Home TOP NEWS Περί ειδικής διαχείρισης ποδοσφαιριστών

Περί ειδικής διαχείρισης ποδοσφαιριστών

 


«Άφησα το Φάνο έξω γιατί ένιωθα πως χρειαζόταν διάλειμμα. Ήθελα να τον προστατεύσω γιατί είναι σημαντικός για το μέλλον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της Εθνικής Κύπρου», δήλωσε ο Τζον Κάρβερ στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη στο ΓΣΠ.

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της δήλωσης του Τζον Κάρβερ, κατανοούμε ότι στη φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ στηρίζουν πολλά, όχι μόνο στον Φάνο Κατελάρη, αλλά ευρύτερα στους νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές, τους οποίους επιδιώκουν να διατηρούν στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση.

Θα σταθούμε ξανά στον παράγοντα ειδική διαχείριση. Κάτι που δεν αφορά μόνο τον Φάνο, αλλά όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, κυρίως τους πιο νεαρούς.

Όπως είναι το ποδόσφαιρο σήμερα, η τεχνολογία και η ιατρική επιστήμη διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο. Και αυτό είναι κάτι που λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Πλέον, η εμφάνιση στον προηγούμενο αγώνα δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για τη συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή στην επόμενη αγωνιστική. Πολλοί άλλοι παράγοντες λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπως π.χ. εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις, η σωματική κούραση αλλά και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας σε πιο μακρόπνοο ορίζοντα.

Η επιστημονική και τεχνολογική υποστήριξη προσφέρει ουσιαστικές και πολύτιμες υπηρεσίες στο τεχνικό επιτελείο, πολύ πιο πέρα των όσων παρακολουθούμε εμείς για ένα 90λεπτο στον αγωνιστικό χώρο. Η υποστήριξη αυτή μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά και κατασταλτικά στο να αποφευχθεί ή να επιδεινωθεί ένας τραυματισμός.

Η ομάδα στοχεύει να δημιουργήσει συνθήκες που να βοηθούν τους ποδοσφαιριστές να αναπτύσσονται. Αλλά και με τη βοήθεια της επιστημονικής ιατρικής υποστήριξης να δουλέψει και στην υποδομή του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά

Πολλές φορές στην κερκίδα προκύπτουν αντιδράσεις για μια επιλογή του προπονητή, για μια αλλαγή ή για την αρχική εντεκάδα. Υπάρχουν δεδομένα που μπορεί να μην γνωρίζουμε.