Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σε γνώριμα λημέρια

Σε γνώριμα λημέρια

toni16


Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοίνωσε την καταρχήν συμφωνία της ποδοσφαιρικής ομάδας με τον Τόνι Σαβέφσκι, και ο Σκοπιανός τεχνικός επιστρέφει ξανά στο Ηλίας Πούλλος μετά από 8 χρόνια. Βέβαια εντελώς διαφορετικά ήταν τα δεδομένα τότε, από αυτά που θα συναντήσει αύριο στο προπονητικό μας κέντρο.

Ο Σαβέφσκι γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου το 1963 στα Σκόπια και αγωνίστηκε για 8 χρόνια στην Βαρντάρ Σκοπίων πριν μεταγραφεί στην ΑΕΚ Αθηνών, στην οποία αγωνίστηκε για 12 χρόνια, μπαίνοντας στη λίστα με τα ιερά τέρατα του δικέφαλου αετού.

Την προπονητική του καριέρα ο Σαβέφκσι την ξεκίνησε το 2001, μόλις δηλαδή σταμάτησε το ποδόσφαιρο, και ήταν από τον πάγκο της ΑΕΚ. Όταν ολοκληρώθηκε η σεζόν, ανέλαβε προπονητής στον Απόλλωνα πριν ρθει στο τριφύλλι (2002-2004), όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2003. Όταν ο Σαβέφκσι αποχώρησε από την ομάδα μας, είχε πολλές προτάσεις, όμως αποφάσισε να ασχοληθεί με τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, αναλαμβάνοντας τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας.

Ο 49χρονος τεχνικός αποχώρησε πρόσφατα από την Ελληνική ομάδα με τρόπο που δεν αρμόζει στην ιστορία αυτού και της ομάδας, καθώς δεν τον ενημέρωσε κανείς ότι το συμβόλαιο του δεν ανανεώθηκε! Αφού συμφωνήθηκε διακανονισμός, το κεφάλαιο ΑΕΚ έκλεισε για τον Σαβέφσκι και συνάμα άνοιξε ένα καινούριο.

toni