Home TOP NEWS Ντροπή να κατηγορείται ο κόσμος

Ντροπή να κατηγορείται ο κόσμος

ag6-omonoia-apollon-kazamias-kosmos  (2)


Μέρες λέμε να γράψουμε 1-2 πράγματα αλλά αναβάλαμε λόγω προπονητή. Με αφορμή την ανακοίνωση της ΘΥΡΑΣ 9 που ξεκαθάριζε πως δεν θα στηρίξει το Πάμπο Χριστοδούλου, ακούσαμε πολλά τρελά στις διάφορες ραδιοφωνικές εκπομπές. Να κατηγορείται όμως ο κόσμος, είτε είναι οι οργανωμένοι είτε όχι για το χρέος, είναι τουλάχιστον προκλητικό. Το πιο κάτω κομμάτι, απευθύνεται μόνο σε εκείνους τους λίγους που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Ούτε στο τωρινό συμβούλιο, ούτε στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Για αυτό ας διαβαστεί με ανοικτό μυαλό και όχι προκατάληψη.

Φώναζαν λέχθηκε οι οργανωμένοι οπαδοί να φύγει ο Δώρος Σεραφείμ το 2008 και απαιτούσαν να μπει ο Μιλτής. Αυτό είναι ότι πιο παράλογο ακούμε τα τελευταία χρόνια ως επιχείρημα για τα οικονομικά και όχι μόνο εγκλήματα που έγιναν στα Δ.Σ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από το 2008 και μετά. Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ γενικώς, φώναζε τότε για αλλαγή όχι για αλόγιστες σπατάλες εκατομμυρίων. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μιλτιάδης Νεοφύτου “επιβλήθηκε” από ψηλά τελευταία στιγμή, αφού ο Χριστάκης Τζιοβάννης παρουσιαζόταν ως επικεφαλής συνδυασμού. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ο μηχανισμός που επιλέγει προέδρους χρειάζεται καιρό εκσυγχρονισμό…

Η ΘΥΡΑ 9 ούτε λόγο είχε στις αποφάσεις ούτε δικαίωμα να εκλέγει συμβούλια. Το μόνο που έκαναν ως οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τότε μέχρι σήμερα είναι κριτική για τα κακώς έχοντα του Σωματείου, σύμφωνα πάντα με την δική τους άποψη με την οποία δεν συμφωνούμε πάντα, αλλά σεβόμαστε. Δικαίωμα δηλαδή που έχει ο κάθε φίλαθλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ξεχωριστά. Έκαναν έντονη κριτική στην τότε διοίκηση Σεραφειμ κρίνοντας φθίνουσα την πορεία που χάρασσε από τότε το τριφύλλι. Ξέφυγαν σε κάποιες περιπτώσεις; Μπορεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επέβαλαν πρόεδρο.

Είναι τουλάχιστον άστοχη η κάθε προσπάθεια που γίνεται να φορτωθεί στον κόσμο η έλευση Μιλτιάδη Νεοφύτου και ακόμη περισσότερο τα λάθη που έγιναν. Ας λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, γιατί αυτή η διχόνοια, θα είναι καταστροφική για τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του Σωματείου μας. Και εδώ που τα λέμε, στα συμβούλια πέραν του Μιλτιάδη Νεοφύτου υπήρχαν κι άλλα μέλη. Μέχρι το 2010 όποιος διαμαρτυρόταν στο συμβούλιο άκουγε από κάποιους “δικά του είναι τα λεφτά, ότι θέλει τα κάνει”. Μετά το 2011, όσοι διαμαρτύρονταν φωτογραφίζονταν ως αντιδραστικοί. Δεν φτάνει που ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποδόθηκαν ευθύνες για το τεράστιο χρέος, μην τα φορτώνουμε και στο κόσμο.

Κλείνοντας ακόμη και αν απαιτούσε ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μαζικά συγκεκριμένο όνομα (κάτι που δεν έγινε ποτέ!), το Σωματείο μέσω του Δ.Σ είναι αυτό που θα επιβάλει τον τρόπο λειτουργίας. Αν ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, όπως του καταλογίζεται λειτουργούσε εγωιστικά και αυτόβουλα δεν είναι ο κόσμος που θα έπρεπε να τον μαζέψει αλλά το ίδιο το Συμβούλιο. Τέλος, εκτός από την ΘΥΡΑ 9 έντονα παράπονα για την πορεία της ομάδας έχουμε και εμείς και ο κόσμος και επιτέλους πρέπει να κάνουν μερικοί την αυτοκριτική τους.