Home TOP NEWS Born leader

Born leader

ag4-omonoia-anorthosi-g (14)


Ήταν μια εβδομάδα εφιαλτική. Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν άνω κάτω προσπαθώντας (εις μάτην) να χωνέψει τις αλλεπάλληλες απώλειες και τις κακές εμφανίσεις.

Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Η πίεση στους ποδοσφαιριστές ήταν και είναι τεράστια. Με τα βαρίδια αυτής της πίεσης μπήκαν χθες στο γήπεδο νιώθοντας και βλέποντας  (μειωμένη προσέλευση) την απογοήτευση του κόσμου,.

Όμως κατάφεραν με την παρουσία τους στο γήπεδο να αντεπεξέλθουν αυτής της πίεσης καταθέτοντας  περίσσια θέληση και συγκινητικό πάθος για τη νίκη. Έβλεπες την αίσθηση της πίεσης στα πρόσωπα τους, αλλά η θέληση για τους τρεις βαθμούς ήταν απείρως μεγαλύτερη.  Το ότι δεν πέτυχαν το στόχο τους οφείλεται περισσότερο στον αντίπαλο κήπερ και λιγότερο στη δική τους  ολιγωρία στο φίνις.

Αυτός όμως που για μια ακόμη φορά ξεχώρισε ήταν με το ανάστημα του (το ποδοσφαιρικό εννοείται και όχι το σωματικό) ήταν ο Νούνο Ασίς. Ο αρτίστας της μπάλας δεν μάγεψε χθες μόνο με τις ενέργειες του, αλλά και το μέγα του πάθος, άνκαι έδειξε αρκετά νευρικός σε ορισμένες στιγμές. Έτρεχε συνεχώς και οργάνωνε το παιχνίδι της ομάδας του, πραγματώνοντας αρκετές επελάσεις προς την αντίπαλη περιοχή, προσπαθώντας να οδηγήσει τους συμπαίκτες του στη νίκη.

Ο αειθαλής Πορτογάλος άσος ήταν ο μπροστάρης στην απόπειρα της ομάδας του να κερδίσει τον χθεσινό αγώνα. Κατάφερε να παρασύρει και τους υπόλοιπους, που κινήθηκαν στο ρυθμό του. Λειτούργησε για αυτούς με άλλα λόγια, ως πηγή έμπνευσης. Το γεγονός ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν το ποθούμενο, δεν αναιρεί ποσώς την αδιαμφισβήτητη γενική φίλαθλη εκτίμηση για αυτόν τον τεράστιο ποδοσφαιριστή, κόσμημα για τα Κυπριακά γήπεδα.

Ο άνθρωπος είναι γεννημένος ηγέτης. Born leader, που λένε και οι Άγγλοι.