Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αήττητοι στο ψέμα – Τα γεγονότα του 1974-75 (pics)

Αήττητοι στο ψέμα – Τα γεγονότα του 1974-75 (pics)

16_apoeldenvathmologeite


Πριν λίγους μήνες το αποελ ζήτησε επίσημα στέλνοντας επιστολή στην ΚΟΠ να αναγνωριστεί η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της περιόδου 1974-1975 και κατά συνέπεια να του κατοχυρωθεί ο τίτλος της ίδιας περιόδου αφού όπως υποστηρίζουν στην ανακοίνωση τους το κέρδισαν με την αξία τους. Εκτός από την ανακοίνωση που έβγαλαν επίσημα έβαλαν ακόμη και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν τότε στο αποελ να μιλήσουν για την περίοδο εκείνη και να πουν πάνω κάτω μπούρδες που ούτε αυτοί μάλλον δεν πιστεύουν απλώς και μόνο για να κάνουν κάπως πιστευτή την ψευδοϊστορία τους.

Για να μην πολυλογούμε όμως, εμείς κάναμε μια μικρή ερεύνα για την αγωνιστική περίοδο 1974-1975 γιατί κάποιοι άνοιξαν το στόμα τους και λένε ότι θέλουν. Άκου εκεί ζητούν το πρωτάθλημα που η ΟΜΟΝΟΙΑ δίκαια κατέκτησε παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο και με τις αντίπαλες ομάδες να αγωνίζονταν χωρίς αλλαγές στις συνθέσεις τους αφού επρόκειτο για ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ αγώνες και ΟΧΙ ΦΙΛΙΚΟΥΣ όπως αυτούς που έπαιζε το αποελ.

Επειδή εμείς όταν λέμε κάτι μας αρέσει να το αποδεικνύουμε, ψάξαμε για την περίοδο εκείνη και πιο κάτω σας παραθέτουμε στοιχεία που βρήκαμε από εφημερίδες της εποχής:

Πιο κάτω βλέπετε απόσπασμα από τις δηλώσεις του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του αποελ, Νίκου Παντζιαρά, που μέσα σε από τρεις γραμμές δεν είπε ούτε μισή αλήθεια. Πρώτα λέει ότι «όλες οι ομάδες αντιμετώπιζαν το αποελ με την πρέπουσα σοβαρότητα και χωρίς να προφυλάξουν οποιοδήποτε παίκτη» αλλά αυτό διαψεύδετε στη φωτογραφία πιο κάτω που λέει η Ανόρθωση χρησιμοποίησε μερικούς νέους παίκτες στον αγώνα σε αντίθεση με το αποελ που χρησιμοποίησε πλήρη σύνθεση. Ενώ για το αήττητο στο οποίο αναφέρεται απλώς του παραθέτουμε τα δημοσιεύματα της επομένης του ΟΜΟΝΟΙΑ – αποελ που η ομάδα μας κέρδισε με 2-1…

16_asol21

16_menaapliromatikous

 

 

16_omonoia2-1

 

16_omonoiaapoel2-1

Εδώ μπορείτε να δείτε κάποιες άλλες φωτογραφίες από της εφημερίδες της εποχής όπου αναγράφεται σε όλες ότι το αποελ συμμετείχε στο πρωτάθλημα άνευ ανταγωνισμού και δεν αναγραφόταν ούτε καν στη βαθμολογία.

16_apoeldenvathmoloogeite

16_apoeldenvathmologeite

16_apoldenvathmilogeite

ΥΓ. για να μην νομίζεται ότι τότε δεν… κινούσαν τους γνωστούς μηχανισμούς, σας αφήσαμε για το τέλος δημοσίευμα ενός αγώνα με αντίπαλο τον Ευαγόρα που όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία πιο κάτω «τυχαία» οι παίκτες του Ευαγόρα ζητούν πέναλτι αλλά φυσικά ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα…

 

16_apoelmeevagora