Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ενοχλημένος με τον Μερκή ο Παγκύπριος Σύλλογος Ψυχολόγων

Ενοχλημένος με τον Μερκή ο Παγκύπριος Σύλλογος Ψυχολόγων


Ενοχλημένα μοιάζουν να είναι τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ψυχολόγων, σχετικά με τα ποσταρίσματα του Γιώργου Μερκή, περί των ψυχολογικών αλλά και την γενική υποβάθμιση της επιστήμης όπως και του επαγγέλματος .

Όπως μάλιστα πληροφορούμαστε τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρέμβουν με ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας τη θέση τους σχετικά με το όλο θέμα.

Δείγμα της δυσαρέσκειας που επικρατεί ανάμεσα στα μέλη του Συλλόγου Ψυχολόγων, εξέφρασε το μέλος του, κλινικός ψυχολόγος και μέλος του ΣΕΨ, Πάνος Βασιλείου ο οποίος μεταξύ άλλων ζητεί την παρέμβαση της ΚΟΠ, για να εξαλειφθούν παρόμοια περιστατικά:

«Έχω με λύπη μου παρακολουθήσει σήμερα Κύπριο ποδοσφαιριστή να χρησιμοποιεί ανακοίνωση οργανωμένου συνόλου των ψυχολόγων με σκοπό να χλευάσει οπαδούς άλλης ομάδας.

Να ενημερώσω τον συγκεκριμένο και όσους άλλους με παρόμοιες απόψεις ότι ούτε η ψυχική ασθένεια αλλά ούτε και το επάγγελμα του ψυχολόγου αποτελεί αντικείμενο χρήσης προς χλευασμό.

Εδώ και δεκαετίες τόσο τα οργανωμένα σύνολα που ασχολούνται με την ψυχική ασθένεια, όσο και το Κυπριακό Κράτος, έχει διενεργήσει σειρά εκστρατειών για τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας, κανένας ποδοσφαιριστής δεν δικαιούται, ακριβώς λόγω της αναγνωσιμότητας του, να προβαίνει σε τέτοιου είδους πράξεις.

Καλώ τα οργανωμένα σύνολα των ψυχολόγων αλλά και τα οργανωμένα σύνολα όσων ειδικοτήτων ασχολούνται με την ψυχική ασθένεια σε άμεση αντίδραση.

Καλώ επίσης το επίσημο όργανο του κράτους, την ΚΟΠ όπως συμμορφώσει το μέλος της».

Πηγή: 24sports.com.cy