Home TOP NEWS «Τα δύο δεδομένα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εικόνα της ομάδας»

«Τα δύο δεδομένα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εικόνα της ομάδας»

Game5-omonoia-karmiotissa (139)


Δύο δεδομένα εκτιμάται πως παίζουν ρόλο και η ομάδα παρουσιάζει αυτή την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Πιο κάτω οι δηλώσεις του Ανδρέα Δημητρίου που έκανε στο Super Sport και σχολιάζει τους λόγους που ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται ακόμη χρόνο:

«Υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις εμφανίσεις της ομάδας, αξιολογήθηκαν τα δεδομένα για να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα και ακολούθως να αναπτυχθεί η ομάδα όπως όλοι θέλουμε. Το ερώτημα που προκύπτει, κυρίως από τον κόσμο, είναι γιατί η ομάδα παρουσιάζει την εικόνα αυτή.

Μετά την αξιολόγηση που έγινε, έχουν εκτιμηθεί δύο δεδομένα τα οποία υπάρχει η άποψη ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην εικόνα της ομάδας. Αυτά που θα πούμε δεν τα λέμε ως δικαιολογία, αλλά απλώς ως δεδομένα και ως πιθανές αιτίες που κρατούν πίσω την ομάδα, δεν υπάρχει καμία πρόθεση για να ωραιοποιηθεί η κατάσταση, το λέμε για να μην παρεξηγηθεί από κανένα.

Το πρώτο σημείο στο οποίο κατέληξαν άπαντες ως πιθανή αιτία αφορά το κομμάτι της ψυχολογίας ή της νοοτροπίας. Εκφράζεται η άποψη πως οι νεαροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές της ομάδας μας χρειάζονται χρόνο για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στην πίεση που απορρέει από το εκτόπισμα και τις απαιτήσεις της ομάδας, κάτι που επηρεάζει ευρύτερα τη λειτουργία της ομάδας. Αν επιχειρήσουμε να εστιάσουμε περισσότερο σε αυτό το κομμάτι θα διαπιστώσουμε πως όντως η ομάδα έχει ένα χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, ίσως από τους χαμηλότερους στην κατηγορία, γύρω στα 26 χρόνια.

Το δεύτερο δεδομένο αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει εκτίμηση πως λόγω των σαρωτικών αλλαγών στο ρόστερ δεν έχει επέλθει ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα η απαιτούμενη ομοιογένεια. Υπάρχει και ανισορροπία όσον αφορά την αγωνιστική ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών. Αυτά τα στοιχεία εκτιμάται ότι θα διορθωθούν όσο η ομάδα αγωνίζεται, δηλαδή μέσα από τα παιχνίδια θα επέλθει η ομοιογένεια και η ισορροπία στα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Ενδεικτικά πάλι να αναφέρουμε πως από τους 22 ποδοσφαιριστές που έχουν χρησιμοποιηθεί οι 12 έχουν λιγότερες από δέκα συμμετοχές με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και μόνο πέντε έχουν παίξει τουλάχιστον 50 παιχνίδια. Συνεπώς αυτό το στοιχείο δείχνει πως οι περισσότεροι παίκτες τώρα μπαίνουν στην ομάδα και τώρα μαθαίνουν στις πράξεις ποιες είναι οι συνθήκες και τη μορφής πίεση υπάρχει στην ΟΜΟΝΟΙΑ, γιατί είναι εντελώς διαφορετικό κομμάτι να τα γνωρίζουν στη θεωρία και άλλο να το ζουν στην καθημερινότητα τους και μέσα στο γήπεδο».

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι: «Ο Άρης Σοϊλέδης αναμένεται να προπονηθεί κανονικά σήμερα και να θέσει εαυτό στη διάθεση του προπονητή. Ο Καρλίτος είναι μια περίπτωση εξαιρετικά σπάνια, έχει κάνει τρομερή πρόοδο και ακολουθεί μέρος του κανονικού προγράμματος, κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις ίσως να προλάβει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Ο Όρσουλιτς ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και μετά την διακοπή θα είναι έτοιμος. Οι Φιλιώτης και Βασιλείου ακόμη θέλουν αρκετό χρόνο να επιστρέψουν. Ο Κότσαρης ακολουθούσε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης όμως οι ενοχλήσεις στον ώμο δεν υποχωρούσαν και έτσι μετά από νέα αξιολόγηση αποφασίστηκε ότι θα υποβληθεί σήμερα σε χειρουργική επέμβαση και θα τον χάσουμε για αρκετό χρονικό διάστημα».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Δημητρίου: