Home TOP NEWS «Ποτέ δεν ψάχναμε κάποιο που να “κάνει” σε εμάς αλλά ΠΑΝΤΑ κάποιον...

«Ποτέ δεν ψάχναμε κάποιο που να “κάνει” σε εμάς αλλά ΠΑΝΤΑ κάποιον για να “κάνει” της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»

 


Οι καλές σχέσεις μεταξύ Θύρας 9 και Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι κάτι που χαροποιεί όλους στο “πράσινο” οικοδόμημα, κυρίως γιατί ήταν κάτι που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι σημαντικό πως πλέον υπάρχει ανοικτή επικοινωνία και όλοι μαζί δουλεύουν σκληρά για το καλό του συλλόγου, ενώ παράλληλα… παλεύουν ενάντια στους εχθρούς αφήνοντας πίσω τις ενδοοικογενειακές κόντρες του παρελθόντος. Για το θέμα αυτό μοιράζεται την άποψη του με τον κόσμο ο Γενικός Συντονιστής της Θύρας 9, Αδάμος Ευσταθίου. Αναλυτικά:

«ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ Δ.Σ

Είναι λογικό μετά από ένα μακροχρόνιο πόλεμο να παραξενεύει πολλούς η ειρήνη. Ίσως αυτό το κείμενο να έπρεπε να γραφτεί πιο νωρίς, ίσως πάλι να είναι η κατάλληλη στιγμή, το μόνο σίγουρο είναι ότι (στις προσωπικές μας συζητήσεις) τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της ΘΥΡΑ 9 θέλουν να μάθουν πως φτάσαμε μέχρι εδώ και έχουν και το κάθε δικαίωμα.

Το ότι μετά την περσινή φουρτουνιασμένη χρονιά επιλέξαμε το καλοκαίρι να στηρίξουμε την νέα προσπάθεια αποδεικνύει ότι δεν χτίζουμε καλές σχέσεις βάση της αγωνιστικής πορείας της ομάδας αλλά τις κτίζουμε πάνω στις αρχές, τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύει το σωματείο μας. Τρανή απόδειξη ότι όταν χιλιάδες λαού θαμπωμένοι από τις μεταγραφές εκατομμυρίων και το πρωτάθλημα του 2010 τραγουδούσαν εν χορό το όνομα του Μιλτιάδη Νεοφύτου εμείς επιλέξαμε να τα βάλουμε μαζί του για την κάκιστη διαχείριση του σωματείου, για την υπογραφή του στο τότε νομοσχέδιο για την κάρτα οπαδού και για όλα όσα πλήγωναν την ιστορία του σωματείου μας. Ακόμη και αν είμασταν οι πρωταθλητές, ακόμη και αν την επόμενη χρονιά φτάσαμε στον τελικό του κυπέλλου εμείς επιλέξαμε να απέχουμε (για το προκλητικό κόστος των εισιτηρίων, για το κακό που φωνάζαμε πως έρχεται αλλά κανείς δεν άκουγε και για τις απαγορεύσεις πανό που δέχτηκε το Δ.Σ) αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι δεν είχαμε σκοπό να ξεπουλήσουμε αξίες και ιδανικά στον βωμό μιας δήθεν καλής πορείας που όλοι ξέρουμε πως κατέληξε.

Έτσι και σήμερα από τις πρώτες συναντήσεις με το Δ.Σ μετά τις εκλογές του 2016 όλα μας τα αιτήματα είχαν να κάνουν με αυτά που φωνάζαμε τόσα χρόνια και για πρώτη φορά βρήκαμε ανταπόκριση. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή είμασταν δύσπιστοι, ακόμα πιο δύσπιστος ο κόσμος μας που μας τα έχωνε στις ανοικτές συγκεντρώσεις, για την μη συνέχιση του πολέμου, σε ακόμα ένα διορισμένο συμβούλιο. Επιλέξαμε παρόλες τις πιέσεις του κόσμου μας να πάρουμε την βαριά ευθύνη να κτίσουμε σχέσεις με το Δ.Σ παίρνοντας το ρίσκο για ακόμη μια φορά να μας πουλήσουν.

Μέσα από το χρόνο μπορώ να πω ότι δικαιωθήκαμε, τα αδέρφια που στις ανοιχτές συγκεντρώσεις μας τα έχωναν για τις καλές σχέσεις σήμερα είναι ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, τα στελέχη μας που μαζί πολεμήσαμε τον τρομονόμο βλέπουν με ικανοποίηση το Δ.Σ της ομάδας μας να στέκεται σύμμαχος τους, οι φίλοι που μαζί τους φωνάξαμε για εκσυγχρονισμό του σωματείου βλέπουν σήμερα τις μεγάλες αλλαγές στην εφορία ποδοσφαίρου, οι σύντροφοι που μαζί διαδηλώσαμε ενάντια στο κατεστημένο βλέπουν με ικανοποίηση το Δ.Σ να ψηφίζει ενάντια στην πρόσληψη Ρεικβαρτ, να καταγγέλλει ανοικτά την ΚΟΠ και να είναι έτοιμο για πόλεμο με το Δ.Σ της Cyta. Μεγάλο μέρος όσων ζητούσαμε τόσα χρόνια έχει ήδη υλοποιηθεί, οι αγώνες τόσων χρόνων δεν πήγαν χαμένοι, γιατί είναι οι αγώνες μας που έφεραν άτομα τα οποία μπορούμε να συνεννοηθούμε στο Δ.Σ, γιατί είναι οι αγώνες μας που ανάγκασαν κάποιους να κάτσουν σιωπηλοί στην γωνιά τους.

Γι’ αυτό λοιπόν σε όσους ακόμα ρωτούν πως είναι δυνατόν να μην μας «έκανε» ο ματσωμένος Μιλτής, να μην μας «έκανε» ο καλόψυχος Μυλωνάς, να μην μας «έκανε» ο ηγετικός Σεραφείμ και να μας «κάνει» ο κκέλης με τον κότσο να τους πούμε ότι ποτέ δεν ψάχναμε κάποιο που να «κάνει» σε εμάς αλλά ΠΑΝΤΑ κάποιον για να «κάνει» της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Με ευκολία θα μπορούσαμε να γίνουμε οι υπάλληλοι του Μιλτή και να τρώμε όπως άλλοι, με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία θα μπορούσαμε να γίνουμε κολλητοί του Μυλωνά και να καπαρτίζουμε σε φωτογραφίες δίπλα από τους παίχτες, με ευκολία αν θέλαμε θα μπορούσαμε να γίνουμε τα σκυλιά του Σεραφείμ και να γλυτώσουμε τα δικαστήρια όπως κάποιοι άλλοι ρουφιάνοι. Εμείς απλά επιλέξαμε να μείνουμε ΘΥΡΑΕΝΝΙΩΤΕΣ και να μην αλλάξουμε, μείναμε έτοιμοι να στηρίξουμε χωρίς αντάλλαγμα όποιον προσφέρει στο σωματείο αλλά και έτοιμοι να πολεμήσουμε όποιο του κάνει κακό.

Κλείνοντας να πω ότι δεν ξέρω τι θα μας φέρει αγωνιστικά η φετινή χρονιά, εκείνο που ξέρω με σιγουριά είναι ότι έχουν μπει οι βάσεις για εκσυγχρονισμό του σωματείου, για εκδημοκρατισμό του και για σύγκρουση με τους εχθρούς του. Βάσεις πάνω στις οποίες κτίσαμε τις καλές σχέσεις, βάσεις που πάνω τους μπορούν να χαλάσουν. Ότι και αν συμβεί φέτος οι πιο πάνω βάσεις είναι η συνταγή της επιτυχίας που πρέπει να ακολουθούμε πάντα.

ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΜΟΝΟΙΑ – ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΥΡΑ ΕΝΝΙΑ».