Home TOP NEWS Κεφαλαιώδους σημασίας η πειθαρχία σε μια μεγάλη ομάδα

Κεφαλαιώδους σημασίας η πειθαρχία σε μια μεγάλη ομάδα

 


Είτε συμφωνεί κάποιος με τις μεταγραφικές κινήσεις του Νταμπίζα είτε διαφωνεί, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι προσπαθεί να επιβάλει νέα ήθη και έθιμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Κομμάτι αυτών των διαδικασιών που επέβαλε ο Νταμπίζας, μαζί με το νέο τεχνικό επιτελείο, ήταν και ο κώδικας πειθαρχίας.

Για πειθαρχικούς λόγους έφυγε ο Ζίγκι Μπαντιμπαγκά από την ΟΜΟΝΟΙΑ αφού δεν έλεγε να συμμορφωθεί, για πειθαρχικούς λόγους έμεινε εκτός αποστολής και ο Ονησίφορος Ρουσιάς, μετά το ξέσπασμα του κόντρα στην Ανόρθωση, ενώ αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος ασκήθηκε πρόσφατα και σε 1-2 άλλες περιπτώσεις (π.χ. πρόστιμο στον Κλέιτον). Κανείς δεν είναι πάνω από τους κανονισμούς ή το σύνολο και θέλουμε να δούμε αυτή τη φιλοσοφία να εφαρμόζεται σε βάθος χρόνου. Για όλους ανεξαιρέτως.

Έχοντας πει τα πιο πάνω όμως, ειδικά για την περίπτωση του Ονησίφορου Ρουσιά νιώθουμε την ανάγκη να πούμε και κάτι άλλο: έκανε λάθος, το αποδέχθηκε, απολογήθηκε, τιμωρήθηκε, από Δευτέρα και μετά, το θέμα πρέπει να θεωρηθεί λήξαν και καμία απολύτως επίπτωση να μην έχει στο χρόνο συμμετοχής του του.

Πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή που δεν προκάλεσε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα, που δουλεύει σκληρά για να βελτιωθεί και που είχε τα κότσια να απολογηθεί όταν έσφαλε. Ο Ρουσιάς είναι από εκείνους τους παίκτες που πρέπει να αποτελέσουν κορμό για χρόνια. Και στην αρχή της χρονιάς, μέχρι τον τραυματισμό του, φάνηκε ότι υπολογίζεται από το τεχνικό επιτελείο.

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, παρότι θεωρούμε σωστό να υπάρξουν κυρώσεις, μας χαροποίησε η αντίδραση του. Θέλει απλά να παίξει, θέλει να κάνει τη χρονιά δική του, τον έφερε πίσω ο τραυματισμός του και για αυτό αντέδρασε. Για χρόνια λέγαμε πως ο “Όνη” έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το ένστικτο του γκολ, του έλειπε όμως ο τσαμπουκάς μες το κουτί, το τσαγανό. Φέτος είναι αποφασισμένος να προσθέσει ότι στοιχεία του λείπουν στο παιχνίδι του και αυτή η “φλόγα” που έβγαλε, αυτό το πάθος για να παίξει, μας χαροποίησε. Keep walking Ονησίφορε και την επόμενη φορά που θα παίξεις βγάλε αυτό το πάθος πάνω στα δίκτυα του αντιπάλου!