου για φιλικά με 2-3 χιλιάδες κόσμο αντί να κάνουμε και 1-2 φιλικά στο ΓΣΠ με πιο δυνατούς αντιπάλους όπου θα προσέλκυαν περισσότερο κόσμο άρα και περισότερες εισπράξεις? Άσε που με πιο δυνατούς αντιπάλους θα έβλεπε και ο προπονητής τις αδυναμίες που ανάφερα στο 1 πιο πάνω.

3. Τα δημοσιεύματα περί διχόνοιας και καβγάδων στο Δ.Σ.
Κύριοι η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να μπει σε νέα εποχή. Θα πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα πρέπει να είναι φέουδο κανενός. Είναι των μελών της και του κόσμου της. Ούτε προσώπου ούτε κόμματος. Αυτά την κατάστρεψαν. Δεν γίνεται, να γίνεται προγραμματισμός και σκαόυτιγκ από κομματικούς εγκάθετους ή πρώην παίκτες τη στιγμή που π.χ. άλλοι έφτιαξαν ομάδα με τον Κρόιφ.Διώξαμε τον Σεραφείμ όχι γιατί τα είχαμε με το συγκεκριμένο άτομο αλλά με τοκαθεστώς που τον εγκατέστησε και το σύστημα που διοικεί το Σωματείο. Αντί αυτού άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς περιπλέκοντας περισσότερο το Σωματείο σε ακόμα μεγαλύτερους οικονομικούς μπελάδες. Πολύ λίγοι. Αυτή είναι η λέξη. Η νέα διοίκηση προσπάθησε αλλά ως ένα σημείο. Χωρίς τον κόσμο τί θα έκανε? Μας είπαν για νέο μοντέλο διοίκησης, για εταιρεία λαϊκής βάσης κ.λπ. Πού είναι η μελέτη που θα έκαναν? Ας βρεθούν άνθρωποι προοδευτικοί να διοικήσουν αυτό το Σωματείο ως ένα σύγχρονο αθλητικό όμιλο. Το 1948 ήταν πριν 65 χρόνια. Η τελευταία δυναστεία της ΟΜΟΝΟΙΑ τέλειωσε το 1989, δηλ. πριν 24 χρόνια. Από τότε τι? Μας προσπερνούν όλες οι ομάδες σε θέμα λειτουργίας και επιτυχιών. Γιατί? Επειδή εξελίσσονται κι εμείς (αυτοί μάλλον) παραμένουν προσκολλημένοι στο 1948. Τα πράγματα άλλαξαν και αλλάζουν με ταχύς ρυθμούς. Οι άλλοι τους ακολουθούν και ανταποκρίνονται γρηγορότερα. Εμείς? Εκεί, στο ακελ και στο αντιγράφουμε μέρος αυτών που δοκίμασαν με επιτυχία άλλοι τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, ακολουθούμε. Μέχρι τη δεκαετία του ’80 οι άλλοι μας ακολουθούσαν. Μας λέει κα΄τι αυτό? Μας ανησυχεί μήπως? Ή θα σφυρίζουμε ανέμελα?

Όλα αυτά δεν τα γράφω επειδή χάσαμε από την ανόρθωση. Τα γράφω γιατί είναι βιώματα 41 χρόνων ζωής μου στα οποία ξυπνώ και κοιμάμαι με τη σκέψη σε αυτό το Σωματείο. ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

JiBo OMONOIA4LIFE