Home TOP NEWS Match Report: Όρθια στην Αρένα

Match Report: Όρθια στην Αρένα

Διπρόσωπη η ΟΜΟΝΟΙΑ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την ΑΕΚ. Η ομάδα μας ήταν κάκιστη στο πρώτο μέρος, με πολλά λάθη στο μεσοαμυντικό χώρο και δίκαια πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ. Στην επανάληψη ανέβηκε, ισοφάρισε και μέχρι το 70′ ήταν καλύτερη. Κάπου εκεί η αποβολή του Φλορέσκου άλλαξε τις ισορροπίες, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πιέσει μέχρι το τέλος, αλλά να μην βρίσκει δεύτερο γκολ.


A’ ημίχρονο

Ανοικτό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τις δυο ομάδες να φτιάχνουν κάποιες προϋποθέσεις και την ΑΕΚ να κάνει γκολ μια από αυτές. Στο 3′ ο Τολμές από κοντά έκανε πλασέ άουτ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε με πλάσα του Ντάρμπρισαϊαρ που κόντραρε πριν γίνει γκολ. Στο 8′ μετά από κατοχή διαρκείας για την ΑΕΚ, το σκορ άνοιξε. Ο Λαρένα έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Καταλά εντελώς μόνος στο κέντρο της άμυνας μας, εκτέλεσε τον Παναγή με κεφαλιά, κάνοντας το 1-0.

Η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο αλλά η επόμενη μεγάλη φάση ανήκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 16′ ο Ντάρμπισαϊαρ έκανε πολύ καλό σουτ, αλλά ο Γιωργαλλίδης απογειώθηκε και απέκρουσε σε κόρνερ. Ο αντίπαλος απάντησε και στο 21′ σε σουτ του Τρισκόφσκι η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο άουτ σε κόρνερ. Άουτ έφυγε και ένα καλό σουτ του Ακοράν στο 29′.

Προς το τέλος του ημιχρόνου, η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβασε κάπως την απόδοση της χωρίς βέβαια να επιβληθεί του αντιπάλου, απλά ισοζύγισε το ματς. Στο 40′ ένα σουτ του Κλέιτον έφυγε άουτ. Ένα λεπτό μετά η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, για καλή μας τύχη το όμορφο σουτ στη κίνηση του Τολμές, σταμάτησε στο δοκάρι του Παναγή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε με διπλή μεγάλη ευκαιρία στο 45′. Ο Ντάρμπισαϊαρ έκανε όμορφο φαλτσαριστό σουτ με τον Γιωργαλλίδη να αποκρούει και στην επαναφορά, ο Χριστοφή εκτός ισορροπίας δεν μπόρεσε να πλασάρει καλά.

B’ ημίχρονο

Διαφορετική εικόνα στα πρώτα στάδια του Β’ ημιχρόνου με την ΑΕΚ να επιλέγει να δίνει χώρο στην ΟΜΟΝΟΙΑ και την ομάδα μας να κυκλοφορεί πιο εύκολα τη μπάλα, αλλά να δυσκολεύεται να κάνει τελικές. Μέχρι το 60′, ένα γκολ του Ντάρμπισαϊαρ που ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ ήταν ότι είχε να δείξει το ματς.

Κάπου εκεί, το ματς πήρε φωτιά. Πρώτα ο Ακοράν εκμεταλλευόμενος λάθος του Κύπρου, έφυγε μόνος και έκανε δυνατό σουτ, με τον Παναγή να αποκρούει σωτήρια στο 60′. Στην αντεπίθεση, ο Κύπρου βρήκε μόνο με το τέρμα τον Ντάρμπισαϊαρ, με τον Ματ να την βρίσκει με υπερένταση αλλά να την βγάζει άουτ. Στο 64′ ο Ντάρμπισαϊαρ σκόραρε με κεφαλιά, αλλά είδε το Σωτηρίου να του το ακυρώνει για επιθετικό φάουλ στον Γιωργαλλίδη. Τελικά, το γκολ ήρθε από στημένο στο 66′. Ο Μαργκάσα έκανε κόρνερ, ο Φλορέσκου την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Βύντρα στο δεύτερο από πολύ κοντά έκανε το 1-1.

Το παιχνίδι έπιασε άγρια ομορφιά και ήρθε ο Σωτηρίου με ένα πέναλτι να το αγριέψει κι άλλο. Σε εκτέλεση φάουλ στο 70′ , ο Μαργκάσα τράβηξε τον Τρισκόφσκι με την μπάλα να έχει πορεία αλλού. Ο Σωτηρίου το είδε, έδωσε πέναλτι και ο Σκοπιανός ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Παναγή και στην γραμμή του τέρματος σπαταλώντας την ευκαιρία.

Θα νόμιζε κανείς πως αυτή η φάση θα ήταν η πιο καθοριστική στο ματς, είχε όμως πολύ δρόμο ακόμα! Μόλις δυο λεπτά μετά, η ΟΜΟΝΟΙΑ έμεινε με δέκα παίκτες. Ο ήδη κιτρινισμένος Φλορέσκου έκανε δυνατό φάουλ στον Φλοριάν, ο Σωτηρίου δεν του χαρίστηκε και με δεύτερη κίτρινη τον απέβαλε. H AEK λοιπόν θα έπαιζε το τελευταίο 20λεπτο με παίκτη περισσότερο.

Κατάφερε να μετουσιώσει την αριθμητική υπεροχή σε μεγάλη ευκαιρία 8′ λεπτά μετά. Στο 81′ ο Ακοράν από το μικρό τετράγωνο σούταρε δυνατά, πάνω από τα δοκάρια του Παναγή. Η επόμενη απειλή για τον πορτιέρο μας, ήρθε από τον ίδιο παίκτη στο 86′ το σουτ του όμως έφυγε και πάλι άουτ, αυτή τη φορά δεξιά της εστίας του. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ ήρθε στις καθυστερήσεις όταν ο Μοΐσοφ έπιασε κεφαλιά και ο Βύντρα απέκρουσε στη γραμμή.

Συμπερασματικά

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μια περίληψη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 2016-17 με πολλά λάθη στο μεσοαμυντικό χώρο και κάκιστη ανάπτυξη. Στην επανάληψη η εικόνα βελτιώθηκε, ισοφάρισε, αλλά λόγω της αποβολής, δεν είχε ευκαιρίες να κάνει την ανατροπή.