Home TOP NEWS Ο Καϊάφας πέτυχε, η Ομόνοια κέρδισε

Ο Καϊάφας πέτυχε, η Ομόνοια κέρδισε

kaz-kosmos-apoel302-pote-kaiafas


Η παρουσία του Κώστα Καϊάφα στον πάγκο της Ομόνοιας, όποια θέση κι αν καταλάβει με το τέλος της σεζόν, θεωρείται πετυχημένη. Ο Κύπριος τεχνικός κέρδισε το στοίχημα που έθεσε στην αρχή της σεζόν, αφού η Ομόνοια είναι ανταγωνιστική, διεκδικητική και παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, μ’ ένα αισθητά χαμηλότερο μπάτζετ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Την ίδια ώρα, η διοίκηση Σεραφείμ μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη για την επιλογή της και την πορεία της ομάδας. Στήριξε στα δύσκολα τον Κύπριο προπονητή και στάθηκε ασπίδα του.

Ο 40χρονος προπονητής έδειξε στους 13 μήνες παρουσίας του στον πάγκο της Ομόνοιας πως μαθαίνει μέσα από τα λάθη του και ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Καθημερινά γίνεται πιο έμπειρος και επειδή είναι άνθρωπος που πιστεύει στις δυνατότητές του, αλλά και των ποδοσφαιριστών του, δεν διστάζει να παίρνει ρίσκο και δικαιώνεται.

Η προπονητική, πέρα από τις γνώσεις και τη συνεχή επιμόρφωση, θέλει και το ρίσκο της, αλλά και την τύχη. Αφού ξεπέρασε τα δύσκολα και το νερό μπήκε στ’ αυλάκι, έχοντας σύμμαχο τη διοίκηση αλλά και τη μεγάλη μάζα του κόσμου της Ομόνοιας, οι επιλογές και τα αποτελέσματα (με κάποιες εξαιρέσεις) δικαίωσαν τον Καϊάφα. Η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, τέτοιο που πείθει τον απαιτητικό Ομονοιάτη.

Παράλληλα, ο Καϊάφας «φώναξε» πως είναι προπονητής που παίρνει ρίσκο. Σε κρίσιμα ματς δεν δίστασε να δώσει την ευκαιρία σε νεαρούς, οι οποίοι τον δικαίωσαν. Η αρχή έγινε την 10η αγωνιστική, όταν προηγήθηκε η ήττα από τον Απόλλωνα στη Λεμεσό, η πιο βαριά φετινή στο πρωτάθλημα. Μαζεμένες αλλαγές, ανάμεσά τους και οι Κύπριοι Οικονομίδης, Φυλακτού και Δημητρίου.

Κέρδισαν τις εντυπώσεις και οι δύο πρώτοι καθιερώθηκαν. Στην πορεία έδωσε την ευκαιρία και σε νεαρούς, με πιο πρόσφατο τον Παναγή. Βασικός με την Ανόρθωση, βασικός με τον Απόλλωνα και δύο σπουδαίες νίκες ο απολογισμός για την Ομόνοια. Πολλά τα θετικά από την παρουσία του Καϊάφα στον πάγκο των πρασίνων και ακόμη μόλις τώρα ξεκινά, όπως και ο Παναγή κάτω από τα δοκάρια.

Κώστας Καλλής – GoalNews